شماره روزنامه ۶۰۱۵
|

آرشیو اخبار : بازار دیجیتال

  • بررسی تاریخی روند سرمایه‌‌گذاری جسورانه(Venture Capital) یا VC حاکی از آن است که این نوع سرمایه‎گذاری که معمولا روی حمایت از کسب‎وکارهای نوپا و استارت‎آپ‎ها متمرکز بوده تاکنون سه موج را پشت سر گذاشته است. موج نخست به سال‌های اولیه پس از جنگ جهانی دوم تا اوایل دهه ۲۰۰۰ برمی‌گردد که هزینه استارت‌آپ‌‌ها بسیار زیاد و سرمایه نایاب بود که باعث قدرت گرفتن VCها شد. موج دوم از اواسط دهه ۲۰۰۰ تا اواخر آن طول کشید. در آن دوران، با دسترسی به سرمایه موجود بیشتر کارآفرینان انتخاب‌های بیشتری داشتند و سرمایه‌دار نه‌تنها منابع مالی بلکه ارزش افزوده نیز تامین می‌کرد. در موج سوم که در آغاز دهه ۲۰۱۰ شکل گرفت، با کاهش هزینه‌های استارت‌آپ‌‌ها، VCهای زیادی متولد شدند.
  • مردم کشمیر بعد از شش ماه قطع سراسری اینترنت در این منطقه توسط دولت هند توانستند به‌طور محدود آنلاین شوند. مقامات دولتی هند سرانجام در تاریخ ۱۵ ژانویه با دسترسی محدود مردم کشمیر به اینترنت موافقت کردند. این خدمات روی تلفن همراه تنها با استفاده از استاندارد قدیمی و کم‌سرعت نسل دوم یا 2G در دسترس است. این خدمات و همین طور خدمات اینترنت دی‌اس‌ال تنها برای دسترسی به ۳۰۱ وب‌سایت خاص در کل جامو و کشمیر قابل‌استفاده است. از جمله وب‌سایت‌هایی که دسترسی به آنها ممکن شده می‌توان به وب‌سایت‌های خبری و روزنامه‌ها، وب‌سایت‌های بانکی، شرکت‌های مسافرتی و ارائه‌دهندگان خدمات آموزشی و... اشاره کرد. در عین حال سایت‌های پخش فیلم و موسیقی نیز در دسترس قرار گرفته‌اند، اما دسترسی به شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و توییتر در کشمیر…
  • شرکت کاسپراسکای از شناسایی خطرناک‌ترین بدافزار طراحی شده برای حمله به سیستم عامل مک اپل خبر داده که فعالیت خود را از سال ۲۰۱۹ آغاز کرده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسین-ایج، کاسپراسکای اعلام کرده که بدافزار Shlayer خطرناک‌ترین بدافزاری است که در یک سال اخیر برای حمله به رایانه‌های مک طراحی شده و از هر 10 رایانه مک بررسی‌شده توسط کاسپراسکای یکی آلوده به این بدافزار بوده است. بدافزار یادشده که یک تروجان است، پس از انتشار وب‌سایت‌های مختلف را هم آلوده می‌کند و در یک بازه زمانی حتی سایت ویکی‌پدیا را نیز آلوده کرده بود. از همین رو کاربرانی که به ویکی‌پدیا و دیگر سایت‌های آلوده شده مراجعه می‌کردند، شاهد آلودگی رایانه‌های مک خود بودند. Shlayer به‌طور مخفیانه روی رایانه‌های مک نصب شده و بعد از نمایش…
  • رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، جزئیات راه‌اندازی «پژوهشکده هوش مصنوعی» به یاد شهدای سانحه هوایی ۷۵۲ اوکراین را توضیح داد و گفت: چارچوب این طرح در دهه فجر اعلام می‌شود. احمد معتمدی با اشاره به برنامه‌ریزی در دست انجام برای راه‌اندازی «پژوهشکده هوش مصنوعی» در کشور به یاد از دست‌رفتگان سانحه هوایی پرواز ۷۵۲ اوکراین گفت: مطابق نظر رئیس‌جمهور و برنامه مدنظر وزارت ارتباطات، جلسه‌ای برای هماهنگی ایجاد مرکز هوش مصنوعی با حضور روسای سه دانشگاه امیرکبیر، تهران، شریف و مرکز تحقیقات مخابرات ایران با حضور وزیر ارتباطات برگزار شد.
  • اگر چه انگلیس بعد از خروج از اتحادیه اروپا به برخی مصوبات آن پایبند باقی می‌ماند، اما در مورد قانون کپی رایت دیجیتال این اتحادیه به گونه‌ای متفاوت عمل خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، کریس اسکیدمور وزیر علوم انگلیس و بسیاری از دانشگاه‌های این کشور تصریح کرده‌اند این کشور دستورالعمل کپی‌رایت دیجیتال اتحادیه اروپا را اجرا نخواهد کرد. با این تصمیم شرکت‌های اینترنتی و کاربران انگلیسی از اجرای برخی مفاد جنجالی این دستورالعمل مستثنی می‌شوند. یکی از چالش‌برانگیزترین بخش‌های این دستورالعمل ماده ۱۳ آن است که بعدها ماده ۱۷ نام گرفت و براساس آن سایت‌ها باید تمام محتوای آپلودشده خود را کنترل کنند تا از طریق آنها کپی‌رایت به خطر نیفتاده باشد.
