پژوهشگر جهاد دانشگاهی و عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: مطالعات نشان دادهاند که کمبود مواد مغذی مانند B۱۲ و اسید فولیک میتواند شنوایی را تا ۳۹ درصد کاهش دهد.
آلودگی هوای داخل منزل، خطرات سلامتی قابل توجهی به خصوص برای سالمندان دارد. چرا که با افزایش سن، سالمندان در برابر خطرات در محیط پیرامون خود آسیب پذیرتر هستند و بیشتر سیستمهای بدن در معرض درجاتی از ضعف در وظایف خود قرار میگیرد.
با سرد شدن هوا، متابولیسم به منظور حفظ انرژی و گرم نگه داشتن بدن کاهش مییابد. این یکی از دلایلی است که باعث میشود در نیمه دوم سال احساس خواب آلودگی و بیحالی کنیم. مصرف غذاهایی که علاوه بر تنظیم دمای بدن، بتوانند سطح انرژی را نیز افزایش دهند، در این فصول ضروری است.
تلاشهای آمریکا برای مهندسی سیاسی خاورمیانه بینتیجه بوده است. نسخههای واشنگتن بارها و بارها نتیجه معکوس دادهاند و هزینههای سیاسی، انسانی و اقتصادی هنگفتی را تحمیل کرده است.
ریسپانسیبل استیتکرفت نوشت: از همان روزهای نخست جنگ در غزه -و اکنون لبنان- مشخص بود که اسرائیل در صندلی راننده و در کنار ایالات متحده قرار دارد. استراتژی منطقهای واشنگتن ماهیت واکنشی داشته و اغلب با هشدارهای ملایم و تهدیدهای توخالی به تحولات تعریفشده و در عین حال با ارسال تسلیحات، کمکهای نظامی و پوشش دیپلماتیک به اسرائیل همراه شده است.
ریسپانسیبل استیتکرفت در یادداشتی مدعی شد: فوریترین مسئله در خاورمیانه، دخالت عمیق آمریکا در جنگهای اسرائیل در غزه و لبنان و ادامه تشدید تنش بین اسرائیل و ایران است.
مسافرانی که گذرشان در این سالها به ارمنستان افتاده است حتما سری هم به تلهکابین «بالهای تاتف» زدهاند، جاذبه گردشگری مهمی که توانست برای سومین بار در مراسم معتبر World Travel Awards ۲۰۲۴ (اسکار گردشگری) عنوان بهترین تلهکابین جهان را از آن خود کند.
ژنو روز جمعه در حالی میزبان هیاتهای ایرانی و اروپایی است که چهار موضوع روی میز گفتوگوها قرار دارد. روابط دوجانبه، مذاکرات هستهای و دو جنگ اوکراین و غزه؛ چهار متغیری که نقش مهمی در افزایش تنش در روابط ایران و اروپا در طول بیش از دو دهه گذشته داشته است. در شرایطی که مذاکرهکنندگان ایران، فرانسه، انگلیس و آلمان در حال آماده شدن برای حضور در هتل اینترکنتیننتال هستند، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران از تایید مذاکرات با تروئیکای اروپایی بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت خبر داد. فاطمه مهاجرانی تاکید کرد که این اصول نقشه راه دولت چهاردهم است و هر پیشنهادی را که در راستای منافع ملت ایران باشد، بررسی میکنیم. این مذاکرات ادامه گفتوگوهای نیویورک در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل است و اهمیت آن پس از صدور قطعنامه شورای حکام و پیش از استقرار ترامپ در کاخ سفید، دوچندان است.
دنیای اقتصاد: بررسی گزارش کمیسیون انرژی در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تامین سوخت نیروگاههای حرارتی کشور روز گذشته وزرای نیرو و نفت را به صحن مجلس کشاند. عباس علیآبادی و محسن پاکنژاد دیروز در حالی در مجلس حضور یافتند که طی ۱۶روز گذشته دولت با خاموشیهای برنامهریزیشده به دلیل کمبود سوخت نیروگاهها تلاش داشت تا بحران ناترازی انرژی در کشور در فصل سرما را مدیریت کند. با این حال روز دوشنبه یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس در خبری اعلام کرد که برق منازل مسکونی دیگر قطع نمیشود. خبری که روز گذشته وزیر نیرو نیز با حضور در مجلس طی سخنانش بر آن صحه گذاشت و با اشاره به اقدامات صورت گرفته در وزارتخانه تحت امرش اعلام کرد که در حال حاضر در تامین و تولید برق هیچ محدودیتی وجود ندارد و با تولید سوخت کافی دیگر خاموشی در هیچ نقطهای از کشور اعمال نمیشود. وزیر نفت هم در سخنانی تاکید کرد: وزارتخانههای نیرو و نفت تمام تلاش خود را میکنند تا ماههای پیشرو را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم.
در ایران نرخ بهره واقعی (Real interest rate) غالبا منفی و رانتی بوده است. آلودهترین دستگاه به نرخ بهره منفی، دولت است؛ ولی ای کاش فقط دولت به این مرض آلوده شده بود. فعالان اقتصادی و بسیاری از شهروندان به ناچار به این آلودگی آغشته شدهاند. فرمولی که اقتصاددانان برای محاسبه نرخ بهره واقعی در نظر دارند تفاضل نرخ بهره اسمی و نرخ تورم است. در ۵۰سال گذشته اکثرا نرخ بهره اسمی بسیار پایینتر از نرخ تورم بوده و عدهای بهطور مداوم از منفی بودن نرخ بهره واقعی و در نتیجه وامهای ارزان، بهرهمند شده و به طرز ناسالمی مالاندوزی کردهاند.
