شماره روزنامه ۶۰۲۳
|

آرشیو اخبار : بازرگانی

  • فرآیندهای طولانی و پیچیده مجوزدهی کسب‌وکارها در کشور بررسی شد. مطابق ارزیابی‌های انجام شده، یکی از مهم‌ترین مشکلات مرتبط با صدور مجوزها؛ ارتباط آن با انواع رانت و حمایت‌های غیرمعمول است که زمینه فساد و دور زدن قوانین را فراهم می‌کند. در واقع تا زمانی که رویه صدور مجوز‌ها با رانت گره خورده باشد، زمینه‌های بروز فساد نیز فعال است، بنابراین در الگوی فعلی شرایط مجوزها، مدارک و استعلام‌ها از شفافیت لازم برخوردار نیست. به اعتقاد ناظران زمانی که ضوابط عادلانه برای کسب‌وکارها وضع شود و بازار به سمت رقابتی شدن پیش برود، به‌طور طبیعی بازار به سمت تنظیم شدن پیش می‌رود و مجوزها به خودی خود ارزش پیدا نمی‌کنند.
  • آمار 9 ماهه تجارت بخش کشاورزی و صنایع‌غذایی از سوی مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران منتشر شد. آماری که حکایت از تراز تجاری منفی این بخش در بازه زمانی مذکور دارد و بیشترین فاصله صادرات و واردات طی 6 سال اخیر در این دوره ثبت شده است. البته بررسی روند تجارت خارجی کشاورزی و صنایع‌غذایی در 9 ماه منتهی به آذر طی هشت سال اخیر نشان می‌دهد که همواره در این بخش در بازه زمانی مذکور، تراز تجاری ایران منفی بوده است.
  • رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه برخی از مصوبه واردات کالاهای ته لنجی سوءاستفاده کردند، گفت: به‌دنبال این هستیم که با تجدیدنظر در این آیین‌نامه بتوانیم تخلف در واردات ته لنجی را مهار کنیم. علی مویدی‌خرم‌آبادی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر در مورد تخلف در ترخیص کالای همراه ملوان با عنوان ته‌ لنجی در چارچوب مصوبه بهمن ماه سال گذشته دولت و آیین‌نامه اجرایی آن، اظهار کرد: در آیین‌نامه مذکور، واردات کالاهای ته لنجی برای ملوانان به‌طور کامل آزاد نشده است بلکه سقفی برای واردات دارد.
  • مجری طرح پنبه وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه امسال تولید پنبه در مقایسه با سال‌گذشته حدود ۴۰ درصد پیشرفت داشته است،گفت: سطح کشت حدود ۲۷ درصد و عملکرد در واحد سطح حدود ۸ درصد رشد کرده است. ابراهیم هزارجریبی افزود: اگر این روند در تولید محصول پنبه ادامه داشته و حمایت‌ها افزایش یابد به چشم‌انداز پیش‌بینی‌شده در سال ۱۴۰۴ خواهیم رسید.
  • سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در فرآیند جدید صدور کارت بازرگانی با سامانه اعتبارسنجی، تاثیر و تسریع را در روند کار شاهد خواهیم بود و استعلامات شفاف‌سازی می‌شود. حمیدرضا دهقانی‌نیا در یکی از برنامه‌های تلویزیونی با بیان این مطلب افزود: دو سال است که پیگیر این توافق‌نامه بودیم که به سرانجام رسید.
  • با تصویب هیات دولت، گمرک موظف شد نسبت به ترخیص کالاهایی که مطابق قانون یا شرایط مصوب از پرداخت تمام یا قسمتی از حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف هستند،کماکان طبق شرایط مقرر در قوانین مربوط اقدام کند. به گزارش «ایبنا»‌ براساس تصمیم هیات دولت در جلسه دوم بهمن ۱۳۹۸، اعتبار پیش‌بینی‌شده به‌صورت جمعی و خرجی، مانع از ترخیص کالاهایی که طبق قوانین و مقررات مربوط و با شرایط مصوب از پرداخت تمام یا قسمتی از حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف هستند، نمی‌شود و گمرک جمهوری اسلامی ایران کماکان موظف به ترخیص کالاهای یادشده طبق شرایط مقرر در قوانین و مقررات مربوط است.
  • رئیس کل گمرک آمار به‌روز‌شده تجارت خارجی ایران را اعلام کرد. داده‌های جدید نشان می‌دهد در ابتدای زمستان واردات ایران مجددا از صادرات سبقت گرفته و این موضوع منجر به منفی شدن تراز تجاری کشور شده است. مهدی میراشرفی به برخی ابهامات آماری در آخر پاییز نیز پاسخ داده است و پشت صحنه معجزه مثبت شدن تراز تجاری در 9ماه منتهی به آذر را مربوط به صادرات گاز از طریق خط لوله به ترکیه عنوان کرد. این موضوع باعث شده است که این کشور در ماه‌های آذر و دی جایگاه سوم را در میان شرکای تجاری تصاحب کند.
  • دبیر انجمن صنایع قند و شکر ایران با اشاره به مباحث مطرح شده مبنی بر موافقت معاون اول رئیس‌جمهور با حذف ارز دولتی شکر، گفت: با این مساله موافقیم اما اکنون زمان مناسبی برای انجام این کار نیست. بهمن دانایی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر درباره مباحث مطرح شده مبنی بر موافقت معاون اول رئیس‌جمهور با حذف ارز دولتی واردات شکر، اظهار کرد: ما نیز این موضوع را شنیده‌ایم اما خبر قطعی نداریم.
  • مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از خرید حمایتی، توافقی و مباشرتی ۶ میلیون و ۹۰۴ هزار و ۸۵۰ تن انواع محصولات کشاورزی از جمله گندم، زعفران، سیب درختی و گوجه‌فرنگی در دوره ۹ ماهه امسال (منتهی به آذر) خبر داد. حسین شیرزاد درباره خرید محصولات کشاورزی توسط این سازمان افزود: براساس سه فصل گذشته خرید مباشرتی گندم به میزان دو میلیون و ۶۲۲ هزار و ۷۰۲ تن، خرید مباشرتی سایر محصولات ۲۴۱ هزار و ۹۶۴ تن، خرید توافقی به میزان سه میلیون و ۶۹۵ هزارو ۱۰۷ تن و خرید حمایتی به میزان ۳۴۵ هزار و ۷۷ تن انجام شده است.
  • عضو هیات‌مدیره اتحادیه باغداران اعلام کرد تاکنون گزارشی از سرمازدگی باغ‌ها و محصولات باغی نداشته‌ایم و این محصولات همگی سالم هستند؛ ضمن اینکه هیچ مشکلی برای تامین میوه شب عید نداریم. مجتبی شادلو در پاسخ به اینکه آیا تاکنون از سرمازدگی باغ‌ها گزارشی اعلام شده است یا خیر گفت: شرایط فعلی، فصل خواب درختان بوده و سرما آنچنان شدید نشده است که جای نگرانی باشد. از طرفی اطلاع‌رسانی‌های لازم هم صورت گرفته است.