تداوم اعتراضات دانشجویی ضد اسرائیل در کشورهای اروپایی
گاردین افزود: پلیس هلند در دومین روز اعتراضات علیه جنگ غزه در این کشور با منحل کردن اعتراضات در دانشگاه آمستردام به بهانه ارتکاب جرائمی همچون اعمال خشونت عمومی، خرابکاری و حمله فیزیکی، ۳۲ نفر را بازداشت کرد.
رئیجمهوری آمریکا گفت: تهدید به خشونت جایی در دانشگاهها یا هیچ مکان دیگری در آمریکا ندارد چرا که ما کشوری بی قانون نیستیم.
تصاویر ضبط شده توسط خبرگزاری رویترز نیز نشان می دهد که مقامات پلیس با استفاده از تجهیزات ضد شورش، امیدوار به عقب راندن معترضان بودند.
این گزارش حاوی تصاویری از دانشجویانی بود که در حالی که فریاد «شرمت باد» سر داده بودند،توسط پلیس به زمین کشیده می شدند.
مارک روته نخست وزیر هلند گفت: اتفاقاتی که در دانشگاه رخ داده،از خط قرمزها عبور کرده است.
وی در پیامی در شبکه اجتماعی مدعی شد: معترضان علیه پلیس اعمال خشونت کرده اند و این روند باید متوقف شود.
در ادامه این گزارش گاردین آمده است: ۳۰ مایل آن طرفتر به سمت جنوب هلند، دانشجویان در دانشگاه اوترخت (Utrecht) به تحصن خود در ساختمان دانشگاه ادامه دادند و در بلژیک نیز ده ها دانشجو به تحصن و اعتراضات سه روزه خود که طی آن مطالباتی درباره جنگ غزه و بحران آب و هوایی دارند، ادامه دادند.
در اسپانیا، اعتراضات و اردوهای دانشجویی در چندین دانشگاه سراسر این کشور ادامه داشته و در دانشگاه والنسیا که چادرهای اعتراضی از ۱۱ روز پیش برپا است، تجمعی تقریبا ۵۰ نفره از دولت اسپانیا می خواهند روابطش را با رژیم اسرائیل قطع کند.
در دانشگاه کامپلوتنس (Complutense) مادرید حدود ۲۰۰ دانشجو در ۸۰ چادر که از ابتدای این هفته برپا شده اند، جمع شدند. طرح های مشابهی در دانشگاه های بارسلونا و باسک کانتری اجرا شده است.
اعتراضات در اسپانیا مورد حمایت دینا مورانت وزیر علوم، نوآوری و دانشگاه ها قرار گرفته است. وی این هفته به خبرنگاران گفت به این اقدام دانشجویان «افتخار» می کند.
این مقام اسپانیایی گفت: دانشگاه های اسپانیا به غیر از این که مکانی آکادمیک هستند باید جایگاه تفکر انتقادی باشند.
اسپانیا و ایرلند ماه هاست که در بین سایر کشورهای اتحادیه اروپا به شدیدترین لحن اقدامات اسرائیل در غزه را مورد انتقاد قرار داده اند.
سیمون هریس نخست وزیر ایرلند نیز این هفته گفت که با پدرو سانچز همتای اسپانیایی خود گفت و گو کرده و دو طرف خواسته مشترکی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین دارند. وی در رسانه های اجتماعی نوشت ما هر دو علاقه مند به پیشرفت سریع در این امر هستیم و دولت های ما از نزدیک با یکدیگر در تماس هستند.
در آستانه طرح هایی برای به رای گذاشتن پیش نویس قطعنامه سازمان ملل برای به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان عضو کامل این نهاد که قرار است روز جمعه (فردا) در مجمع عمومی صورت گیرد، اسپانیا اعلام کرده که آماده رای مثبت به این قطعنامه است.
ایرلند هم خود را نسبت به رای مثبت به این قطعنامه متعهد دانسته است. مایکل مارتین وزیر خارجه ایرلند نیز در نشست حزب سبز گفت: کشورش آماده رای مثبت به عضویت کامل فلسطین در نشست سازمان ملل است.
این درحالیست که اتحادیه اروپا برای واکنش در مقابل اقدامات رژیم اسرائیل در رفح تحت فشار است. دستکم ۶۷ نماینده پارلمان اروپا با امضای نامه ای از سران اتحادیه اروپا خواسته اند «نشستی فوری» برای بحث درباره واکنش اتحادیه اروپا به اتفاقات رفح تشکیل دهند. نمایندگان اجزاب سبز، سوسیالست ها، چپ رادیکال و برخی لیبرال ها خواستار تحریم رژیم اسرائیل از سوی اتحادیه اروپا هستند و آن را تنها واکنش مناسب به حملات بی محابا و وحشیانه تل آویو به رفح و نوار غزه عنوان کرده اند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.