حمایت رسمی اصلاحطلبان از هاشمی
تعدادی از کاندیداهای اصلاحطلب از احتمال کنارهگیری به نفع هاشمی خبر دادهاند
دنیای اقتصاد - چند ساعت پس از حضور اکبر هاشمی رفسنجانی و ثبتنامش در انتخابات ریاستجمهوری ۹۲، شورای مشورتی اصلاحطلبان بلافاصله جلسهای را گذاشت و پس از آن طی بیانیهای آمادگی شخصیتها و گروههای اصلاحطلب را در حمایت همهجانبه از حضور آیتالله در انتخابات اعلام کرد و از کاندیداهای این طیف خواست ستادهای خود را برای هاشمی فعال کنند. به این ترتیب با رسمیت یافتن حضور هاشمی در قامت کاندیدای انتخابات پیش رو، به نظر میرسد که تکلیف طیف اصلاحطلب در این انتخابات روشن شده باشد. در واقع با اعلام حمایت اصلاحطلبان از آیتالله، هاشمی به عنوان کاندیدای رسمی این طیف سیاسی در انتخابات پیش رو محسوب میشود؛ هر چند که شخص هاشمی هنوز در این باره اعلام نظر نکرده است. او حتی هنگام ثبتنام دقیقه نودی خود هم از گفتوگو با خبرنگاران پرهیز کرد تا وابستگی او به جناحهای رقیب در این انتخابات همچنان به گمانهها محدود بماند. با این حال همزمان با حضور آیتالله، برخی اخبار حکایت از انصراف کاندیداهای منتسب به جریان اصلاحطلب و اصولگرایان میانه رو دارد. چه برخی از آنها همان زمان که بحث آمدن هاشمی هنوز مطرح نشده بود گفته بودند که در صورت حضور هاشمی رفسنجانی از عرصه انتخابات کنارهگیری خواهند کرد. مثل محمدرضا عارف، محمد شریعتمداری و حسن روحانی. حالا هم که عزم هاشمی برای حضور در عرصه رقابت جزم شده، برخی از نامزدها با قطعیت بیشتری درباره کنارهگیری سخن گفتهاند و برخی هم کنارهگیری را منوط به مذاکره با هاشمی کردهاند، مثل مسعود پزشکیان و ابراهیم اصغرزاده. کاندیداهایی که البته حمایت خود را از هاشمی اعلام کردهاند.
اما صرفنظر از تصمیم این کاندیداهای اصلاحطلب برای باقی ماندن در عرصه انتخابات یا ترک آن، شورای مشورتی اصلاحطلبان با حضور خاتمی راه را برای جریان اصلاحطلب مشخص کرده است. شورایی که در آستانه انتخابات ریاستجمهوری تشکیل شده بود تا درباره نوع حضور اصلاحطلبان در انتخابات تصمیمگیری کند. این شورا پس از ثبتنام هاشمی رفسنجانی تشکیل جلسه داد. به گزارش خبرگزاری مهر، این شورا در اطلاعیه خود آمادگی شخصیتها و گروههای اصلاحطلب را در حمایت همهجانبه از ایشان اعلام و تاکید کرد از همه نیروهایی که خیر کشور و انقلاب اسلامی را میخواهند، خواست فارغ از وابستگیهای جناحی در هماهنگی کامل با ستاد انتخاباتی هاشمی فعالیت کنند.
انصراف قطعی شریعتمداری
در همین راستا، مسوول ستاد انتخاباتی محمد شریعتمداری گفت: محمد شریعتمداری به دلیل نامزدی هاشمی رفسنجانی از انتخابات کنارهگیری میکند. محسن بهرامی در گفتوگو با ایسنا، افزود: آقای شریعتمداری کنارهگیری میکنند و ستادهای خود و حتی شاید بالاتر از این برنامههایشان را نیز در اختیار آقای هاشمی قرار داده و در بحثهای تبلیغاتی نیز اقداماتی انجام دهند.
بهرامی همچنین گفت: با توجه به اعلام نظر آقای خاتمی مبنی بر حمایت از هاشمی رفسنجانی، آقای شریعتمداری به دنبال این است که بقیه کاندیداهای اصلاحطلب را نیز هماهنگ و همسو کند.
عارف با هاشمی رقابت نمیکند
سخنگوی ستاد انتخابات عارف هم در گفتوگو با «ایسنا» با اشاره به اینکه محمدرضا عارف پیش از این بارها اعلام کرده است که اگر سیدمحمدخاتمی یا هاشمی رفسنجانی کاندیدا شوند، از عرصه انتخابات کنارهگیری میکند، اظهار کرد: آقای عارف بارها اعلام کردند که با هیچ کدام از این دو شخصیت بزرگوار رقابت نخواهند کرد و اکنون نیز موضع ایشان همین است.
نخستین بیانیه انتخاباتی هاشمی
آیتالله هاشمی رفسنجانی در نخستین اقدام خود پس از ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری، بیانیهای خطاب به «مردم فهیم، وفادار و قدرشناس ایران اسلامی» صادر و اعلام کرد: پس از گذشت ماهها رایزنی با شخصیتهای حقیقی و حقوقی و به پاس قدردانی و احترام به توصیههای ضمنی یا مستقیم برخی مراجع عالیقدر یا درخواست فضلا، علمای حوزههای علمیه، ائمه جمعه و جماعات، دانشگاهیان، دانشجویان، صنعتگران، تولیدکنندگان، کارگران، کشاورزان، نویسندگان، هنرمندان، ورزشکاران، صنوف مختلف، احزاب، گروههای متعدد و بهویژه خانوادههای مکرم شهدا، ایثارگران و با ایمان کامل به نقش بیبدیل آحاد مردم خونگرم و صمیمی در تعیین سرنوشت کشور، خود را برای انتخابات یازدهمین دوره ریاستجمهوری، در معرض رای و نظر شما قرار میدهم.
به گزارش ایلنا، هاشمی ادامه داد: برای اینجانب، اعتلای ایران اسلامی و تقویت مکتب اهل بیت(ع) بسیار مهمتر از آن است که برای انجام وظیفه و تکلیف خویش به تعریف و تمجید اختلافبرانگیز دشمنان دانا و تهدید، تحدید، بداخلاقی و تخریب دوستان نادان توجه نمایم، آنگونه که یک سرباز در دفاع از آرمانهایش، جانش را در طبق اخلاص مینهد، من نیز آبرو و اعتبارم را که در طول نیم قرن گذشته از انقلاب اسلامی و مردم گرفتهام برای اسلام، انقلاب و مردم و اعتلای میهن به دست میگیرم و با تاکید بر اعتدال علوی که چپ و راست، افراط و تفریط را ضلالت و گمراهی میداند، پا به میدانی میگذارم که قبلا در سالهای پس از جنگ ۸ ساله حزب بعث علیه ایران که نتیجه آن ویرانی ۵ استان کشور و نابودی زیرساختها و امکانات بود، تجربه کرده بودم.
ارسال نظر