شماره روزنامه ۶۱۸۱
|

مشترکان صنعتی موظف به کاهش بار مصرفی برق براساس برنامه توانیر شدند؛

ناترازی انرژی در فصل سرد سال به اوج خود رسیده است. بر اساس برنامه محدودیت برق صنایع که از سوی توانیر اعلام شده، همه مشترکان صنعتی برای مدیریت بار، موظف به کاهش برق مصرفی خود هستند که در چنین شرایطی همچون تیر خلاصی به صنایع است.

«دنیای‌اقتصاد» چرخه معیوب صنعت و نیروی انسانی متخصص را بررسی کرد؛

بررسی وضعیت نیروی انسانی متخصص در صنایع کشور نشان می‌دهد که با چرخه معیوبی مواجه هستیم. از یک‌سو، صنایع به دلیل ناکارآمدی‏‏‌های ساختاری و مشکلات اقتصادی، توان جذب و نگهداشت نیروی متخصص را از دست داده‏‏‌اند و از سوی دیگر، همین کمبود نیروی متخصص به تشدید ناکارآمدی و کاهش بهره‏‏‌وری منجر شده است.…

    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • مشترکان صنعتی موظف به کاهش بار مصرفی برق براساس برنامه توانیر شدند؛

    بستن تولید به تیر برق

    ناترازی انرژی در فصل سرد سال به اوج خود رسیده است. بر اساس برنامه محدودیت برق صنایع که از سوی توانیر اعلام شده، همه مشترکان صنعتی برای مدیریت بار، موظف به کاهش برق مصرفی خود هستند که در چنین شرایطی همچون تیر خلاصی به صنایع است.
  • قرارداد با دانشگاه‌‌‌ها برای حل مسائل آب

    معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران با تشریح نقشه راه تعامل صنعت آب با دانشگاه و نخبگان برای حل مسائل آبی کشور گفت: این شرکت در حوزه‌‌‌های مختلف ارتباط صنعت و دانشگاه اقدامات خوبی انجام داده و با هدفمند کردن اعتبارات تحقیقاتی، قراردادهای خوبی را در زمینه حل مسائل و مشکلات صنعت آب با دانشگاه‌‌‌ها منعقد کرده است.
  • معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت:

    تعدد متصدیان معدن مشکلاتی ایجاد کرده است

    معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: تعدد متصدیان در بخش معدن، مشکلاتی ایجاد کرده و این چالش موجب بروز پراکنده کاری شده است.به گزارش «ایرنا»، داریوش اسماعیلی در جلسه هم‌‌‌افزایی دستگاه‌‌‌های حاکمیتی و تشکل‌های معدنی در زمینه تولید اطلاعات پایه زمین‌‌‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در استان فارس اظهار کرد: سیاستگذار موضوع اکتشافات عمیق چه کسی است و چه دستگاهی باید آن را دنبال کند یا اینکه چه کسی قرار است سیاستگذاری حاکم بر شرکت‌های بزرگ معدنی را انجام دهد؟
  • تولید ۲۰.۴میلیون تن فولاد میانی در ۸ ماه امسال

    انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، آمار تولید فولاد کشور در هشت‌ماهه سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد که براساس آن ۲۰میلیون و ۴۱۴‌هزار تن فولاد میانی تولید شده است.
  • تولید ۳۰‌هزار مگاوات برق از محل انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر تا پایان دولت چهاردهم

    معاون وزیر نیرو اعلام کرد: طبق برنامه‌ریزی صورت‌گرفته قرار است در طی فعالیت دولت چهاردهم حدود ۳۰‌هزار مگاوات به ظرفیت برق تجدیدپذیر کشور اضافه شود.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • تامین برق صنایع محدود شد؛

    تولید در اغما؛ سه سناریوی قطع برق صنایع

    دنیای اقتصاد: شهرک‌های صنعتی موظف به کاهش بار مصرفی خود براساس برنامه اعلامی از سوی وزارت نیرو هستند. کاهش بار مصرفی و ساعت کار صنایع، افت تولید به میزان بیشتری را به دنبال خواهد داشت.
  • «دنیای‌اقتصاد» چرخه معیوب صنعت و نیروی انسانی متخصص را بررسی کرد؛

