تحلیل بشار اسد از اوضاع سوریه - ۳۰ اردیبهشت ۹۲

عکس: AFP اسد: تا انتخابات کناره‌گیری نمی‌کنم

رییس‌جمهوری سوریه تاکید کرد که انتخابات ایران موضع تهران درباره بحران سوریه را تغییر نمی‌‌دهد

گروه بین‌الملل- رییس‌جمهوری سوریه در مصاحبه‌ای ضمن تاکید براینکه نیت دخالت نظامی غرب در کشورش کاملا واضح و مشخص شده است، تاکید کرد: «اکنون استعفای رییس‌جمهوری از سمتش یعنی فرار از زیر بار مسوولیت و من چنین آدمی نیستم.» او همچنین اضافه کرد که انتخابات آینده ریاست‌جمهوری در ایران تغییری در موضع تهران نسبت به سوریه ایجاد نخواهد کرد.

به گزارش «ایسنا»، بشار اسد، رییس‌جمهوری سوریه در گفت‌وگو با روزنامه آرژانتینی «کلارین» ادعاهای برخی از کشورهای غربی مبنی بر استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی علیه گروه‌های مخالف در این کشور را تکذیب کرد.

او گفت: «پس از اینکه سلاح‌های شیمیایی توسط گروه‌های مسلح در منطقه خان العسل در نزدیکی حلب استفاده شد، کشورهای غربی چنین ادعاهایی را مطرح کردند.»

اسد همچنین رژیم صهیونیستی را به حمایت لجستیکی و اطلاعاتی از گروه‌های مسلح سوری متهم کرد و گفت:« اگر رییس‌جمهوری اکنون به هر عنوانی بخواهد سمتش را ترک کند به معنای آن است که از زیر بار مسوولیت‌هایش فرار کرده است و من چنین آدمی نیستم. موضوع برکناری رییس‌جمهوری جز از طریق خواست و اراده ملی و صندوق‌های رای‌گیری ممکن نیست.»

اسد در ادامه و درباره ادعا‌های غرب درباره استفاده دولت این کشور از سلاح شیمیایی گفت: «زمانی که گروه‌های تروریستی مسلح از سلاح‌های شیمیایی در منطقه خان العسل استفاده کردند، ما این مساله را با سند و مدرک ثابت کردیم و نامه‌ای رسمی به شورای امنیت فرستادیم تا هیاتی برای ثابت کردن این مساله اعزام کنند. کشورهای غربی شروع کردند به ایراد اظهاراتی مبنی بر اینکه سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کرده‌است؛ همزمان کشورهایی از جمله آمریکا، فرانسه و بریتانیا برای به چالش کشاندن این مساله تلاش کردند.»

اسد درباره موضع رژیم صهیونیستی نسبت به بحران سوریه نیز گفت: «اسرائیل به شکلی مستقیم از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کند و این حمایت به دو شیوه است؛ اول حمایت لجستیکی از این گروه‌ها و دیگری مشخص کردن پایگاه‌هایی که مخالفان قرار است به آنها حمله کنند و اینکه چگونه این حملات را انجام دهند. نیت غرب برای مداخله نظامی در سوریه کاملا مشخص شده است.» اسد همچنین احتمال حمله نظامی کشورهای غربی به سوریه را جدی ارزیابی کرد.

سخنان رییس‌جمهوری سوریه در شرایطی مطرح می‌شود که اخیرا آمریکا و روسیه اعلام کرده‌اند در تلاش برای فراهم کردن مقدمات برگزاری نشستی بین المللی با موضوع سوریه براساس توافقنامه ژنو هستند و قرار است این نشست ماه ژوئن آتی برگزار شود.

اسد همچنین درباره احتمال موفقیت مذاکرات صلح در سوریه نیز گفت: «شانس کمی وجود دارد که مذکرات صلح موفقیت آمیز باشد.»

او درباره وجود گروه‌های مبارز از خارج سوریه در صف مخالفان نیز گفت: «این طرح از سوی کشورهای غربی مطرح شد، زمانی که ما از گروه‌های خارجی که در سوریه و در کنار مخالفان مبارزه می‌کنند حرف می‌زنیم جواب آنها این است که ایران و حزب الله نیز در این گروه‌ها هستند و در سوریه مبارزه می‌کنند. اما اعلام می‌کنم که ما ارتشی قوی داریم و نیروهای امنیتی ما از قدرت کافی برخوردارند، در سوریه ارتش و شهروندان سوری‌ هستند که از کشورشان دفاع می‌کنند، ما نیازی نداریم که ایران و حزب الله از سوریه دفاع کنند.»

