شماره روزنامه ۶۰۳۸
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • فعالیت زنجیره خودروسازی کشور در شرایطی از روز شنبه آغاز شد که بسیاری از خودروسازان جهانی در اروپا و آمریکا خطوط تولید خود را متوقف کرده و برخی نیز به تولید ماسک و دستگاه تنفسی مشغول هستند. در این بین هر چند قطعه‌سازان، با ارسال نامه به وزرای صمت، بهداشت، استاندار تهران و همچنین معاون اول رئیس‌جمهور خواستار تعطیلی شرکت‌های خودروساز و قطعه‌ساز تا اول اردیبهشت ماه شدند اما این خواسته مورد موافقت قرار نگرفت و در نهایت فعالیت زنجیره خودروسازی با در نظر گرفتن پروتکل‌های بهداشتی از روز شنبه آغاز شد. اما در هفته جاری اتفاقات دیگری نیز در صدر اخبار خودرویی کشور قرار داشت که در ذیل به آنها می‌پردازیم:
  • کارشناسان و تحلیلگران پیش‌‌بینی‌های ۲۰۲۰ خود را برای فروش خودرو در بازار چین 3/ 2 میلیون دستگاه کاهش دادند. بر اساس گزارشی که از سوی کارشناسان و تحلیلگران فعال‌در موسسه تحقیقاتی ihs markit منتشر شده است، انتظار می‌رود میزان فروش خودرو در بازار چین در سال جاری میلادی 4/ 22 میلیون دستگاه باشد که نسبت به سال گذشته کاهشی ۱۰ درصدی را تجربه خواهد کرد. بر اساس گزارش وب‌سایت dsf، تحلیلگران موسسه مذکور پیش‌بینی‌های خود را از میزان فروش خودرو در بازار چین در سال ۲۰۲۰ میلادی تحت تاثیر شیوع گسترده ویروس کرونا که منجر به تعطیلی بسیاری از کارخانه‌های خودروسازی و فروشگاه‌ها، توقف برگزاری نمایشگاه‌های خودرو و همچنین قرنطینه شهروندان در شهر ووهان چین شده بود، 3/ 2 میلیون دستگاه کاهش دادند.
  • شرکت خودروسازی سوبارو ژاپن به تازگی اعلام کرد که تعطیلی کارخانه خود در ایندیانا آمریکا را تا 8 مه تمدید می‌کند. دلیل این تصمیم نیز کاهش تقاضا برای خودرو و مشکلات ایجاد شده در زنجیره تامین خودروسازان به دلیل شیوع ویروس کرونا است. سوبارو تاکید کرد که برنامه دارد تا تولید خود را از 11 مه از سر بگیرد. بسیاری از خودروسازان بزرگ جهانی دیگر نیز ابراز امیدواری کرده‌اند که بتوانند فعالیت خود را در ایالات‌متحده از 4 مه از سر بگیرند. با این حال برخی دیگر از مدیران حوزه خودروسازی معتقدند که آغاز فعالیت خودروسازان در آمریکا حداقل تا اواسط مه میسر نخواهد بود و البته باید به‌صورت تدریجی انجام شود. شرکت‌های خودروسازی مانند فورد، جنرال‌موتورز، فیات‌کرایسلر و حتی لوکس‌سازان ایتالیایی نظیر فراری و لامبورگینی نیز اکنون به دلیل…
  • شرکت فیات-کرایسلر بنا دارد تا 425 هزار و 588 دستگاه از جیپ شاسی‌بلند «رام 1500» را فراخوان دهد. دلیل اصلی این فراخوان نیز رفع نقص برف پاک‌کن خودروهای مزبور است. این فراخوان خودروهای رم 1500 و رم 1500 کلاسیک را که از ابتدای 2019 تا پیش از 3 مارس 2020 به تولید رسیده‌اند شامل می‌شود. اگرچه فیات‌-کرایسلر البته تاکید کرده تاکنون گزارشی از بروز سوانح رانندگی به دلیل این نقص نداشته است. مشکل برف پاک‌کن‌ها نصب نادرست بازویی آن است که می‌تواند منجر به جدا شدن برف پاک‌کن‌ها شود. ممکن است در شرایط نامساعد جوی، این برف پاک‌کن‌ها یا جدا شوند یا به درستی نتوانند شیشه جلویی خودرو را پاک‌کنند که همین امر می‌تواند با ایجاد اخلال در دید رانندگان موجب بروز سوانح شود. البته یک فرد آمریکایی از فیات‌-کرایسلر به دلیل جدا شدن برف…
  • شرکت‌های هیوندای، کیاموتورز، تویوتا و مرسدس بنز هزاران خودرو را در کره جنوبی فراخوان داده‌اند. وزارت حمل و نقل کره جنوبی با انتشار بیانیه‌ای از فراخوان حدود ۴۵ هزار خودروی شرکت‌های خودروسازی هیوندای موتورز، کیا موتورز، تویوتا و مرسدس بنز در این کشور خبر داد. بر اساس گزارشی که در وب‌سایت koreaherald آمده است، چهار شرکت خودروسازی بزرگ فعال در کره جنوبی به تازگی ۴۴ هزار و ۹۶۷ دستگاه خودرو را به منظور برطرف کردن نقص فنی و مشکل ایمنی فراخوان داده‌اند تا صاحبان آنها در سریع‌ترین زمان ممکن به مراکز و نمایندگی‌های مجاز شرکت‌های مذکور در این کشور مراجعه کرده و اقدام به رفع مشکلات مربوطه کنند.
  • با وجود وعده‌های وزیر صنعت از نیمه اول سال گذشته درخصوص افزایش تیراژ خودرو طی سال 98، آمارهای نهایی نشان‌دهنده افت ۱۳ درصدی تولید خودرو در سال گذشته است.
  • گروه صنعتی ایران خودرو برنامه‌ها و پروژه‌های متعددی را برای ارتقا و تحول کیفیت در زنجیره ارزش تولید خودرو با تکیه بر توانمندی سازندگان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان برای اجرا در سال جهش تولید تدارک دیده است.
  • مرکز پیش‌بینی فروش خودرو (LMC) اعلام کرد: به دنبال شیوع ویروس کرونا خرید و فروش خودرو در جهان نزدیک به ۴۰ درصد کاهش یافته است.
  • شرکت جنرال موتورز آمریکا اعلام کرد: تولید دستگاه‌های کمک تنفسی را آغاز کرده است.
  • ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای حمایت از بازار گردشگری که بر اثر شیوع کرونا به یک بازار بدون درآمد تبدیل شده است جزئیات «بسته نجات گردشگری از رکود کرونا» را که وزارت گردشگری در نظر گرفته‌ اعلام کرد. بر اساس اعلام معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی هدف اصلی دولت از ارائه این بسته حمایتی حفظ اشتغال نیروی انسانی شاغل در واحدهای گردشگری است. این بسته دارای 6 نوع کمک مالی-اعتباری است؛ امهال سه ماهه مالیات اعم از مالیات بر درآمد و مالیات ارزش افزوده، تعویق سه ماهه بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی، امهال پرداخت ۲۳ درصد حق بیمه کارفرمایی کارکنان شاغل در واحدهای گردشگری، تعویق پرداخت قبوض حامل‌های انرژی شامل آب، برق و گاز به مدت سه ماه و پس از آن به صورت اقساطی، امکان استفاده از…