    ناترازی انسانی در صنعت

    بررسی وضعیت نیروی انسانی متخصص در صنایع کشور نشان می‌دهد که با چرخه معیوبی مواجه هستیم. از یک‌سو، صنایع به دلیل ناکارآمدی‏‏‌های ساختاری و مشکلات اقتصادی، توان جذب و نگهداشت نیروی متخصص را از دست داده‏‏‌اند و از سوی دیگر، همین کمبود نیروی متخصص به تشدید ناکارآمدی و کاهش بهره‏‏‌وری منجر شده است. بنابراین می‏‏‌توان گفت صنایع کشور با ناترازی مهم‌تر و عمقی‏‏‌تر نسبت به ناترازی سوخت و انرژی روبه‏‏‌رو هستند. به باور کارشناسان، کمبود نیروی انسانی متخصص در صنعت، دارد به پاشنه‌آشیل اقتصاد کشور بدل می‌شود.
  • طرح کیمیا و تحول صنعت مس

    صنعت مس یکی از صنایع کلیدی و استراتژیک در جهان است که نقش مهمی در توسعه اقتصادی بسیاری از کشورها ایفا می‌کند. در حال حاضر، تولید جهانی کاتد مس به حدود ۲۳میلیون تن در سال می‌‌‌رسد. بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مس جهان عبارتند از: شیلی با تولید سالانه حدود ۵.۸میلیون تن، پرو با تولید ۲.۵میلیون تن و جمهوری دموکراتیک کنگو با تولید ۱.۷میلیون تن. سهم ایران از این تولید جهانی حدود ۲۸۵‌هزار تن است که معادل ۱.۲‌درصد از کل تولید جهانی کاتد مس است. تقاضای جهانی مس در دهه آینده به دلیل رشد صنایع انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر و خودروهای برقی به‌طور چشمگیری افزایش خواهد یافت. پیش‌بینی‌‌‌ها نشان می‌دهند که تقاضای مس، به‌ویژه در این دو بخش، سالانه به طور میانگین ۱۳‌درصد رشد خواهد کرد و سهم مس در این صنایع از ۵.۶درصد در ۲۰۲۱ به ۱۵.۷درصد در ۲۰۳۰ خواهد رسید. این روند افزایش تقاضا به‌ویژه در کشورهایی مانند چین، هند و ایالات‌متحده که در حال گسترش ظرفیت‌‌‌های تولید انرژی تجدیدپذیر و خودروهای برقی هستند، مشاهده خواهد شد.
  • قطع برق، ۲ دلار به ازای هر کیلووات به صنعت کشور ضرر می‌‌‌زند

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه ناترازی انرژی در کشور به یک مساله جدی تبدیل شده است، گفت: صنعت کشور به ازای هر کیلووات قطعی برق ۲دلار دچار ضرر و زیان می‌شود.
  • مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی:

    منشأ گندم‌‌‌های سراسر جهان، کشور ایران است

    دنیای‌اقتصاد: مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه منشأ گندم‌‌‌های سراسر جهان، کشور ایران است، گفت: منشأ تمام گندم‌‌‌های جهان به گندم ایرانی بازمی‌گردد و این محصول همواره به‌عنوان یکی از غذاهای اصلی ایرانیان مطرح بوده است.
  • ۸۵۰۰ مگاوات از نیروگاه‏‏‌ها در مدار نیست

    دنیای‌اقتصاد: سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی گفت: حدود ۸۵۰۰مگاوات از ظرفیت نیروگاه‏‏‌ها به دلیل نبود سوخت، خارج از مدار هستند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، ناصر اسکندری، با اعلام از مدار خارج‌شدن ۸۵۰۰مگاوات از ظرفیت نیروگاه‏‏‌ها به‏‏‌دلیل نبود سوخت افزود: به دلیل اینکه بار مصرفی در فصل زمستان کمتر از فصل تابستان است نیروگاه‌های کشور مشکلی در زمینه تولید برق ندارند. وی افزود: امکان تامین برق به صورت مطمئن و پایدار وجود دارد، اما به دلیل مشکلاتی که در تامین سوخت نیروگاه‏‏‌ها در کشور وجود داشت، نزدیک ۸۵۰۰مگاوات از ظرفیت نیروگاه‏‏‌ها به دلیل نبود سوخت، خارج از مدار هستند. سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی، خاطرنشان کرد: نیروگاه‌های حرارتی کشور به صورت تجمعی بیش از ۵میلیارد مترمکعب گاز کمتری را برای نیروگاه‏‏‌ها امسال دریافت کرده‌اند. به گفته این مقام مسوول، مجموعه پخش و پالایش کشور تلاش کرد بخشی از این کمبود را با تحویل سوخت مایع جبران کند، ولی مخازن نیروگاهی کامل پر نشده است. اسکندری اظهار امیدواری کرد که کاهش تحویل سوخت در نیروگاه‌ها اثر منفی بر تامین برق نداشته باشد تا مردم از نعمت برق پایدار برخوردار باشند.
    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • تقاضای صنعتی در محدوده قرمز؛

