شماره روزنامه ۶۰۴۴
|

آرشیو اخبار : %D9%BE%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C %D8%A7%DB%8C%D9%86 %D8%B4%D9%85%D8%A7%D8%B1%D9%87

  • وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه پیکره آینده دنیا بر اساس تکنولوژی بلاک‌چین است، گفت: در برابر ارز دیجیتال برگشت به عقب معنی ندارد و به همین دلیل باید آن‌را پیگیری کنیم تا به نتیجه برسیم.
  • مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای از حمله باج‌افزاری به سرورهای متعلق به شرکت HP خبر داد که شماری از قربانیان آن در ایران شناسایی شده‌اند. مرکز ماهر نسبت به انتشار باج‌افزار با سوءاستفاده از درگاه مدیریتی iLO سرورهای شرکت HP هشدار داد. این مرکز اعلام کرد: «طی ۲۴ ساعت گذشته، رصد فضای مجازی نشان‌دهنده حملاتی مبتنی بر آسیب‌پذیری‌‌های موجود در سرویس iLo سرورهای HP بوده است.» سرویس iLo یک درگاه مستقل فیزیکی است که برای مدیریت و نظارت سرورهای شرکت HP از سوی مدیران شبکه استفاده می‌شود؛ این سرویس حتی در صورت خاموش بودن سرورها به مهاجم قابلیت راه‌اندازی مجدد و دسترسی غیرمجاز را می‌دهد.
  • گزارش‌های منتشر شده حاکی از آن است که نسخه به روزرسانی ویندوز ۱۰ قرار است در اوایل ماه مه میلادی(نیمه اردیبهشت) منتشر شود. چند هفته پیش خبرهایی مبنی بر تعلل مایکروسافت برای ارائه این نسخه جدید و به روزرسانی شده از ویندوز منتشر شد که گفته می‌شد این غول تکنولوژی تنها به منظور رفع هرگونه آسیب‌پذیری و ضعف امنیتی، تاریخ انتشار آن را به تعویق انداخته بود. اما حالا به نظر می‌رسد مایکروسافت از امنیت و هر آنچه از نسخه جدید ویندوز ۱۰ انتظار داشته، اطمینان حاصل کرده است و می‌خواهد به زودی آن را برای استفاده کاربران ارائه دهد. این نسخه قابلیت‌های جذاب، جدید و کاربردی را برای کاربران رایانه‌های ویندوزی به ارمغان خواهد آورد. مایکروسافت به احتمال زیاد از تاریخ ۸ مه میلادی در ایالات متحده آمریکا و ۹ مه در چین انتشار این نسخه…
  • مجموع تسهیلات بانکی به شرکت‌های دانش‌بنیان در سال گذشته معادل 6/ 37548 میلیارد ریال بوده است. بانک مرکزی اعلام کرد، در اسفند ماه ۱۳۹۶ معادل 6/ 4813 میلیارد ریال تسهیلات به ۲۱۸ شرکت دانش‌بنیان و به‌طور متوسط 1/ 22 میلیارد ریال به هر شرکت از سوی شبکه بانکی پرداخت شد. بانک‌های صادرات و ملت به ترتیب با 6/ 1036 و 7/ 966 میلیارد ریال بیشترین مبلغ پرداختی به شرکت‌های دانش‌بنیان را به خود اختصاص داده‌اند. لازم به ذکر است مانده کل تسهیلات اعطایی به ۰۰۸ ۱ شرکت دانش‌بنیان در پایان اسفندماه معادل 1/ 46169 میلیارد ریال و میانگین به هر شرکت 8/ 45 میلیارد ریال است. بیشترین مانده به بانک‌های صادرات با 9/ 8112 میلیارد ریال، ملت با 8/ 7721 میلیاردریال و صنعت و معدن با ۶۸۴۷ میلیارد ریال تعلق دارد. مانده مطالبات غیرجاری به میزان…
  • معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری گفت: ارزش محصولات صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان در پایان سال گذشته به 450میلیون دلار رسید. سورنا ستاری در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بسیار نوپا هستند و برای نخستین‌بار موفق شدیم با استانداردهای جهانی پنج دارو در روسیه و یک دارو را برای عرضه در اروپا به ثبت برسانیم. وی بیان کرد: هم‌اکنون متخصصان ایرانی در حوزه‌های مختلف در بومی‌سازی فناوری‌های جدید اقدامات خوبی را آغاز کرده‌اند و یک شرکت دانش‌بنیان که چهارسال پیش کار خود را در زیر پله آغاز کرده بود، سال گذشته موفق به صادرات 6 هزار میلیارد تومان محصولات پیشرفته علمی شد.
  • دانشمندان «ام‌آی‌تی» (MIT) دستگاهی اختراع کرده‌اند که به افراد این امکان را می‌دهد که رویاهای خود را کنترل کنند. نام این دستگاه «Dormio Dubbed» است. این دستگاه یک مرحله نیمه واضح از خواب به نام «هیپناگوژیک» (Hypnagogia) را به نمایش در می‌آورد.
  • محققان دانشگاه «کارنگی ملون» کاغذی ابداع کرده‌اند که به لمس حساس است و آن چیزی که روی آن نوشته می‌شود را به شکل دیجیتالی نیز ارائه می‌دهد. محققان دانشگاه «کارنگی ملون» (Carnegie Mellon) نوعی کاغذ را توسعه داده‌اند که می‌تواند لمس را احساس کند و در مقایسه با روش‌های دیگر، می‌تواند یک روش ارزان‌قیمت برای تبدیل نوشته به نسخه دیجیتال به صورت همزمان باشد. محققان این کار را در این هفته در کنفرانس ACM CHI در زمینه عوامل انسانی در سیستم‌های کامپیوتری ارائه می‌کنند. این کاغذ به شکل کاغذ معمولی است، اما مواد رسانا در پشت آن تعبیه شده است.
  • محققان دانشگاه ام‌آی‌تی موفق به تولید یک ژاکت واقعیت مجازی شده‌اند که با پوشیدن آن می‌توان حرکات حیوانات مختلف را روی سطح بدن شبیه‌سازی یا حس آغوش گرفتن را تجربه کرد. ژاکت یادشده که با همکاری شرکت والت دیسنی و دانشگاه کارنگی ملون تولید شده، مجهز به کیسه‌های هوای متعدد و حسگرهایی است که می‌توانند این حس را در کاربر ایجاد کنند که ماری در زیر این لباس در حال حرکت است. پر و خالی شدن سریع و مکرر این کیسه‌های هوا احساسات مختلف و متناقضی را در افراد به وجود می‌آورد. همچنین آنها می‌توانند با سطح فشارهای مختلف پر شوند تا فرد احساساتی همچون در آغوش گرفته شدن، ضربه خوردن، درگیری و... را به‌صورت مجازی تجربه کند. با پوشیدن این ژاکت حتی می‌توان احساس برخورد قطرات باران با لباس‌ها را به‌صورت مجازی بازسازی کرد یا تصور باز…
  • اینستاگرام در حال توسعه قابلیت‌های جدیدی برای این شبکه اجتماعی است که به کاربران اجازه می‌دهد پست‌های مزاحم برخی از مخاطبان خود را نبینند. جین مانچون وانگ – یکی از متخصصان معروف و فعال در حوزه علوم کامپیوتر – به‌تازگی با انتشار پیامی در صفحه مجازی خود در توییتر اعلام کرده است که شبکه اجتماعی اینستاگرام در آینده نزدیک می‌خواهد قابلیت‌های جدیدی را به پلت‌فرم خود اضافه کند.