قیمت نفت افزایش یافت

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا که حجم خرید و فروش در آستانه پایان سال، اندک بود و معامله‌گران منتظر انتشار آمار اقتصادی جدید در آمریکا و چین بودند، افزایش یافت.

قرارداد مارس با ۳ سنت افزایش، در ۷۳ دلار و ۸۲ سنت در هر بشکه ایستاد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳ سنت افزایش، به ۷۰ دلار و ۶۳ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص، هفته گذشته، تحت تاثیر کاهش بیش از حد انتظار ذخایر نفت آمریکا در هفته قبل، حدود ۱.۴ درصد رشد کردند.

قیمت نفت همچنین از خوش‌بینی به رشد اقتصاد چین در سال ۲۰۲۵ که می‌تواند تقاضای این کشور برای نفت را تقویت کند، پشتیبانی شدند. مقامات چینی برای احیای رشد اقتصادی، با انتشار اوراق خزانه ویژه به ارزش ۳ تریلیون یوان (۴۱۱ میلیارد دلار) موافقت کردند.

خبر مرتبط
نفت ایران؛ اهرم فشار ترامپ

به ادعای گروهی از ناظران، تهران در مسیر صادرات نفت خود نه تنها با چالش‌های ژئوپلتیکی روبرو است، بلکه مقوله‌هایی چون تحریم، فشار حداکثری و کمبود منابع گازی نیز می‌تواند برای صادرات این کشور چالش‌ساز باشد.

رایان فیتزموریس، استراتژیست ارشد کالا در شرکت مارکس، در این باره گفت: با وجود تقاضای ضعیف‌تر از حد انتظار  چین، مصرف جهانی نفت در سال ۲۰۲۴، به بالاترین رکورد همه زمان ها صعود کرد و ذخایر نفت در آستانه سال نو، در سطوح نسبتا پایینی قرار دارند.

پیش‌بینی می‌شود داده‌های اقتصادی چین با توجه به اقدامات محرک مالی که قرار است در سال ۲۰۲۵ اجرا شوند، بهبود یافته باشد. همچنین نرخ بهره پایین در آمریکا و کشورهای دیگر، از مصرف نفت حمایت می‌کند.

منابع بازرگانی روز دوشنبه خبر دادند چین همچنین سهمیه واردات ۱۵۲.۴۹ میلیون تن نفت را برای پالایشگاه‌های مستقل در دومین سهمیه برای سال ۲۰۲۵، صادر کرده است.

در این بین، بانک جهانی، پیش بینی خود از رشد اقتصادی چین در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ را ارتقا داد اما هشدار داد که تحلیل اعتماد مصرف کنندگان و کسب و کارها به همراه مشکلات بخش مسکن، عوامل منفی برای رشد اقتصادی در سال آینده باقی می‌مانند.

سرمایه گذاران برای ارزیابی وضعیت اقتصاد چین و آمریکا، منتشر انتشار نظرسنجی شاخص مدیران بخش تولید چین در روز سه شنبه و نظرسنجی موسسه آی اس ام آمریکا برای دسامبر در روز جمعه هستند.

بر اساس گزارش رویترز، در اروپا، پس از آنکه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، پنج شنبه گذشته اعلام کرد هیچ زمانی برای امضای قرارداد جدید نمانده است، امیدها به توافق جدید برای ترانزیت گاز روسیه از طریق اوکراین، ضعیف شد. تحلیلگران می‌گویند با توقف واردات گاز روسیه از طریق خط لوله، اروپا گاز طبیعی مایع بیشتری وارد خواهد کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.