خریداران در انتظار کاهش بیشتر قیمتها
دنیایاقتصاد- در حالیکه کسبه بازار کامپیوتر به امید جلب توجه خریداران و نجات بازار از شرایط بحران و رکود قیمتها را به طور مداوم کاهش دادهاند، اما در بازار خرید و فروش کامپیوتر از تقاضا خبری نیست و بهنظر میرسد خریداران در انتظار کاهش بیشتر قیمتها هستند. به گفته فعالان بازار کامپیوتر، طی یک ماه اخیر قیمتها در بازار کامپیوتر و به ویژه لپتاپ و تبلت در حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد و حتی در مورد برخی از مدلها در حدود ۲۰ در صد کاهش یافته است؛ اما این کاهش قیمت انگیزهای برای خرید نزد خریداران ایجاد نکرده است.
یوسف کلانی، یکی از کسبه بازار کامپیوتر رضا در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» گفت: از حدود اوایل اردیبهشت که مدلهای جدید
آرام آرام وارد بازار شدند کسبه تصمیم گرفتند با کاهش بیشتر سود خود به بازار جانی دوباره ببخشند. اما متاسفانه گویا خواب بازار بسیار سنگین است و بازار قصد بیدار شدن از خواب زمستانی را ندارد.
این فعال بازار با اشاره به این موضوع که کسبه با مشکلات بسیاری مواجه هستند و دولت از این صنف حمایت چندانی نمیکند، گفت: چند ماه پیش وعده داده شد که به واردکنندگان لپتاپ و تبلت ارز مبادلاتی ارائه میشود.
اما با وجودی که درخواستها را دادهایم و مراحل اداری را طی کردهایم از ارز مبادلاتی برای واردات کالا خبری نیست.
وی افزود: با انتشار خبر ارائه ارز مبادلاتی به واردکنندگان لپتاپ و تبلت، خریداران که از همه جا بیخبرند، تصور میکنند واردکننده ارز را گرفته و در جیبش گذاشته و لپتاپ را با قیمت گران میفروشد. به همین دلیل منتظر کاهش بیشتر قیمتها است وبه این ترتیب بازار همچنان با رکود مواجه است.
رییس اتحادیه فناوران رایانه تهران نیز با اشاره به این موضوع که روند ارائه ارز مبادلاتی بسیار کند است و انتشار اخباری در رابطه با ارائه این ارز باعث دردسر کسبه شده است به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: یکی از معضلات اصلی بازار کالاهای آیتی عدم تخصیص ارز مبادلاتی به واردکنندگان این حوزه است.
به گفته وی، هم اکنون بیشتر کالاها در کارگروه ۱۰ قرار گرفتهاند که متاسفانه ارز مبادلاتی به این گروه تعلق نمیگیرد و این در حالی است که سایر کالاها نیز که در کارگروه پایینتر قرار گرفتهاند نیز تاکنون موفق به دریافت ارز مبادلاتی نشدهاند.
میرمهدی با اشاره به اینکه بیشتر واردکنندگان لپتاپ و قطعات کامپیوتری از ارز مبادلاتی استفاده میکنند، اظهار کرد: متاسفانه به دلیل روند طولانی دریافت ارز و کاغذبازی بانک مرکزی برخی از واردکنندگان از دریافت ارز مبادلاتی پشیمان شدهاند.
وی افزود: در حال حاضر فرآیند دریافت ارز مبادلاتی زمانبر است و شرایط خاص خود را طلب میکند و این در حالی است که برای واردات این کالای ارتباطی و دیجیتالی باید دریافت ارز مبادلاتی به کوتاه ترین زمان ممکن کاهش یابد.
به اعتقاد رییس اتحادیه فناوران رایانه تهران در صورت همکاری دولتمردان برای تخصیص ارز مبادلاتی به واردکنندگان کالاهای آیتی شاهد بازار باثبات و پرجنب وجوش خواهیم شد، چرا که در آن هنگام کالاها از ثبات قیمت مشخصی برخوردار میشوند.
مرتضی کشاورز،یکی دیگر از کسبه بازار کامپیوتر رضا هم با بیان این مطلب که خریداران همچنان در انتظار کاهش قیمتها هستند و تصور میکنند قیمتها باید به حدود یکسال قبل بازگردد به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: خریداران گویا در انتظارند که قیمت حدود دو تا سه برابر کاهش یابد که در این صورت باید بگوییم که این اتفاق به هیچ وجه رخ نخواهد داد. به گفته این فعال بازار، حتی اگر نرخ دلار آزاد هم نصف شود، قیمت لپتاپ به این میزان کاهش نمییابد؛ چرا که کسبه این کالاها را با دلار گران وارد بازار کردهاند.
این فعال بازار افزود: در بازار شایع شده است که فروشندگان بازار سود بالایی بایت فروش کالاها اخذ میکنند؛ در حالیکه اینطور
نیست.
به گفته وی، فروشندگان و در کل فعالان خردهفروش صنف میتوانند تا ۷ درصد سود از فروش کسب کنند؛ اما معمولا به کمتر ۵/۱ درصد بسنده میکنند؛ چراکه وضعیت رکود بازار، آنها را تهدید میکند.
رییس اتحادیه فناوران رایانه تهران نیز با اشاره به رکود کامل در بازار کالاهای آیتی به «موبنا» گفته است: با شرایط فعلی میزان خریدوفروش کالاهای دیجیتالی به طور چشمگیری کاهش یافته است.
«سیدمهدی میرمهدی» با اشاره به نزدیکی انتخابات ریاستجمهوری و تاثیر آن در بازار کالاهای آیتی خاطرنشان کرد: هم اکنون مسائل گوناگون از جمله انتخابات بازارکالاهای آیتی را بیمشتری کرده چرا که هماکنون بیشتر مشتریان به انتظار ارزانتر شدن خرید خود را به زمان دیگر موکولکردهاند.
وی افزود: هماکنون میزان مراجعهکنندگان برای خرید انواع کالاهای دیجیتالی به طور چشمگیری کاهش یافته که با استمرار این شرایط شاهد ضرر و زیانهای بالایی به فعالان این حوزه خواهیم بود.
این دستاندرکار بازار رایانه تهران تصریح کرد: در صورت استمرار شرایط فعلی به مرور زمان شاهد خروج بسیاری از فعالان از این حوزه خواهیم بود؛ چرا که با روند فعلی و نوسانات لحظهای ارز واردکنندگان و فعالان این حوزه متضرر اصلی محسوب میشوند.
ارسال نظر