شماره روزنامه ۶۰۳۳
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • رفی الیوت/ آرمنین ویکلی
    نشست اخیر رهبران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا از جنبه‌های مختلف اهمیت دارد. در نشست امسال ۱۹ موضوع مورد توجه قرار گرفت که در بین آنها می‌توان به افزایش روابط اقتصادی، تسهیل مبادلات تجاری، اصلاح قوانین داخلی هر کشور برای زمینه سازی‌های لازم، ایجاد یک بازار مشترک انرژی، استانداردسازی قیمت‌گذاری برای گاز طبیعی، حل مشکلات بودجه‌ای و امضای توافق‌نامه تجارت آزاد با سنگاپور را نام برد.
  • پیوتر دوتکیویتس/ والدای کلوپ
    سال‌جاری میلادی سازمان تجارت جهانی فهرستی از ۴۷۲ توافق‌نامه تجاری منطقه‌ای منتشر کرد و بیش از نیمی از این توافق‌نامه‌ها چندجانبه هستند. شبکه به‌وجود آمده از این توافق‌نامه‌های تجاری نشان می‌دهد دوران جدید منطقه‌گرایی آغاز شده است. منطقه‌گرایی جدید، اغلب در 4 چارچوب مجزا در روند دگرگونی سیستم جهانی تجارت توصیف می‌شود. نخستین چارچوب، پایان جنگ سرد و تبعات اقتصادی منطقه‌ای و جهانی آن است. دومین چارچوب، افول هژمونی جهانی آمریکاست. ایالات‌متحده در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ از تعدادی توافق‌نامه تجاری منطقه‌ای خارج شده یا تغییراتی در آنها به‌وجود آورده و اثرگذاری این کشور کاهش یافته است. سومین چارچوب تغییر تدریجی پیمان‌های تجاری منطقه‌ای از جمله اتحادیه اروپا و توافق‌نامه تجارت آزاد آمریکای‌شمالی است. البته این…
  • نیل مک فرکوهار/ نیویورک تایمز
    اواسط سال ۲۰۱۴ روسیه، قزاقستان و بلاروس رسما توافق‌نامه‌ای را امضا کردند که طبق آن یک اتحادیه اقتصادی محدود شکل گرفت و با آنکه اوکراین در این اتحادیه حضور ندارد، اما می‌توان گفت شکل‌گیری اتحادیه اقتصادی اوراسیا نقطه آغاز برنامه ولادیمیر پوتین برای تبدیل روسیه به قدرت اقتصادی در سطح بین‌المللی است. پوتین در آن تاریخ در سخنان خود گفت: «امروز ما در حال ایجاد یک مرکز قدرتمند و جذاب برای توسعه اقتصادی یک بازار منطقه‌ای بزرگ هستیم که ۱۷۰ میلیون نفر را متحد می‌کند.» او در سخنان خود به منابع انرژی سه کشور، نیروی کار و میراث فرهنگی آنها اشاره کرد و گفت این گروه که رسما اتحادیه اقتصادی اوراسیا نامیده می‌شود، پتانسیل ایجاد یک هاب حمل و نقل را که آسیا را به اروپا متصل می‌کند دارد.
  • ریهاردز کولس /شورای آتلانتیک
    در سال‌های اخیر همزمان با کاهش اعتماد مردم به دولت‌ها و سیاستمداران، جوامع دموکراتیک بیش از پیش دچار چنددستگی سیاسی، فرهنگی و زبانی شده‌اند و این روندی رو به رشد است، اما منطقه‌گرایی می‌تواند نیروی لازم برای مقابله با این روند باشد. اتحادیه اروپا بهترین نمونه برای این ادعاست. طی شش دهه اخیر، اروپا دو تغییر سیاسی بزرگ را از سر گذرانده است به این معنا که همزمان با افزایش قوانین و نهادهای فراملی در این قاره، بر اهمیت حاکمیت منطقه‌ای و محلی در داخل اعضای اتحادیه اروپا افزوده شده است.
  • چهار سال پیش، برای تقابل خانگی ایران با تیم‌هایی همچون گوام، ترکمنستان و هندوستان در انتخابی جام جهانی حتی با بلیت رایگان، کمتر از پنج هزار تماشاچی به ورزشگاه رفتند. اما این بار برای بازی با کامبوج تاکنون حدود 5 هزار سکو پر شده و پیش‌بینی می‌شود ظرفیت سه جایگاه دیگر نیز تکمیل شود. این میزان سکو از سوی زنان پر شده است. اتفاقی که در رویدادهای قبل ممکن نبود. با توجه به اطلاعات سایت بلیت‌فروشی و معرفی جایگاه‌های غیرقابل فروش سهم مردان حدود 23 هزار سکو برآورد می‌شود که تاکنون تعداد اندکی فروش رفته است.
