تماس های کنترل تسلیحات بین آمریکا و چین ادامه دارد
«لین جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین گفته بود که پکن رایزنیها با واشنگتن درباره کنترل تسلیحاتی و منع اشاعه به دلیل فروش تسلیحات آمریکا به تایوان را تعلیق کرده است.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، آمریکا در واکنش، آمادگی خود را برای توسعه و اجرای اقدامات کاهش خطر مشخص با چین تایید کرده است.
«الیزابت فروند لاروس»، استاد بازنشسته علوم سیاسی و روابط بینالملل در دانشگاه «مری» واشنگتن گفت: «انتظار دارم آنتونی بلینکن، وزیر خارجه، لوید آستین، وزیر دفاع، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی با همتایان چینی خود، احتمالا در کشور ثالث، دیدار کنند. این زمان بدی برای بازگرداندن مکالمات به مسیر اصلی است. دولت بایدن بر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ متمرکز است و ترامپ در اکثر نظرسنجیها پیشتازی دارد.»
وی ادامه داد: «چین به طور مداوم اقداماتش را در تنگه تایوان تشدید میکند تا تایپه را بیثبات کند و این ترس را افزایش دهد که ارتش تایوان با چین همخوانی ندارد و در مورد تعهد ایالات متحده به امنیت تایوان تردید ایجاد میکند.»
«ژیکون ژو»، استاد علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه «باکنل» معتقد است که اگرچه کانالهای ارتباطی باز خواهند ماند، اما گفتوگوهای مهمی در مورد کنترل تسلیحات و عدم اشاعه وجود نخواهد داشت.
وی افزود: «تماسهای دیپلماتیک در مورد مسائل دیگر تاثیر منفی خواهد داشت. ایالات متحده و چین انگیزهای برای بهبود روابط قبل از انتخابات نوامبر آمریکا ندارند. پس از انتخابات، بسته به نتیجه، ممکن است تلاشهایی از سوی هر ۲ طرف برای تثبیت و حتی بهبود روابط صورت گیرد.»
«آلن کارلسون»، دانشیار دپارتمان دولتی دانشگاه «کرنل»، معتقد است که چرخه انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده میتواند نقش تعیین کنندهای برای آینده روابط ایالات متحده و چین داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: «با نزدیکتر شدن انتخابات نوامبر، چین و به طور مشخصتر تایوان میتوانند به راحتی به چیزی نزدیک شوند که به نظر میرسد رقابتی چشمگیر است. اگر جو بایدن در رقابت باقی بماند، این امکان وجود دارد. او حمایت ایالات متحده از تایوان را به عنوان راهی برای تقویت اعتبار خود در مورد چین افزایش خواهد داد.»
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.