شماره روزنامه ۶۰۴۰
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • دنیای اقتصاد: در یک بستر قانونی از تمامی تشکل های فعال در حوزه زعفران حمایت خواهیم داشت. محمدمهدی برومندی معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان مطلب فوق در خصوص نقش شورای قیمت‌گذاری زعفران گفت: هرگونه دخالتی که منجر به ضرر و زیان کشاورزان بشود، دولت تا آخرین لحظه در کنار کشاورزان می‌ایستد. منابع مالی این اتفاق هم تامین شده است تا اگر قیمت کاهش یافت، دولت نقش خود را ایفا کند. وی همچنین درخصوص حمایت وزارت جهاد کشاورزی از تشکل های فعال در حوزه زعفران گفت: سازمان OSEC ساز و کار خوبی را فراهم کرده و نقش پررنگ و مهمی را دارند و یقیناً ما هم به عنوان بخش دولتی حمایت میکنیم تا این مجموعه نقش خود را بهتر ایفا کند.
  • دنیای اقتصاد: گروه صنعتی دمیرچی با بومی‌سازی، ساخت و اجرای خطوط کامل تصفیه روغن نباتی با تکنولوژی روز دنیا به همراه سیستم نصب و اتوماسیون آن در کشور، دانش‌بنیان شد. کارگروه ارزیابی موسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان، بررسی مستندات مربوط به گروه صنعتی دمیرچی را در دستور کار قرار داد و بعد از تایید اولیه از طرف کارگروه، کارگزار ارزیابی از سوی این نهاد معرفی و فرآیندهای مربوطه در قالب تکمیل مستندات موردنیاز برای ارزیابی محصولات و ارائه به کارگزار، جلسات بازدید از شرکت و مصاحبه با نیروهای تحقیق و توسعه دخیل در فرآیند تولید محصولات، آغاز شد.
  • روس‌ها در سال ۱۸۶۹ م، امتیاز بهره‌برداری انحصاری صید ماهی در آب‌های شمال ایران را گرفتند. انگلیسی‌ها در سال ۱۸۷۲ م در قالب امتیاز رویتر، کشیدن راه‌آهن از دریای خزر تا خلیج‌فارس، استخراج معادن، تاسیس بانک، ساخت آسیاب، کارخانه‌ها، راه، کشیدن تلگراف و اداره گمرکات را به مدت ۲۵ سال در اختیار گرفتند. پادشاه ایران با اعتراض روس‌ها به امتیاز رویتر در سال ۱۸۷۴ م، امتیاز تاسیس خط آهن را به روس‌ها واگذار کرد. به علاوه، در سال ۱۸۷۸ م، قزاق‌خانه را به دولت روس واگذار و به استخدام افسران روسی برای لشکر قزاق پرداخت. در سال ۱۸۹۰ م، روس‌ها امتیاز تاسیس بانک استقراضی را از دولت ایران گرفتند. به سبب این امتیازات که تعداد آنها ۸۳ مورد است، تجارت خارجی ایران در دوره قاجار در عمل در دست دولت‌های بزرگ قرار گرفت.
  • اُسکار نیدر مایر( نفر وسط)
    درست هنگامی که سوءظن به اقدامات آلمان و شنیدن شایعاتی مبنی بر آغاز جنگ جهانی اول بالا گرفته بود، سر و کله ستوان «اُسکار نیدر مایر» در مشهد پیدا شد؛ یک افسر اطلاعاتی آلمانی که ظاهرا در پوشش جهانگرد و پژوهشگر وارد مرکز ایالت خراسان می‌‌‌شد. این نخستین‌‌‌بار بود که یک آلمانی، پایش را به مشهد می‌‌‌گذاشت.
  • مداخله انگلستان در بلوچستان ایران، 10سال پس از انقلاب مشروطه صورت گرفت. در این دهه، اوضاع ایران برخلاف آرمان‌‌‌های مشروطه‌‌‌خواهان و آرزوهای آنان بسیار متفاوت شد. آرمان‌‌‌های مشروطه‌خواهان که در چهار هدف اساسی یعنی برقراری نظم و امنیت و دولت قدرتمند، بازسازی اقتصادی کشور، خارج شدن از نفوذ فشار خارجی و حکومت قانون و آزادی متمرکزشده بود، هیچکدام به تحقق نپیوست. گرچه تلاش‌‌‌های مخالفان مشروطه و طرفداران محمدعلی‌شاه برای برقراری دوباره استبداد به‌‌‌جایی نرسید و مشروطه‌خواهان سراسر ایران موفق شدند با تبعید شاه حکومت مشروطه را استحکام بخشند، اما آرمان برقراری نظم و امنیت و تشکیل یک دولت قدرتمند متمرکز براثر فشارها و مداخلات روسیه و انگلستان نتیجه موردنظر را نداد.