  • اظهارات اخیر وزیر نفت درمورد مالکیت سه باشگاه پارس‌جنوبی، صنعت نفت آبادان و نفت مسجدسلیمان آب پاکی را روی دست این تیم‌ها ریخت و مشخص کرد این وزارتخانه دیگر قصد هزینه در فوتبال را ندارد. با این تصمیم این سه تیم لیگ برتری در وضعیت بلاتکلیفی عجیبی قرار گرفتند و بازیکنان و دیگر اعضای این باشگاه‌ها روزهای سختی را سپری می‌کنند. این اتفاق درحالی رقم خورد که شرایط دیگر باشگاه‌های فوتبال ایران نیز ازلحاظ حمایت‌های اسپانسری و میزان درآمد‌ها بسیار نگران‌کننده است و برای گذراندن امور عادی خود با مشکلاتی روبه‌رو هستند. حالا شرایط باشگاه‌های نفتی این روزها از وضعیت قرمز خارج شده و این موضوع قطعا تاثیرات منفی بر کیفیت این تیم‌ها و کل لیگ خواهد گذاشت.
  • تیم‌ملی والیبال ایران در پنجمین بازی خود در جام‌جهانی مغلوب قدرت برزیل شد. ایران شروع بسیار خوبی داشت و با درخشش یلی و اسفندیار ۲۷ بر ۲۵ ست نخست را به سود خود پایان داد، اما برزیل سه ست بعدی را ۲۵ بر‌۲۱، ۲۷ بر ۲۵ و 25 بر‌22 از آن خود کرد. بازیکنان جوان ایران هر چند این دیدار را واگذار کردند، اما با نهایت توان خود مبارزه کردند و سربلند از زمین مسابقه خارج شدند. تیم‌ملی کشورمان امروز و از ساعت 12:30 ششمین بازی خود مقابل آمریکا را برگزار خواهد کرد. این درحالی است که هر دو تیم قبلا بارها مقابل یکدیگر بازی کرده و پیروزی‌هایی به‌دست آوردند.
  • مهاجم ایرانی تیم زنیت روسیه این روزها در اوج آمادگی خود قراردارد. سردار آزمون که از زمان ملحق شدن به این تیم گل‌های زیادی به‌ثمر رسانده است، چند شب پیش در لیگ قهرمانان اروپا موفق شد برای تیمش گلزنی کند. سردار دیروز نیز در یک بازی لیگ روسیه مقابل تیم اورال در ترکیب اصلی تیمش حضور داشت و با یک گل و یک پاس گل روز موفقی را پشت‌سر گذاشت تا با روحیه بالا و آمادگی کامل وارد اردوی تیم‌ملی برای بازی با کامبوج شود.
  • درحالی‌که بسیاری از رسانه‌ها حمید استیلی را به‌عنوان سرمربی تیم فوتبال المپیک کشورمان معرفی کردند، اما عضو هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال تاکید کرده تصمیمی درباره استیلی گرفته نشده است. فریدون اصفهانیان گفت: «من هم در رسانه‌ها خواندم که استیلی سرمربی شده، اما در هیات‌رئیسه فدراسیون چنین چیزی مطرح نبوده و اصلا جلسه‌ای تشکیل نشده است. ابتدا باید کمیته فنی در این ارتباط تصمیم بگیرد و سپس هیات‌رئیسه آن را مصوب کند. تا الان هیچ بحثی در هیات‌رئیسه نشده است.»
  • تیم فوتبال ریوآوه در رقابت‌های کاپ پرتغال مقابل پورتیموننس به نتیجه تساوی رضایت داد. در این بازی مهدی طارمی یک گل به خودی به‌ثمر رساند. این اتفاق باعث شده برخی هواداران از این بازیکن ایرانی انتقاد کنند، اما یک رسانه پرتغالی با حمایت از طارمی نوشت: «طارمی همیشه برای ریوآوه گلزنی می‌کند اما این بار در معادلات اشتباه کرد و دروازه خودی را باز کرد.» طارمی البته در دقیقه 81 باعث شد بازیکن رقیب از سوی داور کارت قرمز دریافت کرده و اخراج شود.