روز گذشته دومین نشست سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه۱۴۰۴ در حاشیه صحن علنی مجلس برگزار شد. در ابتدای این نشست رحیم زارع ابتدا به تشریح مصوبات کمیسیون تلفیق پرداخت و پس از آن به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
روزنامه جمهوری اسلامی دیروز در سرمقاله صفحه یک خود با عنوان «استقبال عمومی از مذاکره» نوشت: «انتشار خبر مذاکرات آتی ایران با سه کشور اروپایی درباره مسائل لبنان، فلسطین و هستهای، موجی از امید را در کشورمان بهوجود آورد. اولین نشانه استقبال افکار عمومی از این خبر و تاثیر مثبت آن در جامعه، پایین آمدن قیمت ارز و بالا رفتن شاخص بورس در اولین لحظات بعد از انتشار خبر مذاکرات بود. قطعا کاسبان تحریم و افراد و جریانهایی که منافع خود را در جنگ، منازعات و تحریمها جستوجو میکنند از خبر تصمیم ایران برای مذاکره با سه کشور اروپایی خشمگین خواهند شد.»
رزمایش مشترک ۴روزه میان نیروهای نظامی ویژه ایران و آذربایجان در شرایطی در مرزهای شمالی کشور با عنوان رزمایش مشترک ارس در حال برگزاری است که این رویداد نقش مهمی در روابط دوجانبه تهران و باکو و فراتر از آن در حوزه ژئوپلیتیک قفقاز جنوبی دارد.
ایسنا: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران روز سهشنبه و در دهمین اجلاس مجمع جهانی ائتلاف تمدنهای ملل متحد در لیسبون پرتغال شرکت کرد. پیش از این وزرای امور خارجه و روسای هیاتهای شرکتکننده در اجلاس مجمع جهانی ائتلاف تمدنهای ملل متحد در لیسبون پرتغال، عکس یادگاری گرفتند.وزیر خارجه ایران در بخش عالیرتبه این نشست، دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران راجع به صلح و امنیت بینالمللی و مباحث روز از جمله تحولات منطقه را تبیین کرده و دیدار با دبیرکل سازمان ملل متحد و همتایان خود از تعدادی از کشورهای شرکتکننده در اجلاس از دیگر برنامههای عراقچی در این سفر بود.
فارن پالیسی پیچیدگیهای خاورمیانه در دوره دوم ترامپ را بررسی کرد
هنوز برای پیشبینیهای قاطع درباره آنچه که دولت دوم ترامپ برای سیاست ایالاتمتحده در منطقه پیچیدهای مانند خاورمیانه به ارمغان خواهد داشت، زود است. با این حال، بخشی از این منطقه پر از نزاع در نظر ترامپ امیدبخشتر از بقیه ظاهر شده و از هماکنون توجه رئیسجمهور منتخب را به خود جلب کرده است.آرون دیوید میلر، پژوهشگر ارشد بنیاد کارنگی و لورن مورگانبسر، پژوهشگر بنیاد، در نشریه فارن پالیسی نوشتند: منطقه خلیجفارس آن نقطهتوجه مدنظر است. برای رئیسجمهوری که سیاستها و رویکردش به امور بینالملل فرصتطلبانه، موردی و معاملهگرانه بوده است، خلیجفارس پیشنهادهای زیادی دارد: پادشاهان، ولیعهدها و امیرانی که تحسین، پول، منابع هیدروکربنی، فرصتهای تجاری آینده و شاید حتی یک جایزه صلح نوبل را به ارمغان بیاورند.
کابینه امنیتی اسرائیل برای تصویب آتشبس در لبنان دیشب تشکیل شد
رسانهها گزارش دادند که کابینه امنیتی اسرائیل برای بررسی آتشبس با لبنان با تاخیرهای چندباره تشکیل جلسه داد. برآیند گزارشها این بود که آتشبس از امروز چهارشنبه وارد فاز اجرایی میشود. بر این اساس، قرار است یک توقف ۶۰روزه در خصومتها روی دهد. بسیاری امیدوارند که این آتشبس مبنایی برای یک صلح پایدارتر و به تبع آن کاتالیزوری برای توقف جنگ در غزه باشد. اسرائیل ماه سپتامبر (شهریور) حملات گسترده به لبنان را آغاز کرد.
دونالد جی.ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا روز دوشنبه گفت که در اولین روز ریاستجمهوری خود بر تمام محصولاتی که از کانادا، مکزیک و چین وارد ایالات متحده میشوند، تعرفه وضع خواهد کرد؛ اقدامی که زنجیره تامین جهانی را به هم میزند و هزینههای سنگینی را بر شرکتها تحمیل میکند.
دنیایاقتصاد: جنگ دو کره از لحاظ جغرافیایی تغییر کرده است. این جنگ مانند جنگ دو کره در دهه پنجاه میلادی گرم نبوده و شکل دیگری از جنگ بین این دو کشور متخاصم شکل گرفته است: «جنگ تسلیحاتی در اوکراین». از مدتها پیش شایعه شده است که کرهجنوبی به اوکراین بهشکل غیر مستقیم کمک تسلیحاتی میکند و خمپارههای این کشور توسط کییف علیه روسها به کار گرفته میشود. همچنین کرهجنوبی تحت فشار غربیها کمک مالی نیز به اوکراین کرده است. سال گذشته یونهاپ، خبرگزاری کرهجنوبی خبر داد که بودجه ۵۹۰میلیارد وونی را که برای کمک به اوکراین که معادل ۳۹۳میلیون دلار بوده، امضا کرده است.