    رکود فراگیر در انتظار بیشتر صنایع

    دنیای اقتصاد: بررسی گزارش‌های آماری حاکی از تشدید رکود صنعت در ماه‌های آینده است. بر اساس این آمارها افت تقاضای موثر و کاهش شاخص فروش بیش از کاهش تولید در این رکود نقش داشته است. به نظر می‌رسد سیاست کنترل نقدینگی بانک مرکزی با هدف مهار تورم؛کاهش قدرت خرید، افت تقاضا و کاهش فروش صنایع را تشدید کرده است.
  • «دنیای‌اقتصاد» تجربه‌های توسعه صنعتی را بررسی کرد؛

    تجربه سیاست صنعتی در جهان

    سیاست‌های صنعتی در جهان سابقه‌ای بیش از یک‌قرن دارد و بسیاری از کشورها در تمامی قاره‌های جهان حداقل یک‌بار تجربه اتخاذ سیاست صنعتی را در تاریخ اقتصادی خود دارند. ما نشان می‌دهیم که چگونه در چند دهه گذشته ترکیه همچون اقتصاد‌های شرق آسیا با اتخاذ سیاست‌های درست و متنوع صنعتی توانسته است مسیر خود را از اقتصادهای خاورمیانه جدا کند و از طرفی ایران، مصر، اکثر اقتصادهای آمریکای لاتین و اقتصادهای جنوب صحرای آفریقا به دلیل ساختار شکننده مالکیت فکری و معنوی، اتخاذ سیاست‌های صنعتی نادرست و محافظت از ناکارآمد‌ها یا قرار‌گیری در معرض جهانی شدن و صنعتی‌زدایی زودرس از مسیر توسعه اقتصادی منحرف شده‌اند.
    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • دکتر مسعود نیلی و همکاران ایشان در همایش گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» از پروژه پژوهشی رونمایی کردند؛

    چالش‌های صنعتی‌شدن ایران

    همایش «چالش‏‏‌های صنعتی‌شدن از حکمرانی اقتصادی تا تحولات جهانی» به میزبانی گروه رسانه‏‏‌ای «دنیای‌اقتصاد» برگزار شد. مطالب ارائه‌شده در این همایش حاصل یک پژوهش سازمان‌یافته و شامل سه‌مولفه‏‏ صنعت، اقتصاد داخلی و اقتصاد جهانی، با محوریت و مرکزیت صنعت است که تلاقی پویایی تحولات مهم داخلی و تحولات سریع جهانی را مورد واکاوی قرار می‌دهد. محورهای این همایش عبارتند از: تحولات صنعت ایران، روندهای گذشته، مرور سیاست‏‏‌های توسعه صنعتی در کشورهای منتخب، حکمرانی اقتصادی ایران از منظر توسعه‏‏ صنعتی، تحولات صنعت ایران: ریشه‏‏‌ها و پیامدها و چالش‏‏‌های صنعتی‏‏‌شدن و صنعتی ماندن در شرایط جدید بین‌المللی.
    یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • همایش چالش‌های صنعتی‌شدن در ایران به میزبانی «دنیای‌اقتصاد»(۵)؛

    چشم‌انداز نرخ ارز و مسیر آینده تورم؛ تحلیل مسعود نیلی

    دنیای اقتصاد: مسعود نیلی، اقتصاددان، در تحلیل جدید خود به تبیین نوسانات نرخ ارز و تاثیرات آن بر وضعیت اقتصادی کشور پرداخته است.
  • همایش چالش‌های صنعتی‌شدن در ایران(۴)؛

    تحولات استراتژی‌های صنعتی؛ از سیاست‌های موفق امارات تا چالش‌ها و فرصت‌های صنعت ایران

    دنیای اقتصاد: علیرضا ساعدی، اقتصاددان، در سخنرانی خود به بررسی وضعیت رقابت‌پذیری صنعتی کشورها پرداخته و تأکید کرده که برای حضور موفق در صحنه بین‌المللی، صنعت کشور نیازمند حمایت‌های داخلی است.
  • همایش چالش‌های صنعتی‌شدن در ایران(۳)؛

    صنعت ایران در گذر زمان؛ تحلیل روندهای ۲۰سال اخیر

    دنیای اقتصاد: امینه محمودزاده، اقتصاددان، در همایش «چالش‌های صنعتی شدت در ایران» به بررسی وضعیت بخش صنعت کشور پرداخت و در ادامه به کاهش تقاضای داخلی برای محصولات صنعتی اشاره کرد و گفت: با کاهش درآمدها و تغییرات در ترکیب سبد مصرفی خانوارها، تقاضا برای کالاهای صنعتی نیز کاهش یافته که این تغییرات منجر به کاهش سهم صنعت در اقتصاد کشور شده است.
  • همایش چالش‌های صنعتی‌شدن در ایران(۱)؛

