برگ برنده چین در رشد اقتصادی

صادرات چین احتمالاً در ماه نوامبر رشد کرد و البته کندتر از داده‌های ماه گذشته بود، اما همچنان به روند مثبت خود ادامه می‌دهد زیرا صادرکنندگان چینی احتمالاً محموله‌های خود را در بحبوحه افزایش خطرات تعرفه‌ای از سوی دولت آینده ایالات‌متحده افزایش می‌دهند.

پیش‌بینی میانگین ۲۲ اقتصاددان در نظرسنجی رویترز نشان داد که انتظار می‌رود محموله‌های خروجی از نظر ارزشی سالانه ۸.۵ درصد در ماه نوامبر افزایش داشته باشد، در حالی که در اکتبر جهش ۱۲.۷ درصدی داشت. واردات احتمالاً به میزان ۰.۳ درصد رشد کرد که از ۲.۳ درصد کاهش در اکتبر به حالت مثبت بازگشت.

این پیش‌بینی نشان می‌دهد که کاهش گسترده‌تر تقاضای جهانی را کاهش می‌دهد. واردات به اقتصاد ۱۹ تریلیون دلاری چین احتمالاً به دلیل تداوم تقاضای قوی برای تجهیزات تولید تراشه به دلیل محدودیت‌های تراشه‌های ایالات متحده افزایش یافته است. در همین حال، کره جنوبی، چهارمین ماه متوالی کاهش رشد صادرات را در ماه نوامبر گزارش کرد و به پایین‌ترین حد در ۱۴ ماه گذشته رسید، زیرا در بحبوحه عدم قطعیت تعرفه‌ها، محموله‌ها به ایالات‌متحده و چین کاهش یافت.

خبر مرتبط
محرمانه‌های چین و عربستان/ کارت تازه پادشاهی

نشریه فایننشال تایمزبا انتشار یادداشتی مدعی شد، صادرات و سرمایه گذاری چین به عربستان سعودی سرازیر شده زیرا تقاضای پادشاهی برای فناوری سبز رابطه‌ای که زمانی با فروش نفت تعریف می‌شد عمیق‌تر شده و همین گزاره روابط تجاری با شرکای سنتی غربی خود را به چالش می‌کشد.

اقتصاددانان انتظار دارند که صادرکنندگان چینی در زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، محموله‌ها را پیش از تعرفه‌های بالاتر بارگیری کرده باشند، زیرا تولیدکنندگان آمریکایی نیز واردات را برای کاهش فشارهای هزینه‌ای پیش‌بینی می‌کنند.

ترامپ پس از اینکه در جریان مبارزات انتخاباتی خود قول داده بود تعرفه‌های بیش از ۶۰ درصد را اعمال کند، نسبت به اعمال تعرفه های اضافی ۱۰ درصدی بر کالاهای چینی هشدار داد.

نظرسنجی رسمی نشان داد که فعالیت کارخانه‌های چین برای دومین ماه متوالی در نوامبر به طور متوسط ‌افزایش یافت و تولیدکنندگان بهترین شرایط تجاری در هفت ماه گذشته را گزارش کردند. تحقیقات بارکلیز تخمین می‌زند که این باید به افزایش صادرات اشاره کند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.