شماره روزنامه ۶۱۴۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۳۹ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۶۱۳۹

  • سند دخل‌وخرج دولت اصلاح می‌شود

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری روز گذشته برای دفاع از کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ به مجلس شورای اسلامی رفت. او در دفاع از کلیات لایحه بودجه، لایحه ارائه شده به مجلس را شفاف توصیف کرد و گفت: در این لایحه به چهار اصل ثبات، رشد اقتصادی، اشتغال و عدالت توجه شده است. او همچنین از اختصاص ۸۴ همت برای پاداش بازنشستگان در سال آینده خبرداد و گفت: در ارتباط با عدالت، آنچه از دستمان برمی‌آمد انجام دادیم. میزان حقوق را ۲۰ درصد افزایش دادیم، اما متوسط افزایش حقوق ۲۸ درصد است. رئیس‌جمهوری با اشاره به وجود ناترازی‌ها در برق و گاز تاکید کرد: اگر باهم باشیم می‌توانیم ناترازی را حل کنیم. رئیس‌جمهور پیش از این در جلسه علنی روز سه‌شنبه یکم آبان‌ماه نیز در مجلس حضور یافته و بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ را به مجلس تقدیم کرده بود‌.
  • تز خارجی ترامپیسم؛صلح از طریق قدرت

    دنیای اقتصاد: منتقدان دونالد ترامپ، او را به توهین به متحدان آمریکا و تضعیف اتحادهای ما متهم می‌کنند. آنها پیش‌بینی می‌کنند که تحت دولت دوم ترامپ، آمریکا در انزواگرایی به ضرر منافع آمریکا و صلح جهانی فرو خواهد رفت. همچنین آنها ادعا می‌کنند که دولت بایدن-هریس برای روابط با متحدان بهتر بوده و خواهد بود.
  • قطعی شدن تغییرات در ۱۷ تبصره بودجه

    دنیای اقتصاد-شيرين جمشيديان: روز گذشته کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در صحن علنی مجلس به تصویب رسید. این در حالی است که مخالفان بسیار پرقدرت‌تر از موافقان بودجه ظاهر شدند و در سخنرانی‌های خود به‌طور شفاف به نواقص بودجه اشاره کردند. در مقابل اما موافقان دفاع جانانه‌ای از لایحه نداشتند و تنها برخی از جملات تکرار می‌شد. اما به نظر می‌رسد قولی که قالیباف، رئیس مجلس از رئیس سازمان برنامه و بودجه برای موافقت با تغییرات این لایحه در مجلس گرفت، تاکید پورمحمدی بر تعامل با مجلس برای ایجاد تغییرات در بودجه و همچنان دفاع غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ از این لایحه در تصویب کلیات بودجه ۴۰۴ بسیار تاثیرگذار بود. نمایندگان در حالی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به تصویب رساندند که به اصلاح بخش‌هایی از لایحه بودجه از جمله کالاهای اساسی و اوراق مشارکت امید دارند.
  • نوسان دکترین هریس از مرکز به چپ

    دنیای اقتصاد: کارنامه سیاست خارجی پرزیدنت جو بایدن توسط اکثر آمریکایی‌‌‌ها نامطلوب تلقی می‌‌‌شود و بیش از ۳سال است که به عنوان سلسله‌‌‌ای از شکست‌‌‌ها و ناامیدی‌‌‌ها در نظر گرفته شده است. کالین دوک استاد دانشگاه جورج میسون در نشنال اینترست نوشت: به طور معمول، هر معاون رئیس‌‌‌جمهوری به عنوان یکی از اعضای دولت موجود در نظر گرفته می‌‌‌شود که ناگزیر با نقاط ضعف و قوت آن مرتبط است. با این حال، مشکل کامالا هریس این است که به دلیل ناتوانی رئیس‌جمهور در جلوگیری از هرج و مرج در خارج از کشور به شدت مورد تحقیر قرار می‌‌‌گیرد و او این را می‌‌‌داند.
  • جایگاه کلیدی بندر صحار در توسعه اقتصادی عمان

    محمود رسولی/ کارشناس مسائل اقتصادی
    بندر صحار، واقع در سواحل دریای عمان، یکی از مهم‌‌‌‌ترین بنادر سلطنت عمان به شمار می‌رود. این بندر به عنوان یک مرکز تجاری و حمل‌ونقل، تاریخ غنی دارد و نقش کلیدی در توسعه اقتصادی عمان ایفا کرده است. صحار به عنوان دروازه‌‌‌ای برای تجارت بین منطقه خلیج فارس و دیگر نقاط جهان عمل می‌کند که موجب تسهیل جذب سرمایه‌گذاری و تجارت شده است.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۰۹

    روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله اصلی خود با عنوان «برای تامین امنیت پایدار» نوشت: «از دیپلماسی فعال و هوشمند بارها سود برده‌ایم، ولی متاسفانه برنامه روشن و دقیقی برای استمرار آن نداریم. ما باید به دیپلماسی برنامه‌دار، هدفمند، بلندمدت و متوازن متوسل شویم تا بتوانیم راه را برای رسیدن به عالی‌ترین جایگاه بازدارندگی هموار کنیم. دیپلماسی، عقلانی‌ترین ابزار برای رسیدن به اهداف حکمرانی و تامین منافع ملی است. هرچند تا امروز به میزان مطلوب از این ابزار کارآمد استفاده نکرده‌ایم ولی برای استفاده از دیپلماسی هرگز دیر نیست. با دیپلماسی قوی می‌توان مانع جنگ شد و می‌توان به جنگ‌ها پایان داد. ما باید از این ابزار کارآمد برای تامین امنیت پایدار بیشترین بهره‌برداری را به عمل آوریم.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر