«کره» به زودی میرسد
گروه بازرگانی- با توجه به اینکه عمده مواد اولیه تولید کره باید به کشور وارد شود، ارز این کالا برای واردات از سوی بخش خصوصی، تامین شده و به زودی دولت کره مورد نیاز را به بازار تزریق میکند.
یداله صادقی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در گفتوگو با «ایسنا»، درباره آخرین وضعیت واردات کره به کشور، اظهار کرد: مواد اولیه کره و روغن خام، دو قلم کالایی هستند که عمده آنها باید به کشور وارد شوند. وی ادامه داد: از این رو واردات این کالاها بستگی به زمان واریز ارز به حساب فروشندگان خارجی این کالا دارد.
صادقی با بیان اینکه در حال حاضر تولیدکنندگان ما وظایف خود را انجام میدهند، بیان کرد: در پروسه تامین ارز کره، وزارت صنعت، معدن و تجارت با هماهنگی بانک مرکزی اقدام به تامین ارز و واریز آن به حساب فروشندگان خارجی کرده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: مواد اولیه تولید کره در بنادر آماده و خریداری شده است و به سرعت وارد کشور میشود.
رضا باکری، رییس انجمن تولیدکنندگان مواد لبنی نیز درباره آخرین اقدام تولیدکنندگان کره بیان کرد: هماهنگیهای لازم بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی برای تامین ارز این کالا انجام شده و شرکتها مشغول امضای قرارداد هستند.
وی ادامه داد: وزارتخانه ارز لازم را برای واردات این کالا تامین کرده و تولیدکنندگان این محصول در کشور در حال انجام کارهای اداری و نقل و انتقال ارز هستند.
حسن رادمرد، معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این زمینه بیان کرد: ارز کره تامین شده است و پس از اختصاص آن برای واردات کره، روند ورود مواد اولیه به کشور و ترخیص و توزیع این کالا ازسوی بخش خصوصی آغاز میشود.
مجلس: هنوز ارز ندادهاند
اما خوشبینی مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به تامین کره مورد نیاز بازار با تامین ارز لازم، در شرایطی است که یک عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفته است: ۱۸ هزارتن کره در گمرک انبار شده که برای ترخیص و ورود آن به بازار، بانک مرکزی باید ارز مرجع آن را پرداخت کند.
محمدتقی توکلی با بیان این مطلب به «ایسنا» افزود: ۱۸هزار تن کره توسط بخش خصوصی خریداری و وارد کشور شده که متأسفانه به دلیل عدم پرداخت ارز مرجع آن توسط بانک مرکزی، در گمرک دپو شده است.
وی ادامه داد: ترخیص این ۱۸ هزارتن کره از گمرک نیازمند این است که کل ارز مرجع توسط بانک مرکزی پرداخت شود و متاسفانه تاکنون این امر از سوی بانک محقق نشده است.
توکلی تصریح کرد: به دلیل پایین بودن میزان چربی شیر کشور، ۹۹ درصد کره مصرفی از خارج تامین میشود و از شیر موجود در کشور، تنها میتوان خامه فرآوری کرد.
در این باره همچنین، یک عضو دیگر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، با انتقاد از تصمیمات عجولانه و نبود مدیریت واحد و کارآمد در دستگاههای اجرایی گفت: کم شدن روغن نباتی و نبود کره در بازار نتیجه نبود یک تصمیمگیری واحد در خصوص قیمتها بوده که پای دلالان را باز کرده است.
شکرخدا موسوی در گفتوگو با «خانه ملت»، با ناکارآمد خواندن تیم اقتصادی دولت، افزود: حذف ارز مرجع از کالاهای اساسی مردم و بازگشت دوباره آن به سبد کالاها، نشان از سردرگمی دولت در تصمیمات خود است.
نماینده مردم اهواز در مجلس، با بیان اینکه اقدامات دور از قانون در چند ماه اخیر دست دلالان و سودجویان را در بازار باز کرده و آنان را برای هر تغییری در قیمتها توانمند ساخته، تصریح کرد: اعلام یک باره حذف ارز مرجع از کالاهای اساسی به پولدار شدن محتکران در نتیجه احتکار اقلام اساسی مردم منجر شد.
وی با بیان این که با بازگشت ارز مرجع به کالاهای اساسی و واردات آنها مشکلات موجود در بازار مرتفع میشود، تصریح کرد: پس از رفع کمبودها در بازار، باید دولت نظارت خود را بر توزیع اقلام اساسی مردم چند برابر کند تا باز هم سودجویان از آب گلآلود ماهی نگیرند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یادآور شد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید پاسخگوی ناامنی موجود در بازار باشد و هرچه سریع تر برای برون رفت از معضلات موجود راه حلی پیدا کند.
ارسال نظر