تأکید سازمان ملل بر کمک‌رسانی فوری به غزه

«فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) بعد از اعلام رسمی آتش بس در غزه خواستار ورود سریع و بی‌وقفه کمک‌ها به این باریکه شد.

لازارینی در بیانیه‌ای تاکید کرد: آنچه که ما نیاز داریم این است که کمک‌های بشردوستانه را سریع، بدون وقفه و بدون مانع وارد نوار غزه کنیم تا از رنج انسانی عظیم ناشی از این جنگ بکاهیم. توافق آتش بس توافقی است که باید همه امکانات مورد نیاز مردم غزه را فراهم کند.

از طرف دیگر سازمان‌های امدادی بین‌المللی اعلام کردند که قصد دارند به محض اجرایی شدن توافق آتش بس عملیات خود را در سراسر نوار غزه به سرعت گسترش دهند.

«دیوید میلی باند» رئیس کمیته بین‌المللی نجات اعلام کرد که این کمیته سرعت و شدت عملیات‌های بشردوستانه خود در نوار غزه را گسترش خواهد داد. آثار این جنگ ویرانگر برای مدت طولانی در غزه خواهد ماند، اما اکنون نیاز به ورود فوری کمک‌ها به غزه برای غیرنظامیان داریم.

«کاترین راسل» مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) هم به نوبه خود اعلام کرد که میزان نیازهای بشردوستانه در غزه بسیار زیاد است. یونیسف و سایر سازمان‌های بین‌المللی آماده‌اند تا کمک‌های خود را به غزه گسترش دهند. آتش بس باید به کارکنان سازمان‌های بشردوستانه این فرصت را بدهد که فعالیت‌های گسترده‌ای در داخل غزه انجام دهند و ما به کمک رسانی به این باریکه به شدت نیاز داریم.

این مقام یونیسف گفت که در حال حاضر حدود ۱۷ هزار کودک در غزه، پدر و مادر خود را از دست داده‌اند و یا از آنها جدا شده‌اند. حدود یک میلیون کودک هم دیگر خانه‌ای برای زندگی کردن ندارند.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد هم در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که سازمان ملل آماده حمایت از اجرای توافق آتش بس و افزایش ارسال کمک‌های بشردوستانه به ساکنان نوار غزه است که همچنان رنج می‌برند.

گوترش گفت: ضروری است که آتش بس، موانع امنیتی و سیاسی برای ارسال کمک به غزه را برطرف کند تا بتوانیم از افزایش قابل توجه کمک‌های بشردوستانه به غزه حمایت کنیم. در حال حاضر وضعیت انسانی در نوار غزه فاجعه بار است و از همه طرف‌ها می‌خواهیم تا فرصت لازم برای ایجاد یک مسیر سیاسی مطمئن جهت ساختن آینده‌ای بهتر فراهم کنند.

«ولکر ترک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد هم در واکنش به اعلام آتش بس در غزه گفت که این توافق باید هرچه سریعتر اجرا شود و خبر آغاز مرحله اول آتش بس در غزه بعد از بحران انسانی گسترده‌ای که طی ۱۵ ماه در این باریکه وجود داشت، می‌تواند تسکینی بر این دردها باشد.

وی افزود: من با شنیدن خبر آتش بس در غزه بسیار آرام شدم و از همه طرف‌های مربوطه می‌خواهم که اجرای موفق این توافق را تضمین کنند. انجام اقدامات فوری برای نجات جان کسانی که بیشترین کمک را در نوار غزه نیاز دارند ضروری است.

این مقام سازمان ملل با تاکید بر لزوم پایان دادن به اشغالگری و حضور غیرقانونی اسرائیل در نوار غزه اعلام کرد که باید راهکار دو دولتی مورد توافق بین‌المللی برای حل مسئله فلسطین اجرا شود.

شب گذشته، سرانجام با گذشت ۴۶۷ روز و نزدیک به ۱۶ ماه از جنگ در نوار غزه و اشغالگری رژیم صهیونیستی، توافق آتش‌بس اعلام شد. نگاهی به این توافق نشان می‌دهد که قرار است سه مرحله ۶ هفته‌ای (هر مرحله ۴۲ روز) به طول بینجامد. رسانه‌های بین‌المللی از تأیید و امضا شدن توافقنامه آتش‌بس توسط حماس و رژیم صهیونیستی خبر داده و اعلام کردند که کابینه امنیتی اسرائیل نیز این توافق را با اکثریت آرا تصویب کرده است.

جنبش حماس در اولین بیانیه خود بعد از رسیدن به آتش‌بس اعلام کرد: توافق آتش‌بس نتیجه مقاومت افسانه‌ای مردم فلسطین و مقاومت قهرمان ما در نوار غزه طی بیش از ۱۵ ماه گذشته است. توافق آتش‌بس و توقف جنگ در غزه دستاوردی برای مردم ما، مقاومت، امت اسلامی و آزادی‌خواهان جهان و نقطه‌ی عطفی در مسیر مبارزه با دشمن برای تحقق اهداف ملت در مسیر رسیدن به آزادی و بازگشت به وطن است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.