سنا- اوراق مرابحه به عنوان یک ابزار مالی جدید می‌تواند مکمل خوبی برای بازارهای پول و سرمایه به منظور تامین مالی و ابزار سیاست پولی باشد.

متفکران مسلمان از چندی پیش به فکر پر کردن خلأ حاصل از حذف اوراق قرضه، با استفاده از ویژگی های بیع مرابحه بودند که در همین راستا، اقدام به طراحی اوراق بهاداری به نام اوراق مرابحه کردند که می‌تواند مکمل خوبی برای بازارهای پول و سرمایه اسلامی به منظور تامین مالی و ابزار سیاست پولی باشد. این اوراق بهادار حکایت از بدهی ناشی از بیع مرابحه است و دارنده اوراق، مالک و طلبکار آن دین است. اوراق مرابحه در طبقه‌‌بندی کلی اوراق، همانند اوراق اجاره در طبقه ابزارهای انتفاعی با بازدهی معین قرار دارد. این اوراق برای تامین مالی جهت خرید دارایی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و مدل تامین مالی آن از چند جهت با اوراق اجاره متفاوت است.

در اوراق اجاره نهاد واسط دارایی را از فروشنده خریداری کرده و مالکیت دارایی به نهاد واسط منتقل می‌شود. سپس دارایی به صورت اجاره در اختیار بانی قرار می‌گیرد. اما در اوراق مرابحه نهاد واسط پس از خرید دارایی از فروشنده، مالکیت آن را در قالب قرارداد مرابحه (فروش اقساطی) به بانی منتقل می‌کند.