شماره روزنامه ۶۰۳۳
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • با تصمیم دولت، صادرات کلیه فرآورده‌های نفتی، انواع مشتقات نفتی و محصولات نهایی آنها که تحت شماره تعرفه‌های مربوط به فصل (۲۷) کتاب مقررات صادرات و واردات، صورت می‌گیرد، منوط به ارائه گواهی معتبر از منشأ تولید آنها شد.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر هیات دولت، هیات وزیران در جلسه ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ به پیشنهاد وزارت نفت و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، صادرات کلیه فرآورده‌های نفتی، انواع مشتقات نفتی و محصولات نهایی آنها که تحت شماره تعرفه‌های مربوط به فصل (۲۷) کتاب مقررات صادرات و واردات، صورت می‌گیرد (جز تعرفه‌های شماره ۲۷۰۱ الی ۲۷۰۶۰۰۰۰ و ۲۷۱۶۰۰۰۰ و نیز تعرفه‌های ۲۷۰۷۴۰۰۰-۲۷۰۸۲۰۰۰- ۲۷۱۰۱۹۲۰- ۲۷۱۲۱۰۱۰-۲۷۱۲۱۰۹۰-۲۷۱۳۱۱۰۰ و ۲۷۱۳۱۲۰۰) را منوط به ارائه گواهی معتبر از منشأ تولید آنها حسب مورد نمود.…
  • دولت فدرال آمریکا ۷۲۵ هزار هکتار از زمین‌های کالیفرنیای مرکزی را که از ۲۰۱۳ منطقه ممنوعه بوده برای حفاری نفت و گاز باز می‌کند.به گزارش سی‌بی‌اس، این زمین‌ها از 2013 منطقه ممنوعه برای حفاری نفت بوده است. اداره مدیریت زمین آمریکا تصمیم نهایی خود را در روز جمعه اعلام کرد و اجازه حفاری نفت و گاز در مناطقی را داد که بیشتر در «سنترال ولی» قرار دارند ولی شامل بخش‌هایی از ساحل مرکزی هم می‌شوند. این طرح که در ماه مه اعلام شد بخشی از هدف دولت ترامپ برای مستقل کردن آمریکا از نظر انرژی است که مورد انتقاد قرار گرفته. حامیان محیط‌زیست که موفق شده بودند مانع حفاری در این زمین در دولت اوباما شوند، از منتقدان این طرح هستند. مرکز تنوع بیولوژیکی آمریکا این اقدام را حرکتی بی‌ملاحظه خواند و گفت به مخالفت با دولت ادامه می‌دهد.…
  • دولت مورد تایید جامعه بین‌المللی در لیبی اعلام کرد 5/ 1 میلیارد دینار لیبی معادل 06/ 1 میلیارد دلار به شرکت ملی نفت لیبی به‌منظور حفظ تولید نفت در سال 2020-۲۰۱۹ اختصاص داده است.گفته می‌شود بانک مرکزی لیبی این پول را در یک حساب اضطراری برای شرکت ملی نفت قرار داده تا طبق برنامه هزینه شود. این پول از محل هزینه‌ای که از سال ۲۰۱۸ برای فروش ارز خارجی وضع شده است، تامین می‌شود. تولید فعلی نفت لیبی حدود 3/ 1 میلیون بشکه در روز است. شرکت ملی نفت لیبی در گذشته مکرر شکایت کرده بود که از سوی دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس منابع مالی کافی دریافت نمی‌کند. این شرکت هفته گذشته اعلام کرد اگر بودجه کافی دریافت نکند، تولیدش به شدت آسیب خواهد دید.
  • نخست‌وزیر روسیه گفت روسیه راه‌هایی را برای کمک به کوبا به‌منظور دسترسی به نفت و محصولات نفتی پیدا خواهد کرد.
  • مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: هیچ میدان مشترکی در محدوده عملیاتی این شرکت نیست که تعیین‌تکلیف نشده باشد.به گزارش شرکت ملی نفت ایران، رامین حاتمی اظهار کرد: بخش عمده نفت تولیدی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران مربوط به میدان‌های مشترک مرزی در استان‌های ایلام، کرمانشاه و بخشی از استان خوزستان است که به‌منظور افزایش تولید از این میدان‌ها، فعالیت‌هایی در حال اجراست.
  • محمدحسین بابالو
    هفته گذشته روزهای سختی در بازارهای کالایی تجربه شد و شاخص‌ها برای سومین هفته پیاپی روند کاهش را با اهرم کاهش قیمت نفت‌خام ثبت کردند. هفته پیش‌رو اما زمان مهمی در بازارهای کالایی است و اگر نتوان رشد قیمت‌های برجسته‌ای را تجربه کرد نگرانی‌های جدیدی برای هفته‌های پیش‌رو دامن‌گیر بازار خواهد شد. این درحالی است که برای اوایل هفته مخصوصا در بازارهای فلزی و حتی نفت‌خام پتانسیل رشد نرخ محدود وجود دارد ولی اواسط و اواخر هفته آینده را باید سرنوشت‌ساز به‌شمار آورد.
  • قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در بورس‌کالا برای هفته پیش‌رو با افت نرخ اعلام شد و تنها چند کالای محدود افزایش قیمت داشتند. کاهش 4/ 0 درصدی قیمت دلار نیمایی محرک اول برای افت قیمت‌ها بود آن هم در شرایطی که بازارهای جهانی با ثبات نرخ یا جرقه‌هایی از رشد قیمت‌ها روبه‌رو هستند. از سوی دیگر بهای بسیاری از گریدهای پلیمری همچون پلی‌اتیلن ترفتالات‌ یا PVC حتی در بازارهای جهانی هم کاهشی است.
  • در معاملات روز یکشنبه 14 مهرماه جاری، شمش عرضه شده از سوی ذوبی‌ها شاهد نوسان قیمت بود، به‌گونه‌ای‌که در این روز، شمش کیمیا افزایش 10 و شمش بریس کاهش نرخ 20 تومانی را در هر کیلو تجربه کردند. در این روز، مقاطع همچنان بدون تغییر قیمت در بازار غیررسمی عرضه شد.
  • در سال 1397 در گروه فولادمبارکه (شرکت فولادمبارکه، فولاد هرمزگان و مجتمع فولاد سبا) 9 میلیون و 20 هزار تن فولاد خام تولید شده است. این درحالی است که برنامه شش‌ماهه اول سال‌جاری 4 میلیون و 320 هزار تن فولاد خام بوده و عملکرد واقعی با 109 درصد تحقق برنامه، تولید 4 میلیون و 728 هزار تن را نشان می‌دهد.
  • شرکت‌های خودروساز داخلی در شرایطی وارد نیمه دوم سال شدند که نیمه اول را با افت 30 درصدی تولید طی کردند. حال پیش‌بینی می‌شود که افت نیم سال اول، هدف‌گذاری وزارت صمت برای رشد 20 درصدی و رسیدن به تیراژ یک میلیون و 200 هزار دستگاهی را متاثر از خود کند.