    نقش خانواده‌های کارآفرین در توسعه صنعتی؛ محسن خلیلی از رؤیای صنعتی‌شدن ایران می‌گوید

    دنیای اقتصاد: در مراسم بررسی چالش‌های صنعتی شدن ایران، پیام محسن خلیلی، پیشکسوت عرصه صنعت و بنیان‌گذار بنیاد توسعه صنعتی، قرائت شد. وی در این پیام با تأکید بر اهمیت نقش خانواده‌های کارآفرین در پیشبرد اهداف صنعتی کشور، آزادی، خلاقیت و نگاه بلندمدت را راه‌گشای توسعه دانست و صنعتی شدن را رؤیایی توصیف کرد که می‌تواند چهره اقتصادی ایران را متحول کند.
  • رصد شاخص‏‏‌های منتهی به ۶ماه اول ۱۴۰۳ در بخش صنعت نشان داد

    یک‌سالگی بحران صنعتی

    گرچه بخش صنعت در ایران در سال‌های اخیر با رکودهای خفیف مواجه بوده، اما در یک‌سال گذشته بحران‏‌های سمت عرضه و تقاضا منجر به تعمیق رکود در این بخش شده است. داده‌ها حاکی از آن است که رکود از آغاز ۱۴۰۳ تشدید شده است.
  • دعوت وزیر صمت از مردم برای پیوستن به پویش «دو درجه کمتر»

    دنیای‌اقتصاد: در راستای موضوعات اخیر پیرامون بحث ناترازی‌‌‌ انرژی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، در ویدئویی که از خود منتشر کرده، از مردم خواست تا با پیوستن به پویش «دو درجه کمتر»، کمک کرده و از توقف چرخ تولید جلوگیری کنند؛ چراکه ایستادن چرخ تولید، اثرات زیان‌‌‌باری برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت و زندگی مردم را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد.
  • ۱۱ طرح بزرگ معدنی و صنعتی افتتاح می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) ضمن اشاره به اینکه ۱۱طرح بزرگ معدنی آماده افتتاح است، از اشتغال مستقیم بیش از ۳۱۰۰نفر در پی افتتاح طرح‏‏‌های معدنی و صنایع معدنی آماده تحت راهبری این سازمان خبر داد.
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • کمبود سوخت نیروگاه‌ها، برق صنایع شمال کشور را قطع کرد؛

    تعطیلی دو هفته‌ای صنایع مازندران

    دنیای اقتصاد: در شرایطی معاون اول رییس‌جمهور می‌گوید که در ساعات اداری برق و گاز صنعت قطع شود که شرکت توزیع برق مازندران، از تعطیلی دو هفته‌ای تمامی واحدهای صنعتی این استان از یکشنبه ۲۵ آذرماه خبر داده است؛ موضوعی که مشخص نیست تا چه اندازه صنایع این استان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
  • درس‌هایی که ایران باید از تجربیات سیاست صنعتی بگیرد؛

    نسخه چینی سیاست صنعتی

    در سال ۲۰۰۲ نخست‌‌‌وزیر سابق چین، ژو رونگ‌‌‌ جی، به شرکت کشتی‌‌‌سازی دولتی چین(CSSC) سر می‌‌‌زند و در آنجا نطقی را بیان می‌کند که سرنوشت صنعت کشتی‌‌‌ چین را تحول می‌‌‌بخشد. او می‌‌‌گوید که «چین امیدوار است تا سال ۲۰۱۵ به بزرگ‌ترین کشتی‌‌‌ساز جهان تبدیل شود.» چهار سال بعد، سهم چین در بازار جهانی کشتی از ژاپن و کره‌جنوبی پیشی می‌گیرد.
  • رئیس‌جمهور اعلام کرد

    نباید اجازه دهیم صنایع به خاطر ناترازی حوزه انرژی تعطیل شوند

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهور در جلسه هیات دولت اعلام کرد که تا تابستان سال آینده ادارات دولتی به پنل‌‌‌های خورشیدی تولید برق مجهز می‌‌‌شوند.
    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • تنها ۴ درصد از مساحت‌ کشور در دسترس فعالیت‌های معدنی است؛

