شماره روزنامه ۶۰۴۴
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • ماه آذر درحالی پایان یافت که فرابورس ایران در این بازه زمانی بازدهی 8/ 6‌درصدی را ثبت کرده است. شاخص این بازار با رشد 69 واحدی، در آخرین روز معاملاتی آذرماه در ارتفاع 1081 واحدی ایستاد. یکی از اتفاقات مثبت در فرابورس افزایش معنادار ارزش معاملات در ماه گذشته و ورود نقدینگی تازه‌نفس به بازار بود. ضمن اینکه، در بازار اوراق با درآمد ثابت نیز یک مرحله دیگر از اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا602» عرضه و یک مرحله از این اسناد در نماد «سخاب3» سررسید شد. شاخص کل فرابورس از ابتدای آذرماه 8/ 6 درصد افزایش داشته است. در این میان، تاثیر رشد قیمت سهام شرکت‌های بزرگ فرابورسی بر شاخص قابل‌توجه است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که افزایش شاخص کل فرابورس طی ماه آذر بیشتر تحت‌تاثیر معاملات مثبت و رشد قیمت در سهام نمادهای زیرمجموعه گروه…
  • همایون دارابی
    بورس تهران با ثبت بازدهی 4/ 2‌درصدی در آخرین هفته آذرماه، بازدهی خود در این ماه را به 6/ 7‌درصد رساند. بررسی روند حرکت شاخص در هفته گذشته نشان از آن دارد در دو روز ابتدایی هفته هر‌چند نماگر بازار سهام رشد بیش از یک درصدی را تجربه کرد، اما از میانه هفته وارد حالت استراحت و اصلاح قیمتی شد. در نهایت برآورد این موضوع ثبت رشد 4/ 2درصدی را در کارنامه شاخص کل بورس به دنبال داشت. از دیدگاه کارشناسان کاهش سود بانکی، افزایش ارزش دلار و رشد قیمت‌ها در بازار جهانی سه عاملی است که منجر به رشد بازار سهام در مدت اخیر شده است. به‌طوری‌که پایداری قیمت‌ها در بازارهای جهانی و همچنین انتظار برای رشد سود شرکت‌ها در سال آینده می‌تواند به تداوم روند صعودی بازار کمک کند.
  • آخرین ماه پاییز در شرایطی به پایان رسید که بورس تهران روند صعودی خود را با شتاب بیشتری ادامه داد و با ثبت بازدهی 3/ 11 درصدی در فصل پاییز همچنان پیشتاز بازارهای 96 باقی ماند. نرخ دلار مطابق پیش‌بینی‌ها در معاملات آذر رشد ملایمی را تجربه کرد و در مجموع سه ماه پاییز رشد 4/ 7 درصدی را به ثبت رساند. سکه گرچه در پایان آذرماه وارد مسیر کاهشی شد، اما در مجموع به لحاظ بازدهی رکورد زد. قیمت این فلز گرانبها تحت‌تاثیر صعود قیمت در دو ماه ابتدای پاییز با ثبت بازدهی 7/ 12 درصدی بیشترین بازدهی بازارها در فصل سوم سال را تجربه کرد.
  • بهزاد بهمن‌نژاد
    در روزهای پایانی هفته گذشته، اطلاعیه‌ای در سایت کدال قرار گرفت که طی آن مدل جدیدی از گزارش‌دهی شرکت‌ها به‌طور رسمی ابلاغ شد. این رویداد را می‌توان نقطه عطفی در بازار سهام کشورمان دانست که شرکت‌ها مشابه بورس‌های بین‌المللی، دیگر نیازی به ارائه پیش‌بینی سود هر سهم (EPS) ندارند.
  • محمدحسین بابالو
    نوسان بهای سکه در بازار آتی در هفته گذشته از میل به افت قیمت‌ها حکایت دارد یعنی بازار آتی همپای بازار نقدی با کاهش قیمت‌ها رو‌به‌رو شد که نشان می‌دهد عرضه سکه در بازار آزاد تا حدودی موثر بوده است. این در حالی است که هنوز حباب قیمتی در بازار سکه نقدی وجود دارد و کاهش نرخ را می‌توان به معنی تخلیه حباب به‌شمار آورد. این عقب‌نشینی نرخ در شرایطی محقق شد که بهای طلای جهانی در مسیر رشد قیمت‌ها قرار داشته ولی بهای دلار در بازار داخلی کاهشی بود. تجمیع این موارد و البته کاهش قیمت سکه نقدی به عقب‌نشینی بازار آتی منجر شد اگرچه حجم معاملات افزایش یافت.
  • عارفه مشایخی
    بازیافت پلاستیک از جهت بهبود شرایط محیط زیستی در مصرف کمتر سوخت‌های فسیلی، جلوگیری از تجمع پلاستیک‌های دیرتخریب‌پذیر در محیط زیست و از منظر اقتصادی و سرمایه‌گذاری دارای مزایای بسیاری در جهان و ایران است. این در حالی است که به‌رغم سهم بزرگی که فرآیند بازیافت در تامین مواد اولیه صنعت پلاستیک دارد مورد غفلت ازسوی رسانه‌ها و سرمایه‌گذاران قرار گرفته است.
  • بررسی عملکرد تولید 8 ماهه هفت شرکت بزرگ تولیدکننده کنسانتره آهن حاکی از تولید 24 میلیون و 800 هزار تن از این محصول و افزایش 18 درصدی آن در هم‌سنجی با پارسال است. بررسی «ایرنا» از عملکرد تولید شرکت‌های بزرگ معدن و صنایع معدنی ایران نشان می‌دهد تولید کنسانتره آهن در هفت شرکت بزرگ تولیدکننده این محصول از آغاز امسال تا پایان آبان ماه به 24 میلیون و 865 هزار و 760 تن رسید.
  • با توجه به تجارب خوب شرکت‌های استرالیایی در بخش اکتشاف، آنها می‌توانند در این کار با ما همکاری مناسبی داشته باشند و این موضوع در نشست مشترک مدیران هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با سفیر استرالیا مطرح و گفت‌وگوهای مفصلی درباره آن انجام گرفت.
  • بررسی‌ها از رشد 9/ 40 درصدی شاخص‌ بهای کالای صادراتی معدنی ایران در آبان ماه امسال در هم‌سنجی با مدت مشابه پارسال حکایت دارد.نگاهی به شاخص بهای کالاهای صادراتی ایران که بانک مرکزی آن را محاسبه می‌کند، نشان می‌دهد که این شاخص در آبان ماه امسال به عدد 9/ 275 رسید که نسبت به ماه قبل آن (مهر) معادل 7/ 5 درصد افزایش یافت که بیشتر از 7/ 4 درصد ترقی این شاخص در مهر ماه بود.این شاخص در هشت ماهه نخست امسال نسبت به دوره مشابه پارسال 7/ 16 درصد رشد نشان می‌دهد.همچنین شاخص یاد شده در 12 ماهه منتهی به آبان 96 نسبت به 12 ماهه منتهی به آبان 95 معادل 5/ 14 درصد افزایش داشته است.