  • روح‌اله حاتمی: متیو ای. روبل (Matthew E. Rubel)کارآفرین و سرمایه‌گذار آمریکایی است. او رئیس هیات‌مدیره، مدیرعامل و رئیس کالکتیو برندز و یک کمپانی برند در زمینه تولید کفش، لوازم جانبی و کالاهای مرتبط با سبک زندگی بوده است. روبل 29 نوامبر 1957 در لاردیل فلوریدا به دنیا آمد و پس از دریافت لیسانس خود در 1979 از دانشگاه اوهایو، در نیویورک برای شرکت بانویت تلر شروع به کار کرد. وی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی خود را در 1980 از دانشگاه میامی اخذ کرد. روبل در آن زمان معاونت اجرایی ریاست شرکت مورجانی اینترنشنال را بر عهده داشت؛ جایی که عهده‌دار همه امور تجاری تامی هیلفیگر بود. روبل پس از ترک مورجانی، ریاست و مدیریت ارشد اجرایی Pepe Jeans را به عهده گرفت و مدیریت برندهای لوازم آرایشی رِولان بر عهده وی بود. وی از 1994…
  • ‌ جورج گلاس (George Glas) دریانورد، تاجر و ماجراجوی اسکاتلندی قرن 18میلادی بود که در ناحیه غرب آفریقا به سفر پرداخت. وی در سال 1725 در خانواده یک کشیش در داندی به دنیا آمد و از نوجوانی به عنوان جراح تعلیم دید اما بعدتر فرماندهی یک کشتی را به دست آورد که بین برزیل، سواحل شمال غربی آفریقا و جزایر قناری مبادلات تجاری انجام می‌داد. گلاس در جریان سفرهای دریایی خود در کرانه‌های صحرای غربی رودخانه‌ای کشف کرد که امکان کشتیرانی تا مسافتی در آن مقدور بود و همانجا بود که گلاس پیشنهاد تاسیس یک پایگاه بازرگانی را ارائه داد. نمی‌توان نقطه مدنظر گلاس را به دقت مشخص کرد اما شاید همان محلی باشد که اسپانیایی‌ها در قرون 15 و 16 از آن به عنوان «سانتا کروز دمار پکنیا» یاد کرده‌اند.
  • شاید در نگاه نخست گمان برود ستاره‌های پول‌ساز سینمای آمریکا پردرآمدترین هنرمندان جهان باشند؛ اما درواقع این طور نیست؛ دست‌کم در دوسال اخیر که این‌طور نبوده و این مقام به هنرمندی در حوزه هنرهای تجسمی رسیده است. موسسه تحقیقاتی هورون این هفته فهرست گران‌ترین هنرمندان زنده جهان را منتشر کرد و دیوید هاکنی، نقاش و عکاس انگلیسی، با مجموع ۱۳۲میلیون دلار فروش در حراج‌های عمومی سال ۲۰۲۰، برای دومین سال متوالی گران‌ترین هنرمند زنده جهان شناخته شد. این در حالی که است که دواین جانسون، بازیگر معروف فیلم‌های پرمخاطب که در صدر جدول پردرآمدترین بازیگران دنیا قرار دارد در همین بازه زمانی در آمد 5/ 87میلیون دلار کسب کرده است.
  • دنیای‌اقتصاد: جایزه‌های معتبر سینمایی در ماه‌های منتهی به اسکار که به فصل جوایز معروف است، برای مدعیان این رویداد بزرگ اهمیت زیادی دارد؛ زیرا شانس آنها را برای جلب‌توجه داوران و به تبع دریافت تندیس‌های طلایی افزایش می‌دهد. از جمله این جوایز معتبر می‌توان به جایزه هیات ملی نقد فیلم آمریکا اشاره کرد که در روزهای گذشته با اهدای دو جایزه بهترین فیلم‌نامه اورجینال و بهترین فیلم بین‌المللی راه موفقیت آخرین اثر اصغر فرهادی در اسکار را در رقابت با آثار مطرح دیگر هموارتر کرده است.
  • دنیای‌اقتصاد: اعضای هیات انتخاب چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر که امسال به دبیری مسعود نقاش‌‌‌زاده برگزار می‌شود، معرفی شدند. بهروز افخمی نویسنده و کارگردان، اسماعیل‌بنی‌‌‌اردلان استاد دانشگاه، پوران درخشنده نویسنده، تهیه‌‌‌کننده و کارگردان، حسین زندباف تدوین‌‌‌گر، تهیه‌‌‌کننده و کارگردان، مجید شاه‌‌‌حسینی مدیر فرهنگی، پژوهشگر و استاد دانشگاه، اسفندیار شهیدی مدیر فیلم‌برداری، کارگردان و استاد دانشگاه و محمدحسین نیرومند مدیر فرهنگی در این دوره از جشنواره، انتخاب فیلم‌‌‌های بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) را بر عهده خواهند داشت. بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره، بازبینی فیلم‌‌‌های بلند سینمایی متقاضی حضور در جشنواره تا پایان آذر ادامه خواهد داشت و اسامی حداکثر ۲۲ فیلم سینمایی راه‌‌‌یافته به بخش مسابقه…