شاخص قیمت مصرف‌کننده آمریکا ساعاتی دیگر منتشر می‌شود؛ سه سناریوی احتمالی پیش رو بازار سهام آمریکا

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، سهم‌ها در شرایط اقتصادی مساعدی که شامل رشد پایدار، کاهش تورم و کاهش نرخ بهره است، رونق گرفته‌اند. با این حال، نشانه‌هایی نگران‌کننده در حرکات قیمتی مشاهده می‌شود؛ چرا که سیاست‌های مالی انبساطی ممکن است تهدیدی برای ادامه روند کاهش نرخ بهره باشند.

تعرفه‌هایی که در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ وضع شده‌اند، می‌توانند پیش‌بینی‌های تورمی برای سال آینده را افزایش دهند. در حال حاضر، تمام نگاه‌ها به شاخص قیمت مصرف‌کننده ایالات متحده است که قرار است در روز چهارشنبه منتشر شود.

در ساعات منتهی به انتشار داده‌ها، جوی آرام میان سرمایه گذاران برقرار است. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که تغییرات ممکن است تنها ۴۵ واحد پایه باشد.

گونزالو آسیس، استراتژیست‌ مشتقات بانک آمریکا افزود: « درحال حاضر به نظر می‌رسد که بازار، ریسکی که انتشار شاخص قیمت مصرف کننده ممکن است در پی داشته باشد را دست کم گرفته است. ما بر این باوریم که این بار CPI اهمیت بیشتری دارد.»

به نظر می‌رسد که از فوریه تاکنون، بازارهای آمریکا دیگر اهمیت چندانی به شاخص قیمت مصرف کننده نمی‌دهند و بیشتر به چشم انداز رشد اقتصادی توجه دارند.

در حال حاضر نگرانی ها نسبت به تورم کاهش یافته است، این درحالی است که آخرین داده‌های تورم به طرز قابل توجهی بالاتر از انتظار بوده و بیشترین افزایش از ماه می به بعد را ثبت کرده است. این مساله موجب می‌شود که داده های تورم و نشست های بانک مرکزی به پرریسک ترین رویدادهای این ماه تبدیل شوند.

اگر شاخص قیمت مصرف کنننده که امروز اعلام خواهد شد، کمتر از حد انتظار باشد، می‌تواند زمینه‌ساز یک جهش صعودی در اواخر دسامبر شود.

این دوره‌ معمولا یکی از مستعدترین زمان ها جهت حرکات قیمتی سهم ها محسوب میشود. با این وجود اگر داده‌ها بالاتر از انتظار باشند، احتمالا نوسانات بازار دوباره شدت خواهد گرفت.

شاخص تورم سالانه ایالات متحده همچنان بالاتر از هدف فدرال رزرو قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود که به ۲.۷ درصد برسد. طبق نظرسنجی های صورت گرفته از مدیران صندوق‌ها در ماه نوامبر، سرمایه‌گذاران فشارهای جهانی قیمت‌ را به عنوان بزرگ‌ترین ریسک برای بازار سهام شناسایی کرده‌اند، به طوری که ۳۲ درصد از آن‌ها این نگرانی را بالاتر از نگرانی‌های ژئوپلیتیکی با مجموع آرا ۲۱ درصدی انتخاب کرده‌اند.

تیم تحلیل بازار جی پی مورگان به رهبری اندرو تایر، سه سناریو برای واکنش بازار نسبت به داده‌های امروز ترسیم کرده است. با نگاه به تغییرات ماهانه شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI)، آن‌ها با احتمال ۶۵٪ پیش‌بینی می‌کنند که این شاخص افزایش بین ۰.۲۵٪ تا ۰.۳۵٪ داشته باشد. این ارقام می‌تواند منجر به رشد بین ۰.۲۵٪ تا ۱٪ در شاخص S&P ۵۰۰ شود.

از سوی دیگر داده های منتشر شده توسط این تیم با احتمال ۳۰ درصد پیش‌بینی می‌کند که شاخص تورم  ۰.۳۵٪ تا ۰.۴٪ افزایش یابد. در این صورت احتمالا شاخص S&P ۵۰۰ تا ۰.۵٪ کاهش یابد. سناریوی نا محتمل افزایش بیش از ۰.۴ درصدی است که میتواند در نهایت منجر به افت ۲.۵ درصدی s&p۵۰۰ شود.