  • یک مهندس نرم‌افزار ایرانی که در کانادا کار می‌کند، آمازون را به تبعیض متهم کرد و گفت که یک مامور استخدام این شرکت به‌خاطر ملیت ایرانی تقاضای کار وی را معلق نگه داشته است.
  • اینتل توانست در سه ماه پایانی سال 2019 میلادی و به لطف افزایش تقاضا برای تراشه‌های مورد استفاده در سرورها، درآمدی بالغ بر 20 میلیارد دلار به‌دست آورد که این عملکرد، فراتر از پیش‌بینی‌های تحلیلگران بود. بعد از آنکه سامسونگ نتوانست در زمینه فروش تراشه‌های DRAM و NAND موفق عمل کند، اینتل گوی سبقت را از این رقیب دیرینه ربود و توانست خود را به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده محصولات نیمه‌هادی در جهان معرفی کند. بخش عمده درآمدهای اینتل از طریق فروش تراشه‌های مورد استفاده در سرورها حاصل شده؛ برای مثال چیپ‌های Xeons مورد استقبال بسیاری از شرکت‌ها برای تقویت دیتاسنترهایشان قرار گرفته است.
  • در حال حاضر بازار گوشی‌های هوشمند در هند بازار فروش بزرگ‌تری نسبت به ایالات‌متحده آمریکا به‌شمار می‌رود. به گزارش «ایسنا» کارشناسان و تحلیلگران فعال در موسسه تحقیقاتی کانترپوینت به تازگی برآورد و اعلام کرده‌اند که بازار فروش گوشی‌های هوشمند در هند موفق شده است از بازار ایالات‌متحده آمریکا سبقت بگیرد و جایگاه نخست در فروش این محصولات را به خود اختصاص دهد. بر اساس تازه‌ترین اخبار و گزارش‌های منتشرشده در وب‌سایت engagdet، هند با فروش ۱۵۸ میلیون دستگاه گوشی هوشمند در سال ۲۰۱۹ میلادی توانسته عنوان نخستین و بزرگ‌ترین بازار فروش موبایل در جهان را به خود اختصاص دهد و به این ترتیب از ایالات‌متحده آمریکا که سال‌ها در جایگاه نخست جای گرفته بود، سبقت بگیرد. به عقیده این کارشناسان و تحلیلگران، این امر به علت ورود و…
  • یکی از اپراتورهای بزرگ موبایل در ژاپن برنامه‌ریزی برای توسعه اینترنت 6G را آغاز کرده که سرعت انتقال اطلاعات در آن ۱۰ بار بیشتر از 5G است و تا ۲۰۳۰ میلادی آماده می‌شود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گیزموچاینا، گزارش اخیر نشان می‌دهد ژاپن برنامه‌ریزی برای استراتژی پیچیده «پسا 5G» یا 6G را آغاز کرده است. شرکت NTT Docomo بزرگ‌ترین اپراتور مخابراتی ژاپن قصد دارد به یکی از پیشروهای فناوری 6G تبدیل شود و در دهه ۲۰۳۰ میلادی این فناوری را به‌طور تجاری عرضه کند. درهمین راستا این شرکت تحقیقی منتشر و به دیدگاه‌های خود درباره تحول 5G و فناوری 6G اشاره کرده است. در این گزارش اشاره شده سیستم‌های مخابرات موبایل به‌طور معمول طی بازه‌ای ۱۰ ساله متحول می‌شوند و نسل جدیدی به وجود می‌آید. شرکت Docomo در سال ۲۰۱۰ میلادی تحقیقات…
  • سیستم موقعیت‌یابی ماهواره‌ای گالیله اروپا نه تنها قادر به دریافت و انتقال پیام‌های درخواست کمک و موقعیت‌یابی فرستندگان است، بلکه می‌تواند به این پیام‌ها پاسخ دهد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، کشورهای اروپایی و کشورهایی مانند روسیه و چین درصدد راه‌اندازی سیستم‌های موقعیت‌یابی مکانی رقیب جی‌پی‌اس آمریکا هستند تا از وابستگی به این کشور بکاهند. بر همین اساس سیستم موقعیت‌یابی ماهواره‌ای گالیله اتحادیه اروپا، می‌تواند بعد از دریافت پیام کمک افراد روی زمین، دریافت آنها را تایید کرده و پاسخی مبنی بر اعزام واحدهای کمکی ارسال کند. همچنین نیروهای کمکی و امدادی می‌توانند از همین طریق با افراد سانحه‌دیده و در راه مانده تماس بگیرند. قرار است از این قابلیت‌های سیستم گالیله در جریان برگزاری کنفرانس فضایی اروپا…