ایران بورس- با تصویب قانون بازار اوراق بهادار، سازوکار لازم برای شفافیت در اطلاع‌رسانی فراهم شد.

حسن قالیباف‌اصل ضمن بیان این مطلب گفت: با تصویب قانون بازار اوراق بهادار دوره جدیدی از حیات بازار سرمایه ایران آغاز شد. این قانون برای بورس علاوه بر پیشرفت در تمامی حوزه‌ها، افزایش شفافیت در اطلاع‌رسانی را به همراه داشت. وی اظهار کرد: در قانون جدید برای اولین بار بحث اطلاعات نهانی، دستکاری قیمت، عدم انتشار اطلاعات صحیح و مقابله با آنها تاکید شد و اعتماد بیشتر سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه را فراهم آورد.

مدیرعامل بورس تهران درخصوص ضمانت‌های اجرایی قانون بازار سرمایه گفت: ضمانت‌های اجرایی در این قانون به بهبود شرایط توسعه بازار سرمایه کمک شایان توجهی کرد.

وی ادامه داد: بورس اوراق بهادار تهران در بهمن‌ماه سال ۱۳۴۶ بر پایه قانون مصوب اردیبهشت‌ماه ۱۳۴۵ تأسیس شد.

مدیرعامل بورس تهران با اشاره به اینکه الزامات و نیازهای بازار سرمایه در این قانون گنجانده شده است افزود: لزوم تغییر قانون بازار اوراق بهادار از مدت‌ها قبل احساس می‌شد. بنابراین همگام با تغییر ساختار سایر بورس‌های توسعه یافته، تغییر شکل بازار سرمایه نیز احساس می‌شد.

قالیباف‌اصل ادامه داد: تغییر قانون بورس فرصت‌های زیادی برای بازارسرمایه ایجاد کرد. با اجرایی شدن این قوانین، حوزه نظارت و اجرا تفکیک شد. سازمان‌های خود انتظام برای اولین بار در کشور ایجاد و مطرح شدند. استقلال حوزه نظارت و اجرا موجب شد که اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه افزایش یابد.

وی با اشاره به مزایای تصویب قانون بازار اوراق بهادار اظهار کرد: پس از تصویب قانون بازار اوراق بهادار مسیر توسعه نهادها و ابزارهای مالی جدید فراهم شد. به این ترتیب راه‌های توسعه بازار سرمایه باز شد.

مدیرعامل بورس تهران در خصوص تاسیس نهادهای جدید در بورس گفت: تصویب قانون بازار اوراق بهادار مقدمه تصویب قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید (مصوب آذر ماه ۱۳۸۸) بود. با اجرایی شدن این قوانین مقدمات لازم برای توسعه بازار سرمایه مهیا شد و به تبع آن رفته رفته نهادهای جدید در بازار سرمایه ایجاد

شدند.

وی این نهادها را شامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران، کانون کارگزاران و نهادهای سرمایه‌گذاری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، دانست و یادآور شد: پس از تصویب این قوانین امکان عملیات بازارگردانی، ایجاد موسسات مشاوره، تشکیل موسسات پردازش اطلاعات در بازار فراهم شد.

هر یک از این نهادها در کنار یکدیگر سهم زیادی در کشف قیمت مناسب و افزایش نقدشوندگی بازار و شفافیت

اطلاع‌رسانی داشتند.

قالیباف‌اصل به شکل گیری ابزارهای مالی جدید معاملاتی اشاره و ادامه داد: با توسعه ابزارهای مالی جدید گام‌های اساسی در توسعه بازارسرمایه برداشته شد. بورس تهران که زمانی تنها به وجود سهام تکیه داشت و بازاری تک محصولی بود، با تصویب قانون و شکل گیری ارکان بازار سرمایه شاهد تنوع در اوراق بهادار بود. سرمایه‌گذاران در کنار سهام با ابزارهای دیگر معاملاتی مانند اوراق مشارکت، صکوک و اوراق آتی آشنا شدند.

وی با بیان اینکه فعالیت بورس در این مدت تغییر کرد و با نوآوری‌های زیادی رو‌به‌رو شد، گفت: انتظار می‌رود که روند توسعه بازار سرمایه و تنوع بخشی به ابزارهای معاملاتی همچنان ادامه یابد.

مدیرعامل بورس تهران با بیان اینکه قانون اصل ۴۴ بهمن ۸۶ اعلام شد، گفت: با تصویب قانون اصل ۴۴ دیگر عملکرد بورس با گذشته قابل مقایسه نبود. ارزش بازار از ۳۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۸۵ به ۱۴۱ هزار میلیارد تومان در حال حاضر رسیده که این میزان رشد ۲۵۹ درصدی را نشان می‌دهد.

قالیباف‌اصل در ادامه به افزایش حجم معاملات طی این سال‌ها اشاره کرد و افزود: طی این چند سال میزان حجم معاملات و نقدشوندگی با گذشته قابل مقایسه نیست.

وی با اشاره به ورود و فعالیت شرکت‌های جدید به بازار افزود: در حال حاضر در بورس بالغ بر ۹۰ شرکت کارگزاری فعال هستند و امکان دسترسی ۹۰۰ ایستگاه کاری فراهم شده است. از زمان تصویب این قانون زمینه‌های لازم برای دسترسی آن لاین برای سرمایه‌گذارانی که قصد دارند به طور مستقیم به فعالیت بپردازند، مهیا شد.

در حال حاضر ۷ شرکت تامین سرمایه و ۷۹ صندوق سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

سخنگوی بورس تهران مزیت دیگر تصویب قانون بازار اوراق بهادار را افزایش فرآیند تامین مالی از طریق بازار سرمایه عنوان و تصریح کرد: از نتایج مثبت قانون بازار اوراق بهادار تسریع در تدوین و تصویب قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی در سال ۸۸ است. این قانون جایگاه نهادها را مشخص و تثبیت کرد، همچنین در تقویت حوزه نظارت نقش ویژه‌ای داشت.