تکاپوی هسته‌ای مکرون/ جهان در هراس فرو رفت

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه پس از دیدار با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در پاریس در جریان یک نشست خبری، گفت: فرانسه به عنوان بخشی از تعهدات خود در قبال کی‌یف، کنفرانس امنیت هسته‌ای را در هفته آینده برگزار خواهد کرد.

به گزارش تارنمای خبری ام اس ان، مکرون در ادامه این نشست خبری با اشاره به اینکه «گروه هفت» (G۷) نیز پیشتر تصمیم‌های مهمی در مورد حمایت از اوکراین گرفته است، افزود: گروه هفت هفته آینده نشست مهمی با شورای اروپا در رابطه با موضوع درگیری در اوکراین برگزار خواهد شد.

به گزارش ایرنا، وزرای خارجه عضو «گروه هفت» (جی۷) پیش تر با صدور بیانیه‌ای مشترک، بدون در نظر گرفتن نگرانی‌های امنیتی روسیه که به بحران کنونی منجر شد، ادعا کردند که اگر مسکو نیروهای خود را به طور کامل از خاک اوکراین خارج کند، جنگ خاتمه می‌یابد.

در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت خارجه آلمان منتشر شد، آمده است: در حالی که دو سال از الحاق غیرقانونی بخش‌هایی از مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا به روسیه می‌گذرد، ما وزرای خارجه گروه هفت شامل کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و نماینده عالی اتحادیه اروپا، قاطعانه در کنار اوکراین و تمامیت ارضی، حاکمیت و استقلال این کشور ایستاده‌ایم.

این بیانیه می‌افزاید:‌ ما هرگز این سرزمین‌ها را به رسمیت نخواهیم شناخت و تجاوز غیرقانونی روسیه، نقض حقوق در سرزمین‌های اشغال شده اوکراین و ادامه آن را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کنیم.

سوئیس در روزهای ۱۵ و ۱۶ ژوئن (۲۷ - ۲۶ خرداد) میزبان کنفرانسی درباره اوکراین در شهر تفریحی بورگنستاک بوده است. برن بیش از ۱۶۰ هیات از جمله کشورهای گروه ۲۰، گروه ۷ و بریکس را دعوت کرده بود با این حال برگزارکنندگان پیش از این نشست اعلام کردند که هیات‌ها از سوی همه کشورها اعزام نشده‌اند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به تازگی شرایط کشورش برای صلح با اوکراین را اعلام کرد و گفت: برخلاف ادعای غربی‌ها، روسیه این جنگ را به عنوان بخشی از یک عملیات نظامی ویژه آغاز نکرده، بلکه این رژیم کی‌یف است که خصومت‌ها را آغاز کرده و ادامه می‌دهد.

جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ائتلاف نظامی ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.

طی این مدت کشورهای عضو ناتو با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت‌های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده‌اند و با تجهیز اوکراین به سلاح‌های پیشرفته‌تر و سنگین‌تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.