سه برنامه وزارت صمت برای آینده
به گزارش «ایسنا»، عباس علیآبادی، با اشاره به اینکه مهمترین دغدغه رئیسجمهور توجه به معیشت مردم است و اقشار ضعیف باید مورد توجه و حمایت قرار گیرند، افزود: هر اقدامی در این راستا باید از همین امروز آغاز شود تا یکسری از مشکلات مردم با تلاش مسوولان برطرف شود. تمام توجه و حواس ما نیز متوجه معیشت مردم است.وی ادامه داد: کار مهم وزارت صمت، برقراری عدالت و رعایت قوانین و مقررات است و برای تحقق این موضوع باید از زوایای مختلف به این کار پرداخت و نقشهای برای نظارت بر بازارها و مشارکت همه مردم در تامین کالاها داشت. کاهش دخالت عملی و اجرایی دولت مهمترین کاری است که باید انجام دهیم. باید به سمت حکمرانی حرکت کنیم و از دو ابزار واردات و صادرات برای کنترل بازارها بهره بگیریم.وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه اظهار کرد: کار مهم دیگری که برای نخستین بار به آن پرداختهایم و از آبرومندانهترین اقداماتی است که توسط وزارت صمت صورت خواهد گرفت و انقلابی در حوزه رفاه اجتماعی ایجاد خواهد کرد، اعطای اعتبار به همه آحاد از طریق کارت اعتباری است.
ما مدلی را پیادهسازی کردهایم که در آن ربا نباشد. فرصتی هم برای خیرین ایجاد خواهد شد که با راهاندازی بانک اعتباری و از طریق حسابهای قرضالحسنه، همه مردم اعتبارسنجی شده و از مزایای کارت اعتباری بهرهمند شوند.وی در ادامه کاهش ریسکهای تولید را یکی از اقدامات ضروری خواند و اظهار کرد: در حال حاضر تمامی ریسکها متوجه تولید است و ریسکی متوجه بخش واسطهگری و دلالی نیست؛ حال آنکه باید ریسکها را از بخش تولید به سمت دلالی و سفتهبازی هدایت کنیم و از طریق تسهیل شرایط تولید، تولید را جذابتر کنیم.
علیآبادی ادامه داد: اقداماتی هم در راستای تکمیل طرحهای نیمهتمام که توجیه اقتصادی داشته باشد و همچنین در زمینه احیای شرکتهای راکد و متوقف، انجام شده است.وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به سهبرنامه وزارت صمت برای آینده عنوان کرد: برای آینده سهگروه کار در نظر داریم. در گام اول اجرای پروژههایی که منجر به رفع گلوگاههای ملی میشود؛ مثلا رفع گلوگاههای حوزه تکنولوژی تولید هواپیما و شناور. دومین گام، اجرای پروژههای ثروتآفرین است که خلق ثروت میکند؛ از جمله صنایع پاییندستی معادن، تولید خودروی برقی و طرح پیشران هواپیما. با این اقدام میتوان محصولات با ارزش افزوده بالاتر تولید و در بازار داخلی و صادراتی عرضه کرد. سومین گام، طرحهای اشتغالزاست، در کشور اسلامی نباید کسی فاقد شغل باشد.وی در پایان تصریح کرد: بعد از اجرای این پروژهها باید در راستای به حداکثر رساندن فرصتهای صادراتی هم تلاش کرد. متاسفانه در بخش صادرات با چالشهای متعددی مواجه هستیم. رفع چالش ارزی، تسهیل مقررات گمرکی، بازنگری تعرفهها و... از اقداماتی هستند که میتوانند به تسهیل و تسریع صادرات کمک کنند.