شماره روزنامه ۶۱۰۶
|

  • ملزومات پیشرفت در عصر هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: پس از گذشت دو سال از توفانی که چت جی‌پی‌تی به پا کرد، حالا به نظر می‌رسد که هوش مصنوعی مولد به یک سد برخورد کرده است. هزینه ساخت و استفاده از الگوهای زبانی بزرگ‌تر رو به افزایش است و پیشرفت‌ها در این حوزه سخت‌تر می‌شوند. خوشبختانه محققان و کارآفرینان برای یافتن راه‌های دور زدن این محدودیت‌ها در رقابت هستند. نبوغ آنها فقط هوش مصنوعی را متحول نخواهد کرد، بلکه همزمان تعیین خواهد کرد که کدام شرکت‌ها موفق می‌شوند، آیا سرمایه‌گذاران برنده می‌شوند یا اینکه کدام کشور سلطه خود بر این تکنولوژی را حفظ خواهد کرد. الگوهای زبانی بزرگ ولع زیادی برای مصرف برق دارند.
  • اروپا با پیشنهاد گوگل برای تجزیه شرکت موافقت نکرد

    مهر: گوگل در تلاشی برای از بین بردن نگرانی‌ها درباره عملکرد غیررقابتی‌اش در اتحادیه اروپا پیشنهاد کرده بود بخشی از بستر تبلیغاتیAdX را بفروشد، اما با آن موافقت نشد. به نقل از انگجت، به گفته منابع مختلف، ناشران آگهی در اتحادیه اروپا پیشنهاد گوگل را رد کردند، زیرا معتقد بودند این شرکت باید بخش بزرگ‌تری از کسب‌وکارش را رها کند تا تضاد منافع در عملیات‌های تبلیغ آنلاین آن از بین برود. وکلای آشنا با پرونده‌های آنتی‌تراست معتقدند این نخستین‌باری است که گوگل پیشنهاد فروش دارایی‌اش در واکنش به چنین شکایتی را کرده است.
  • کاسه صبر سامسونگ در هند لبریز شد

    ایسنا: سامسونگ به کارگران اعتصابی خود در جنوب هند هشدار داد در صورت ادامه اعتراض، دستمزد دریافت نخواهند کرد و همچنین با خطر خاتمه کار مواجه خواهند شد. صدها کارگر از ۹سپتامبر، در یک چادر موقت در نزدیکی کارخانه لوازم‌خانگی سامسونگ در نزدیکی شهر چنای، عملیات را مختل کرده و اعتراض کردند. آنها خواهان دستمزدهای بالاتر و به رسمیت شناختن اتحادیه در این کارخانه هستند که تقریبا یک‌سوم درآمد سالانه ۱۲ میلیارد دلاری سامسونگ در هند را تشکیل می‌دهد.
  • اوکراین استفاده مقامات از تلگرام را ممنوع کرد

    سیتنا: اوکراین استفاده از پیام‌رسان تلگرام را در دستگاه‌های ارتباطی رسمی مقامات دولتی، پرسنل نظامی و کارمندان ارشد به دلیل احتمال جاسوسی روسیه از پیام‌ها و نیز از کاربران این پیام‌رسان ممنوع کرد. به نقل از رویترز، پس از آنکه رئیس آژانس اطلاعات نظامی اوکراین شواهدی مبنی بر توانایی روسیه برای جاسوسی از طریق این پلتفرم را به شورای دفاع و امنیت ملی اوکراین ارائه داد، این شورا محدودیت‌های یاد شده را اعلام کرد.
  • آی‌فون ۱۶ به روسیه راه یافت

    ایسنا: فروشندگان روسی با دور زدن ممنوعیت صادرات اپل به روسیه، پیش‌فروش آی‌فون ۱۶ را با قیمتی که چند صد دلار گران‌تر از آمریکا است، آغاز کردند.
  • بازگشت شبکه اجتماعی ایکس به برزیل

    ایسنا: شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) با یک به‌روزرسانی برای شبکه ارتباطی خود که حکم فیلتر دادگاه عالی برزیل را دور زد، روز چهارشنبه برای بسیاری از کاربران در این کشور دسترس‌پذیر شد. الکساندر دو مورائس، قاضی دادگاه عالی برزیل به فراهم‌کنندگان خدمات تلفن همراه و اینترنت این کشور دستور داده است دسترسی کاربران به «ایکس» را فیلتر کنند.
  • ورود هوش مصنوعی به بانک مرکزی اروپا

