شماره روزنامه ۶۰۲۳
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • قیمت‌های پایه محصولات پلیمری در سال گذشته تحت تاثیر افزایش بهای ارز و رشد قیمت‌های جهانی نرخ‌های بی‌سابقه‌ای را به خود دیدند. این موضوع سبب شد که در اکثر هفته‌های معاملاتی بورس کالا، قیمت‌های پایه جریان رشد نرخ را تجربه کرده و ذهنیت افزایشی را به ویژه در نیمه ابتدایی سال گذشته در بین اهالی بازار ترویج دهد. اما این موضوع سرانجامی جز وخامت اوضاع معاملاتی به همراه نداشت و ثمره آن بروز رکود تقاضا در نیمه دوم سال 99 شد.
  • در معاملات روز شنبه 21 فروردین ماه جاری، شمش فولاد از سوی ذوبی‌ها ثبات قیمت داشت. در این روز، مقاطع نیز بدون تغییر نرخ از سوی کارخانه اعلام شد.
  • بورس کالا در هفته منتهی به 20 فروردین با استقبال خوب خریداران در اغلب بازارها روبه‌رو شد؛ این استقبال خوب خریداران باعث شد تا در نهایت میزان حجم و ارزش معاملات در این بازار رشدی قابل توجه داشته باشد.
  • دکتر صادق قادری کنگاوری Sadegh.ghaderi@ut.ac.ir
    دولت‌ها و افراد حقیقی و حقوقی مختلف برای اجرای راهبردهای جدید، ناگزیرند منابع و شایستگی‌های تازه‌ای کسب کنند؛ تصمیمی که ممکن است برای کسب منابع جدید به یکی از گزینه‌های خرید، ساخت، اتحاد و ادغام و تملیک ختم شود. از آنجا که مخاطب این نوشتار مدیران شرکت‌ها و سازمان‌ها است، در ادامه صرفا بر واژه شرکت تاکید شده است ولی لازم است یادآور شوم که این مطلب در سطح ملی نیز قابلیت کاربست دارد.
  • سعید مقدسی مدرس و مشاور مدیریت پروژه
    آیا تاکنون به این موضوع اندیشیده‌اید که چرا همه مشوقان تیم‌های ورزشی جذاب و شاد به‌نظر می‌رسند؟ همان‌طور که می‌دانید مشوقان ورزشی با انجام حرکات نمایشی و ورزشی، موجب تهییج هواداران تیم‌ها می‌شوند. پشت این جذبه ظاهری می‌تواند ساعت‌ها تمرین ورزشی و نمایشی بوده باشد یا این جذابیت می‌تواند مربوط به اثر تشویق‌کننده (Cheerleader Effect) باشد. اثر تشویق‌کننده که نام دیگر آن، «اثر جذابیت گروهی» است، یک تعصب شناختی است که موجب می‌شود افراد، هنگامی که در گروه قرار دارند نسبت به زمانی که تنها هستند، جذاب‌تر به‌نظر برسند.
  • امین ندائی a.nedaei65@gmail.com
    شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌هایی هستند که با ایجاد سازوکارهایی به‌منظور خلق و اشاعه دانش، در جهت توسعه قابلیت‌ها و توانمندی‌های خود تلاش می‌کنند. شرکت‌هایی که در حوزه داروسازی، مهندسی، آموزش و... فعالیت دارند دانش‌بنیان محسوب می‌شوند و دانش خود را در قالب خدمات یا محصولات دانش‌محور عرضه می‌کنند. بنابراین یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران این شرکت‌ها چگونگی حفظ و به اشتراک‌گذاری دانش است، ازاین‌رو ضرورت توجه به مدیریت دانش در این شرکت‌ها بیش‌ازپیش به چشم می‌خورد. مدیریت دانش در شرکت‌های مذکور، افراد، تیم‌ها و کل سازمان را قادر می‌کند برای دستیابی به اهداف استراتژیک و عملیاتی خود، به‌طور جمعی و نظام‌مند، دانش را ایجاد کنند، آن را به اشتراک بگذارند و از آن استفاده کنند. مدیریت دانش ازیک‌طرف باعث افزایش کارآیی و اثربخشی…
  • مترجم: سیدحسین علوی‌لنگرودی
    وقت یک فرد در سازمان، فقط به خود او تعلق ندارد، بلکه متعلق به کل سازمان است و هر فردی که به استخدام یک شرکت یا سازمان در می‌آید در قبال در اختیار گذاشتن وقت خود برای آن شرکت یا سازمان دستمزد می‌گیرد. با این حال اینطور نیست که سازمان‌ها هرطور که اراده کنند و به هر شیوه‌ای که دوست داشته باشند بتوانند از وقت کارکنانشان استفاده کنند. به‌طور کلی، برای استفاده از این وقت محدود و اختصاص آن به بهترین شکل ممکن باید راه‌هایی برای تغییر فلسفه سازمانی در قبال مدیریت زمان یافت که در اینجا به سه مورد از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین آنها اشاره خواهد شد:
  • بررسی صورت‌های مالی سه خودروساز بزرگ کشور در سال گذشته نسبت به سال 98، نشان از ناهمخوانی رشد درآمد با میزان زیان تولید در این شرکت‌ها دارد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» گویای این نکته است که رشد تولید و به موازات آن رشد درآمد، در کاهش زیان تولید و زیان انباشته خودروسازان تاثیری نداشته است، به تعبیری دیگر خودروسازان هر چه بیشتر تولید کرده‌اند با زیان بیشتری روبه‌رو بوده‌اند. بر این اساس بررسی صورت‌های مالی سه خودروساز بزرگ کشور نشان می‌دهد آنها طی سال گذشته از محل فروش محصولات تولیدی خود در مجموع بیش از 64 هزار میلیارد تومان درآمد کسب درآمد کرده‌اند. مبلغ یاد شده در قیاس با مجموع فروش سه خودروساز بزرگ کشور در سال 98 نشان‌دهنده رشد بیش از 70 درصدی است.
  • دولت در حالی مبنای محاسبه حقوق ورودی کالا در گمرک را در بودجه 1400، نرخ حاشیه بازار ارز در نظر گرفته که این موضوع سبب رشد هزینه تولید خودروهای داخلی خواهد شد. پیش‌تر برای محاسبه حقوق ورودی کالاهای وارداتی به کشور، ارز 4‌ هزار و 200 تومانی ملاک بود و حالا با توجه به رقم حاشیه بازار ارز (حدودا 25هزار ‌تومان)، هزینه خودروسازان و قطعه سازان در پروسه تامین مواد اولیه و قطعات، رشدی سنگین را تجربه خواهد کرد.