شماره روزنامه ۶۰۳۳
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • ناسا برای فراهم کردن امکان ارتباط هرچه بهتر و سریع‌تر بین فضانوردان خود در کره ماه و دسترسی به یک شبکه پایدار از شرکت نوکیا درخواست کمک کرده است. به گزارش انگجت، آژانس فضایی ایالات‌متحده اعلام کرد که 1/ 14 میلیون دلار بودجه برای ساخت شبکه سلولی LTE 4G در سطح ماه در اختیار نوکیا قرار خواهد داد. «جیمز رویتر» معاون ناسا گفت که سرویس اینترنت تلفن‌همراه در ماه می‌تواند ارتباط بین سکونتگاه‌های ماه و فضانوردان را برای اکتشاف سطح آن امکان‌پذیر کند. همچنین می‌تواند راهی برای ارتباط آژانس با فضاپیماها فراهم کند. وی افزود: نوکیا با بودجه ناسا بررسی خواهد کرد که چگونه می‌توان از فناوری زمینی برای محیط ماه و پشتیبانی از ارتباطات قابل اطمینان و با سرعت بالا استفاده کرد.
  • اینستاگرام در پی تحقیقات دیده‌بان رقابت انگلیس، متعهد شد تبلیغات غیرمستقیم از سوی اینفلوئنسرها در این اپلیکیشن اشتراک‌گذاری عکس و ویدئو را محدود کند. فیس‌بوک ایرلند که اینستاگرام را در انگلیس اداره می‌کند، متعهد شده است تغییراتی را صورت دهد و سازمان رقابت و بازارهای انگلیس وعده مذکور را تغییر رفتار مهمی از سوی یک پلت‌فرم شبکه اجتماعی بزرگ توصیف کرده است. دیده‌بان رقابت انگلیس در بیانیه‌ای اعلام کرد: با تغییرات اینستاگرام، پست کردن یک تبلیغ در این پلت‌فرم بدون اینکه با‌عنوان تبلیغات مشخص شود، دشوار خواهد شد.
  • در جدول قیمت‌های روز پنج‌شنبه گذشته(24 مهر) اطلاعات مربوط به برخی نمادها جابه‌جا منتشر شده بود که در جدول زیر اصلاح می‌شود. (درصد تغییر نسبت به روز کاری قبل است).
  • شرکت نوکیا، با طراحی سیستم اتوماتیک مجهز به یک دوربین حرارت سنج و آنالیز ویدئویی فوری، اقدام به تشخیص نشانه‌های بیماری کووید-19 و چک استفاده از ماسک توسط افراد می‌کند. شرکت فنلاندی نوکیا این سیستم را از دو ماه پیش در کارخانه‌اش در چنای هند به‌کار گرفته و بیش از ۲۰۰ هزار نفر را در این تاسیسات رصد کرده است. این کارخانه که در پی وضع قرنطینه از سوی دولت هند، برای مدتی تعطیل شده بود بیش از هزار کارمند دارد. آمیت شاه، مدیر بخش آنالیتیک و اینترنت اشیای نوکیا به رویترز گفت: مسائل حریم خصوصی در این سیستم رعایت شده و چهره‌ها برای عمل به مقررات داخلی، محو شده‌اند و از یک محل مرکزی مانیتور می‌شوند. شاه گفت: کارخانه‌ها و مراکز تحقیقات و توسعه نوکیا از این سیستم استفاده می‌کنند و مذاکراتی برای استفاده از این سیستم در…
  • مشکلات چند روز اخیر کاربران ایرانی برای ورود به اسپاتیفای، گمان‌ها را به سمت تحریم ایران توسط این اپلیکیشن پخش آنلاین موسیقی برده است. حال به‌نظر می‌‌رسد اسپاتیفای در ایمیل پاسخ به سوال کاربران ایرانی که دلیل اصلی مسدود شدن حساب‌هایشان را محل کنونی آنها یعنی ایران ذکر کرده، مهر تاییدی بر تحریم کاربران ایرانی این برنامه موسیقی باشد. اسپاتیفای در ایمیل پشتیبانی خود اعلام کرده است: «درحال‌حاضر به علت مسائلی که خارج از کنترل اسپاتیفای است، قادر به ارائه خدمات خود در ایران نیستیم.» درحال‌حاضر این سرویس پخش موسیقی، به‌طور رسمی خبری از تحریم کاربران ایرانی منتشر نکرده است و بیشتر کاربران بدون تغییر آی‌پی درحال استفاده از این اپلیکیشن موسیقی هستند، اما با توجه به متن ایمیل بخش پشتیبانی اسپاتیفای، این احتمال می‌رود…
  • هزینه تعمیر ماشین چقدر گران‌تر شده است؟ مشاهدات میدانی خبرنگاران «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد بیشتر از 60 درصد؛ البته با احتساب هزینه قطعات یدکی. تعمیرکاران می‌گویند قیمت قطعات به گونه‌ای افزایش داشته که بیشتر از 50 درصد از مردم تعمیر قطعه را به تعویض آن ترجیح می‌دهند. در بخش ماشین‌های وارداتی دارندگان برخی از برندها با کمبود یا نبود قطعه مواجه هستند و تعمیرکاران معمولا با تعمیر قطعه‌های کارکرده مشکل مشتری را حل می‌کنند: «مشتری‌های من معمولا مشکل هزینه ندارند اما قیمت قطعات وارداتی به حدی بالا رفته که غیرمنطقی و نامعقول است.»
  • رضا الفت نسب عضو هیات رئیسه اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی
  • قیمت انواع عینک آفتابی همچنان در واکنش به نرخ ارز بالا می‌رود. مشاهدات «دنیای اقتصاد» حاکی از افزایش 30 درصدی نرخ انواع عینک آفتابی از ابتدای سال تاکنون است. واردات عنیک آفتابی با ارز آزاد صورت می‌گیرد و همین امر باعث شده که با افزایش نرخ ارز قیمت این کالا هم روند صعودی طی کند؛ این موضوع در کنار سقوط قدرت خرید مردم باعث شده که فروش عینک‌فروشان بیش از 70 درصد کاهش پیدا کند.
  • نمودار یک‌ساله قیمتی امروز به مرغ ماشینی اختصاص دارد. مرغ ماشینی در شهریور پارسال کیلویی 13 هزار و 800 تومان فروخته شد و تا پایان سال 98 با کاهش 800 تومانی به کیلویی 13 هزار تومان رسید. مرغ‌داران از زمان تحریم‌ها نسبت به نرخ و سیستم توزیع نهاده‌های دامی اعتراض داشتند. به گفته تولیدکنندگان واسطه‌های بازار باعث کمبود در بازار شده‌اند و تولیدکننده‌ای هم که بتواند نهاده پیدا کند باید آن را چند برابر قیمت مصوب دولتی بخرد. شرایط کمبود نهاده‌های دامی باعث شد که برخی از مرغ‌داران فرمول غذایی طیور را تغییر دهند و حتی از سویای انسانی برای تلف نشدن طیور از گرسنگی استفاده کنند. ستاد تنظیم بازار درخواست افزایش قیمت را از سوی تولیدکنندگان قبول کرد و مصوب شد که این قلم مهم از سفره ایرانیان کیلویی 14 هزار تومان به دست…