دنیای اقتصاد: جلسه «شورای عالی صادرات غیرنفتی»، در حالی برگزار شد که سه سال و یازده ماه از آخرین برگزاری جلسه آن گذشته است، در این جلسه معاون اول رئیس جمهور با بیان آنکه توسعه صادرات غیرنفتی کشور برای دولت چهاردهم اهمیتی بسیار حیاتی دارد تأکید کرد: از توان استانداران استانهای مرزی برای صادرات به همسایگان استفاده شود.
طبق آخرین گزارشها تردد در محور چالوس، فیروزکوه ، آزادراه تهران - شمال و آزادراه قزوین - رشت (رفت و برگشت) روان و در برخی محدوده های محور هراز ترافیک سنگین است.
سهشنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
سرانجام دعوای سهساله علیه نرخگذاری دو یوتیلیتی مشخص شد
بالاخره بعد از سه سال پیگیری حقوقی پتروشیمیها و دعوای آنها بر سر ماجرای نرخگذاری سرویسهای جانبی از سوی شرکت ملی پتروشیمی، تکلیف آنها با ابطال این نرخنامه مشخص شد. اصلیترین شاکی این دعوا در سامانه کدال تاثیرگذاری این پیروزی حقوقی را با اعلام سود یکهزار میلیارد تومان عمومی کرد. این شرکت در سال ۱۴۰۱ با طرح دعوایی علیه شرکت ملی پتروشیمی و نرخگذاری سرویسهای جانبی از سوی این شرکت، این ایراد را مطرح کرد که چرا NPC که خودش سهامدار فارس و ذینفع در بحث یوتیلیتی است، نقش پررنگی در اجرا و ابلاغ و تعیین نرخها داشته است. رای نهایی دیوان عدالت به نفع این پتروشیمی باعث میشود ابلاغیههایی که از طرف NPC به سایر مصرفکنندههای یوتیلیتی ابلاغ شده بودند، ابطال شوند. با این حال بعد از ابلاغ این رای همچنان ابهاماتی در این موضوع به جا مانده است: آیا به طور کل ماهیت فرمول نرخگذاری هم ابطال شده است؟ یا صرفا به دلیل اینکه NPC در رویه تعیین و ابلاغ نرخها دخیل بوده است، ایرادات وارد شده است؟
دبیرکل انجمن ملی کارفرمایی صنایع پتروشیمی کشور با اشاره به قطعی گاز برخی از شرکتهای پتروشیمی، گفت: متاسفانه این موضوع به تولید فشار آورده است و پیشبینی میکنیم که حداقل ۱ تا ۱.۳ میلیارد دلار از صادرات ما نسبت به پارسال کاهش پیدا کند.
اخیرا مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی اعلام کرد که بانک مرکزی اجازه داده ۵۰درصد ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی در خود پتروشیمیها سرمایهگذاری شود.
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر حمایت از فعالان و سرمایهگذاران بخش خصوصی برای حضور در صنعت پتروشیمی تاکید کرد و گفت: سرمایهگذاریهای جدید میتواند به تحقق هدفگذاریهای انجامشده در مسیر تکمیل زنجیره ارزش منجر شود.
یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
شرکتهای حوزه پتروشیمی به چه تغییراتی در فرآیندها و اجرا نیاز دارند؟
دوره توسعه گسترده صنعت پتروشیمی ایران عمدتا بر پایه خوراک گازی شکل گرفت و این موضوع علاوه بر تشدید ناترازی گاز کشور، موجب شد که در زنجیرههای عمدتا خوراک مایع با کمبود مواد اولیه مورد نیاز صنایع پاییندستی مواجه شویم. روح الله وحیدکیانی، کارشناس حوزه نفت و پتروشیمی در گفتوگو با« دنیای اقتصاد» با اشاره به این موضوع، میگوید: با توجه به کمبود نهادههای پتروشیمی، بسیاری از واحدهای صنعتی کشور تنها با ۲۵ درصد ظرفیت خود فعالیت میکنند.