زیان شرکتهای دانشبنیان از سرکوب نرخ ارز
وزیر اقتصاد افزود: از نظر من این فرصت بسیار خوبی در شرایط تحریمی است که در مقابل توسعه صادرات این محصولات، به طریقه تهاتر، بتوانیم محصولات و قطعات موردنیاز خود را وارد کشور کنیم. همتی ادامه داد: خوشبختانه در مدت اخیر، تلاش خوبی توسط معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در این ارتباط صورت گرفته و ما امیدواریم بتوانیم صادرات محصولات دانشبنیان خود را تا جایی که میتوانیم گسترش دهیم.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: این توافقنامه در سطح محصولات خرد شرکتهای دانشبنیان کار میکند و میتوانیم آن را در سطح کشورهای همسایه نیز توسعه دهیم. همتی گفت: درحالحاضر واردات کشورهای همسایه ما، بالای هزارمیلیارد دلار و کل صادرات ما به این کشورها تنها ۲۷میلیارد دلار است، درحالیکه ما میتوانیم با تکیه بر توانایی شرکتهای دانشبنیان، سطح صادرات خودمان را بسیار ورای این رقم برسانیم. وزیر اقتصاد با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه «ایرانساخت» افزود: بر اساس آنچه امروز در نمایشگاه «ایرانساخت» مشاهده کردیم، پتانسیل بسیار بالایی برای این گونه صادرات در کشور وجود دارد. همتی گفت: یکی از مهمترین دغدغههای شرکتهای دانشبنیان حاضر در نمایشگاه، واردات کالای مشابه خارجی توسط برخی دستگاهها برای محصولاتی است که آنها تولید میکنند و ما تلاشمان را خواهیم کرد که این اتفاق نیفتد. او یادآور شد: البته بخشی از دلایل این اتفاق، به سرکوب نرخ ارز برمیگردد که باعث میشود واردات محصولات مشابه، ارزانتر دربیاید و توان رقابت را از شرکتهای دانشبنیان بنیان ما بگیرد.
وزیر اقتصاد افزود: این اتفاق هم خوشبختانه با تصمیم دولت در زمینه ارز توافقی، تقریبا منتفی شده و ما امیدواریم از این پس شاهد توقف واردات کالاهایی باشیم که توسط شرکتهای دانشبنیان در داخل کشور تولید میشوند. او یادآور شد: در این زمینه، شرکت مادرتخصصی سرمایهگذاریهای خارجی ایران (ایفیک) در خدمت شرکتهای دانشبنیان است و ما هم از آن حمایت میکنیم تا با قدرت بیشتر در این راستا انجام وظیفه کند.