    معدن‌کاری در حصار زمین‌های ممنوعه

    ایران با داشتن ۸۰ نوع ماده معدنی شناخته‌شده، ۸۹ تیپ ماده معدنی و ۳۵ محیط کانه‌زایی، یکی از کشورهای غنی از نظر ذخایر معدنی است. این تنوع زمین‌شناسی، کشور ما را به کشوری با پتانسیل بالا برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن تبدیل کرده است. در سطح جهانی، ۱۱۲ نوع ماده معدنی و ۱۱۴ تیپ ماده معدنی شناسایی شده است که نشان می‌دهد ایران سهم قابل‌توجهی از این ذخایر را در اختیار دارد. اما این ظرفیت عظیم به دلیل محدودیت‌های گسترده در دسترسی به زمین بلااستفاده مانده است.
  • حذف امضاهای طلایی برای مقابله با بی‌‌‌‌‌‌انضباطی

    دنیای‌اقتصاد: با طراحی سامانه هوشمند، امضاهای طلایی حذف‌شده و بی‌‌‌‌‌‌انضباطی‌‌‌‌‌‌هایی مانند چای دبش اتفاق نخواهد افتاد. به گزارش «ایسنا» غلامرضا نوری‌قزلجه؛ وزیر جهادکشاورزی درباره اینکه چه بخشی از مشکلات و گرفتاری‌‌‌‌‌‌های بخش کشاورزی و برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی‌‌‌‌‌‌ها گرفتار رانت‌‌‌‌‌‌هایی است که در این حوزه است، اظهار کرد: در سال‌های اخیر وظایف دیگری به جهادکشاورزی در بخش بازرگانی و تنظیم‌بازار محصولات کشاورزی به این حوزه محول شد و بخش قابل‌توجهی از ارز ترجیحی و یارانه در اختیار وزارت جهادکشاورزی قرارگرفت تا برای آن برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی کند، نهاده‌‌‌‌‌‌های کالاهای اساسی را وارد کند و این نهاده‌‌‌‌‌‌ها را به‌دست مصرف‌کنندگان برساند.
  • رئیس‌جمهور: دولت آماده صدور مجوزهای لازم برای فعالیت بخش خصوصی در تولید انرژی پاک است

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در نشست هیات دولت با تاکید بر جلوگیری از قطع خوراک، گاز و برق صنایع، گفت: دولت آمادگی دارد مجوزهای لازم برای فعالیت در تولید انرژی پاک را به بخش خصوصی صادر کند.
  • معاون وزیر نیرو بیان کرد

    کاهش ۸‌هزار مگاواتی ناترازی انرژی

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا گفت: در صورت مشارکت فعالان اقتصادی کشور در بازار بهینه‌سازی مصرف انرژی تا حدود ۸هزار مگاوات صرفه‌جویی در مصرف انرژی، تنها در بخش کولرهای گازی و آبی محقق خواهد شد و از این طریق ناترازی انرژی کاهش خواهد یافت.
  • فوت یک کارگر در معدن منگنز قم

    دنیای اقتصاد: مشاور معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص حادثه معدن منگنز قم که موجب فوت یک کارگر شد، گفت: هرچند در بازرسی بازرسان نظام مهندسی معدن وضعیت این معدن مطلوب اعلام شده بود، اما به دلیل عدم دقت در لق‌‌گیری سقف معدن، شاهد وقوع این حادثه دلخراش بودیم.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • شامخ آبان‌ماه با بهبود ملایم، ۵۱.۴ اعلام شد

    ترمز ارزی صادرات بنگاه‏‏‌ها

    اگرچه شامخ صنعت و اقتصاد در آبان‌ماه روند رو به بهبودی را نشان می‌دهد، اما نگرانی بنگاه‏‏‌ها نسبت به نرخ ارز، قوانین مخل صادرات، تقاضای ضعیف، محدودیت انرژی، گرانی‏‏‌ نهاده‏‏‌های تولید و... پابرجاست. از همین‌رو بسیاری از شرکت‌ها به دلیل پیش‌بینی قطعی برق و افزایش نرخ ارز و هزینه‏‏‌های بالای تامین نهاده‏‏‌های تولید، کاهش تولید در آذرماه را پیش‌بینی کرده‏‏‌اند. براساس این شاخص همچنین پیش‌بینی می‌شود طی ماه‏‏‌های آتی بسیاری از محصولات و خدمات با افزایش بیشتری در قیمت‌های فروش روبه‌رو باشند. نکته قابل‌توجه در شامخ آبان‌ماه، شاخص «میزان صادرات کالاها یا خدمات» است که کمترین مقدار سه‏‏‌ماهه خود را به ثبت رسانده است. به عقیده فعالان اقتصادی، تداوم سیاست‏‏‌های مرتبط با رفع تعهد ارزی به دنبال فشارهای قیمتی موجود، باعث کاهش صادرات شده است.