به تازگی برخی از منابع مخالف مدعی شده‌ بودند نیروهایی از حزب الله لبنان در درگیری‌های مرزی سوریه در کنار نیروهای ارتش فعالیت می‌کنند.

این در شرایطی است که سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان، در همین‌باره اعلام کرده‌است که حزبش تنها با هدف دفاع از مردم لبنان و مقدسات دینی در برخی از مناطق مرزی فعالیت می‌کند.

اسد درباره این پرسش که آیا آمریکا با قطر و عربستان برای روی کار آمدن دولتی تندرو در سوریه همکاری می‌کند یا خیر نیز گفت: «چیزی که برای غرب اهمیت دارد این است که دولتی حامی آنها مانند دولت‌های سابق در آمریکای لاتین در سوریه حکومت کند، دولتی که منافع مردم را فدای خواسته‌های آمریکا یا قدرت‌های غربی هم‌پیمان آمریکا کند.»

رییس‌جمهوری سوریه درباره انتخابات ریاست جمهوری آتی در ایران و اینکه آیا تغییری در گرایش ایران پس از انجام انتخابات و روی کار آمدن رییس‌جمهوری جدید ایجاد خواهد شد یا خیر گفت: «طبعا ایران کشوری بسیار مهم در منطقه است. ایران کشوری بزرگ و دارای نقش سیاسی برجسته است. بنابراین هرچه در ایران اتفاق بیفتد تاثیری منفی یا مثبت بر ثبات منطقه می‌گذارد از همین رو ایران برای سوریه مهم است. از طرف دیگر ایران و سوریه از بیش از سه دهه گذشته هم‌پیمان یکدیگر هستند و این طبیعی است که تغییرات داخلی در ایران به عنوان یک کشور دوست برای ما اهمیت داشته باشد. به عقیده ما این تغییرات بر نقش سوریه در منطقه تاثیر

می‌گذارد.

ما معتقدیم ایران کشوری است که در منطقه خاورمیانه نقش سیاسی مهمی دارد پس بدون شک انتخابات آینده ایران تغییراتی را در جامعه این کشور به دنبال خواهد داشت و جایگاه ایران در منطقه را تحکیم می‌کند. ایران امروز با ۱۰ سال گذشته خود تفاوت دارد و جزو مهم‌ترین و قوی‌ترین کشورها است و دولتی بسیار محوری به شمار می‌رود.»

اسد اضافه کرد: «انتخابات این تغییرات را منعکس می‌کند. به باور من انتخابات و تغییراتی که در ایران اتفاق می‌افتد چنانکه آمریکا در پی آن است، نخواهد بود و هرگز رییس‌جمهوری که ایران را به مترسک آمریکا تبدیل کند روی کار نمی‌آید. آمریکا باید بداند که نباید در این رویا باشد، تغییرات داخلی ایران آنطور که غرب می‌خواهد پیش نخواهد رفت.»

اسد درباره اینکه به تازگی اعلام کرده‌بود با هولوکاست مورد نظر اسرائیل مخالف است اما به باور او هولوکاست وجود دارد، گفت: «من دوست دارم سوال کنم چرا ما از هولوکاست صحبت می‌کنیم و از آنچه در فلسطین اتفاق افتاده است و از کشتارهای چند سال گذشته در این کشور حرفی نمی‌زنیم؟ چرا از یک و نیم میلیون عراقی که آمریکا در عراق کشته یا از چند میلیون انسانی که در کره شمالی در جنگ دهه ۵۰ کشته شدند صحبتی نمی‌کنند. هولوکاست مساله‌ای تاریخی است که نیاز به دیدگاهی کامل و فراگیر دارد نه اینکه ما از این مساله دائما به عنوان یک موضوع سیاسی استفاده کنیم که آیا این مساله واقعی است یا خیر.»

هولوکاست به رخدادی می‌گویند که به گفته مورخان غربی طی آن در جریان جنگ جهانی دوم شش میلیون یهودی توسط نیروهای آلمان نازی کشته شدند.