شماره روزنامه ۶۰۴۰
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • وزش باد موثر و بارش باران به سریال آلودگی هوای پاییزی در پایتخت خاتمه داد و تهرانی‌‌‌ها برای ساعاتی طی شبانه‌‌‌روز گذشته هوای «پاک» تنفس کردند.
  • مدیرعامل شرکت متروی تهران از تشکیل کارگروهی برای تعیین تکلیف متروی ورامین خبر داد و درباره توسعه متروی تهران و اتصال آن به شهر جدید پردیس گفت: کارفرمای متروی پردیس، مدیریت شهر جدید پردیس است که با قرارگاه خاتم به زودی عملیات ساخت متروی پردیس را آغاز می‌کند.
  • ایسنا: ایران به‌طور مداوم به‌دنبال توافق‌‌ها و سرمایه‌گذاری‌های نفتی جدید برای بازگرداندن تولیدش به پنج میلیون بشکه در روز است. پایگاه خبری اویل‌پرایس در گزارشی نوشت: توافق هیدروکربن اخیر ایران با جمهوری آذربایجان، جدیدترین نمونه از سلسله تحولاتی است که عزم این کشور برای غلبه بر تحریم‌های آمریکا را نشان می‌دهد. برنامه ایران برای افزایش تولید نفت به پنج میلیون بشکه در روز و بهبود روابط تجاری با چین نشان می‌دهد که ایران به مدت طولانی‌‌تر توسط بایدن عقب نگه داشته نمی‌شود.
  • تسنیم: طرح احداث پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌‌ای شهید سلیمانی که وزیر نفت از آن خبر داده، جزئیات جالبی در بخش مطالعاتی دارد و سرمایه‌‌گذاری بخش دولتی در احداث پتروپالایشگاه بعد از سال‌ها در این پروژه صورت خواهد گرفت.
  • ایسنا: استاندار بوشهر به سفیر بنگلادش پیشنهاد ساخت پالایشگاه نفت و گاز در بوشهر را داد و گفت: بنگلادش با ساخت یک پالایشگاه در این استان سوخت، نفت‌خام و یا میعانات گازی تولید و فرآورده آن را به کشور خود ببرد. احمد محمدی‌زاده در دیدار با سفیر بنگلادش در ایران اظهار کرد: نیازهای روزانه کشور بنگلادش در بخش انرژی در حال افزایش است و با توجه به اینکه استان بوشهر محل عبور خطوط لوله، مخازن و صادرات نفت است؛ پیشنهاد می‌شود با وزارت نفت ایران مشارکت کنید و یک پالایشگاه در این استان راه‌اندازی و سوخت نفت‌خام و یا میعانات گازی تولید و فرآورده آن را به کشور خود ببرید. وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌‌های مهم اقتصادی، کشاورزی، آبزی‌‌پروری و تولید محصولات پتروشیمی این استان آمادگی همکاری اقتصادی و تجاری با سرمایه‌‌گذاران…
  • تسنیم: بانک سرمایه‌گذاری جفریز که در وال‌استریت نیز فعال است، پیش‌بینی کرد که قیمت نفت ممکن است «بسیار بیشتر» شود و به ۱۵۰ دلار در هر بشکه در بحبوحه محدودیت‌های عرضه جهانی برسد.
  • بانک سرمایه‌‌گذاری گلدمن‌ساکس عکس‌العمل بازار نفت نسبت به نوع جدید ویروس‌کرونا را بیش از اندازه توصیف کرده و آن را مستلزم سقوط شدید تقاضا طی ماه‌‌های آینده می‌داند. به‌‌گزارش اویل‌پرایس، بانک سرمایه‌‌گذاری گلدمن‌ساکس اعلام کرد کاهش قیمت نفت در روزهای اخیر بیشتر از حد انتظار بوده و تاجران به‌‌نحو اغراق‌‌آمیزی تحت‌تاثیر شیوع نوع جدید ویروس‌کرونا و تهدید آن برای تقاضای نفت دنیا قرار گرفته‌‌اند.
  • ایسنا: تاخیرها در بارگیری که ناشی از کیفیت ضعیف نفت شرکت دولتی PDVSA بود، صادرات نفت ونزوئلا در‌ماه نوامبر را کاهش داد. شرکت نفتی دولتی PDVSA در نیمه دوم امسال با استفاده از میعانات ایران، موفق شد تولید نفت را افزایش داده و تقاضا برای صادرات و مصرف داخلی را تامین کند، اما این تغییرات بدون هزینه نبود و وجود بیش از حد آب در گریدهای نفتی صادرات، باعث تاخیر در بارگیری شد و همزمان تخلیه محموله‌‌های میعانات، این شرکت را از زیرساخت کلیدی برای صادرات محروم کرد و باعث افزایش ذخایر نفت شد. طبق آمار و اسناد شرکت PDVSA، این شرکت و جوینت‌ونچرها در نوامبر ۵۷۲ هزار و ۵۶۷ بشکه نفت و فرآورده‌های نفتی به مشتریان تحویل دادند که تقریبا ۲۰‌درصد کمتر از‌ماه پیش و حدود 2‌درصد پایین‌تر از مدت مشابه سال گذشته بود. این شرکت در سه‌ماهه…
  • در فاصله ابتدای خرداد تا انتهای آبان 1400، دست کم 55 هزار میلیارد تومان رانت حاصل از اعمال قیمت دستوری در بازار خودرو توزیع شد. سال گذشته رقم این رانت 120هزارمیلیارد تومان تخمین زده شد. این در حالی است که خودروسازی کشورمان با زیان انباشته و بدهی به قطعه‌سازان به میزان 120هزار میلیارد تومان مواجه است. مقصد این رانت بررسی شد.
  • شهلا حیدری کارشناس بازار سرمایه
    صنعت لاستیک و پلاستیک به مثابه صنعت مادر برای سایر صنایع قلمداد می‌شود. لاستیکی‌‌‌ها می‌توانند هواپیما، کشتی، پالایشگاه، اپتیک و ساختمان‌‌‌ها را پشتیبانی کرده و نیازهای کالایی آنها را تامین کنند. صنعت پلاستیک با توجه به ارتباط شدید آن با صنعت نفت از اهمیت زیادی برخوردار است. در حقیقت به نوعی می‌توان عنوان کرد که اگر نفت نباشد قادر به تولید پلاستیک نیستیم. تا اواسط دهه 1950 منبع اصلی ماده اولیه برای صنعت پلاستیک در اروپا زغال‌سنگ بود که در این راستا قطران زغال‌سنگ، کک، گاز زغال‌سنگ و آمونیاک قطران زغال‌سنگ منبعی برای مواد شیمیایی آروماتیک مانند بنزن، تولوئن فنول، نفتالین و محصولات وابسته بود که در نهایت به تولید پلاستیک‌های مهمی نظیر رزین‌‌‌های پلی استیرن و نایلون‌ها منتهی می‌‌‌شد. توسعه صنعت پتروشیمی احتمالا…