وزن مسکن و خوراکی از هزینه های کل چه مقدار است؟‌

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ براساس اعلام بانک مرکزی در بررسی بودجه خانوار در سال ۱۴۰۲، متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری بالغ‌ بر ۳۴۰.۵ میلیون تومان (ما‌هانه حدود ۲۸.۵ میلیون تومان) بود که نسبت به سال قبل ۴۸.۳درصد افزایش داشته است.

از کل این مبلغ، ۲۹.۹ درصد (بالغ‌بر ۱۰۱.۷ میلیون تومان) سهم گروه هزینه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها است که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۴۴ درصد افزایش داشته است.

در بین اقلام گروه هزینه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها بیشترین سهم از کل هزینه ناخالص (معادل۷.۸۷ درصد) متعلق به هزینه انواع گوشت بود.

پس از آن به ترتیب هزینه میوه‌های تازه با ۵درصد، شیر و فرآورده‌های آن و تخم پرندگان با ۳.۸درصد، سبزی‌های تازه با ۳.۶درصد، آرد، رشته و غلات با ۲.۴ درصد و هر یک از زیرگروه انواع نان و بیسکویت، روغن‌ها و چربی‌ها و خشکبار و آجیل با ۱.۱درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص دادند.

بر اساس نتایج این بررسی از کل هزینه ناخالص خانوار، ۰.۴ درصد (بالغ‌بر ۱.۳میلیون تومان) به گروه هزینه دخانیات اختصاص داشته که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، ۴۴.۴ درصد افزایش داشته است.

در این سال از کل هزینه‌های ناخالص خانوار ۳.۹ درصد (حدود ۱۳.۳ میلیون تومان) به گروه هزینه پوشاک و کفش اختصاص داشت که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۴۸.۱ درصد افزایش داشته است.

نتایج این بررسی نشان می‌دهد که ۳۴.۷ درصد از کل هزینه ناخالص یک خانوار (بالغ بر ۱۱۸.۲ میلیون تومان) مربوط به گروه هزینه مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها بود که نسبت به سال قبل ۴۶.۹ درصد افزایش داشته است. در سال ۱۴۰۲ از کل هزینه‌های ناخالص خانوار ۳.۹ درصد (بالغ بر ۱۳.۳ میلیون تومان) به گروه هزینه لوازم، اثاث و خدمات مورد استفاده در خانه اختصاص داشت که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ معادل ۴۵.۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.

بر اساس نتایج این بررسی از کل هزینه‌های ناخالص خانوار، ۴.۹ درصد به گروه هزینه بهداشت و درمان، ۹.۸ درصد به گروه هزینه حمل‌ونقل، ۱.۵ درصد به گروه هزینه ارتباطات، ۱.۳ درصد به گروه هزینه تفریح و امور فرهنگی، ۰.۸ درصد به گروه هزینه تحصیل، ۲.۴ درصد به گروه هزینه رستوران و هتل و ۶.۵ درصد به گروه هزینه کالاها و خدمات متفرقه اختصاص داشته است. یافته‌های این بررسی نشان می‌دهد که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هزینه گروه‌های بهداشت و درمان ۵۰.۸ درصد، حمل‌ونقل ۵۷.۸ درصد، ارتباطات ۳۷.۱ درصد، تفریح و امور فرهنگی ۷۷.۳ درصد، تحصیل ۵۱.۱ درصد، رستوران و هتل ۷۱.۸ درصد و کالاها و خدمات متفرقه ۵۲.۹ درصد افزایش داشته است.