بیتکوین از کانال ۲۰ هزار دلاری عبور خواهد کرد؟
دلار جهانی در سقف ۱۰ ماهه
براین اساس طلای جهانی در آغاز روز گذشته همچنان در بازه 1920 تا 1930 دلار در نوسان بود. در نتیجه این رویداد برخی از سرمایهگذاران این بخش دلسرد شده و ترجیح میدهند تا داراییهای خود را نزد بانک نگه دارند. شواهد گویای آن است که این امر در خصوص بازارهای ریسکی نیز صادق است. بزرگترین دارایی کریپتو که در سالهای اخیر جایگاه ویژهای بین معاملهگران پیدا کرده بود، اکنون با مقاومت دلار جهانی در سطوح سابق خود به کانال 26 هزار دلاری رسید و به نظر میرسد که با تداوم این روند کف کانال 20 هزار دلار را نیز تجربه خواهد کرد. از سوی دیگر اتریوم نیز به عنوان دومین رمز ارز مهم در سطح جهان با استناد به وقایع ذکر شده به میانه کانال 1500 دلاری رسید. همانطور که دادهها نشان میدهد قوت دلار جهانی ناشی از سخنان جرمی پاول در خصوص ثبات بهره در سطوح قبلی خود یا تداوم روند صعودی آن تا سال 2024 است. این مقام سیاسی-اقتصادی در نشست خود در روز 19 و 20 سپتامبر تاکید کرد که سیاستهای انقباضی در صورت لزوم و صلاحدید مقامات بانک مرکزی تا سال 2024 نیز تشدید خواهد شد.
سخنان پاول انتقادهای بسیاری را به همراه داشت. از جمله این انتقادها میتوان به سخنان برخی از روسای بانک مرکزی در ایالاتمتحده اشاره کرد. آنها بر این باورند اکنون که تورم نقطهبهنقطه در این کشور با افزایش هزینههای انرژی به 7/ 3درصد رسیده است، وقت آن است که پاول مانند گذشته در اتخاذ سیاستهای انقباضی سختگیری کرده و آن را در نشست ماه سپتامبر 25/ 0 واحد درصد افزایش دهد. آنها از این اقدام جرمی پاول احساس رضایت نداشته و اعلام کردند که تبعات پارادوکس سیاستی پاول در ماههای آتی خود را آشکار خواهد کرد. به نظر میرسد تورم نقطهبهنقطه در این کشور شیب صعودی خود را در ماه آینده نیز حفظ خواهد کرد. در راستای این بحث جنیفر مککئون، اقتصاددان ارشد جهانی در کپیتال اکونومیکس تاکید کرد: «سیاستگذاران در اکثر کشورها از سال ۲۰۲۰ برای نخستینبار به سیاستهای انبساطی روی خوش نشان داده و معتقدم که مقامات اقتصادی این کشورها در چند ماه آینده به سیاستهای انبساطی روی خواهند آورد و نرخ بهره را کاهش خواهند داد.» در پی این واقعه دلار جهانی نیز با اطمینان از توقف طولانی مدت پاول از سیاستهای ضد تورمی در شروع روند معاملاتی بازارها در روز گذشته اندکی کاهش یافت، اما پس از ساعاتی از روز به شیب صعودی خود بازگشت. از اینرو شاخص دلار در ساعت 18 به وقت تهران کانال 106 واحدی را فتح کرد. در این میان برخی از افراد صاحب نظر در این حوزه بر این باورند که شیب صعودی شاخص دلار همانطور که در برآوردهای قبلی ذکر شد طولانی مدت نخواهد بود و داراییهایی چون طلا و بیتکوین به جایگاه سابق خود بازخواهند گشت. در این میان آنتونی ترنچف، مدیرعامل شرکت وامدهی ارزهای دیجیتال نیز گفت:
«از دیدن بیتکوین بین ۴۰ تا ۵۰ هزار دلار تا اوایل سال 2024 شوکه نمیشوم. باید گفت که با پایان چرخه انقباضی فدرالرزرو، انتظار رشد بیشتر از دارایی را خواهم داشت.»
اقتصاددانان برجسته در این حوزه نیز انتظار دارند بیتکوین تا سال آینده به ۴۰هزار دلار برسد. علاوهبر اشخاص نامبردهشده، درایپر، یکی از سرمایهگذاران این حوزه معتقد است که این دارایی میتواند در پایان سال ۲۰۲۴ از ۲۵۰هزار دلار عبور کند. طلای جهانی از چنین روندی پیروی خواهد کرد. پیشبینیها حاکی از آن است که طلا در اوایل سال ۲۰۲۴ رکورد جدیدی را در قیمت ۲۱۰۰ دلار بهثبت خواهد رساند. البته برای درک بهتر و دقیقتر این موضوع باید تا نشستهای بعدی فدرال رزرو و همچنین واکنش تحلیلگران به این موضوع منتظر ماند.