    ایسنا: رئیس بانک مرکزی اروپا اظهار کرد که هوش مصنوعی می‌تواند روش تجارت را متحول کند. کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا (ECB) تاکید کرد هوش مصنوعی (AI) قادر است تجارت را متحول کند. لاگارد بر نقش فزاینده هوش مصنوعی در زندگی روزمره و در بانکداری تاکید کرد.
  • آیا محدودیت‌زدایی از اینترنت صورت می‌گیرد؟

    دنیای اقتصاد: در حالی که دولتی‌ها و مجلسی‌ها همچنان از پیگیری و لزوم رفع فیلترینگ می‌گویند اما اختلال‌ها، حملات سایبری و محدودیت دسترسی به شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های بین‌المللی نیز به دلیل آلودگی شبکه اینترنت ایران ناشی از استفاده گسترده از فیلترشکن‌ها یا تحریم‌ها و خودتحریمی ادامه دارد. اختلال گسترده در سه‌شنبه هفته جاری و تحریم ایرانی‌ها توسط گوگل‌کلاد برای دسترسی به یک سایت، نمونه‌ای از مصادیق اخیر سیاست اشتباه فیلترینگ است. در این شرایط مسوولان در بین مردم و فعالان نسبت به رفع فیلترینگ امیدواری ایجاد کرده‌اند، اما هنوز معلوم نیست که با حکمرانی در فضای مجازی یا برنامه‌ریزی و مذاکرات با کشورها، فیلترینگ یوتیوب، تلگرام، گوگل‌پلی، واتس‌اپ، ایکس و اینستاگرام رفع خواهد شد یا خیر. مردم و کارشناسان نیز با توجه به سابقه نامناسب در محدودسازی شبکه اینترنت از این بابت نگرانند که وعده رفع فیلترینگ امید واهی باشد و با محدودیت‌های جدیدی مواجه شوند.
  • فعالیت رسانه‌های دولتی روسیه در پلتفرم‌های متا ممنوع شد

    ایسنا: شرکت متا با این ادعا که رسانه‌های دولتی روسیه از تاکتیک‌های فریبنده برای عملیات تاثیرگذاری پنهانی آنلاین خود استفاده کرده‌اند، فعالیت آر‌تی، روسیا سگوندیا و سایر شبکه‌های رسانه‌ای دولتی را در پلتفرم‌های خود ممنوع کرد. این شرکت سال‌ها اقدامات محدودی را مانند مسدود کردن نمایش تبلیغات و کاهش امکان مشاهده پست‌های این رسانه‌ها توسط کاربران انجام داده بود.
  • دسترسی نوجوانان در اینستاگرام محدود شد

    مهر: اینستاگرام پس از فشارهای انبوه از سوی دولت‌ها و شکایت‌های متعدد، قابلیت‌های جدید برای کنترل حساب‌های کاربران نوجوان ایجاد کرد. به گزارش رویترز، متاپلتفرمز در حال افزودن قابلیت‌های حفاظت از حریم خصوصی و کنترل والدین به حساب‌های اینستاگرام کاربران زیر ۱۸سال است. این اقدامی مهم در جهت برطرف کردن نگرانی‌های فزاینده درباره تاثیرات منفی شبکه‌های اجتماعی بر نوجوانان و کودکان است. متا تمام حساب‌های مربوط به چنین افرادی را به‌طور خودکار در وضعیت «حساب کاربری نوجوانان» قرار می‌دهد که به‌طور پیش‌فرض خصوصی هستند. محتوای کاربران چنین حساب‌هایی تنها توسط افرادی که دنبال می‌کنند یا با آنها مرتبط هستند، قابلیت لایک شدن دارد و فقط این گروه‌ها می‌توانند کاربران نوجوان را در پست‌ها تگ کنند.
  • اخبار خوبی درباره تامین ارز واردکنندگان موبایل خواهید شنید

    دنیای اقتصاد: معاون وزیر صمت در افتتاحیه کنگره موبایل ایران با اشاره به اعمال تحریم‌ها و عدم اجازه ورود تکنولوژی به ایران، تاکید کرد: «اکنون سالانه بیش از ۱۵ میلیون موبایل علاوه بر تولید ۹۰۷ هزار عدد موبایل وارد ایران می‌شود.» محمدمهدی برادران با تاکید بر اینکه در ابتدا مخالف تولید موبایل بوده است، افزود: «برخی از مجموعه‌ها در حوزه موبایل و تولید قطعات سبب ایجاد اشتغال و کاهش ارزبری شده‌اند.» او با اشاره به اینکه فرآیند تولید باید با نظارت سازمان‌های ذی‌ربط باشد و اینکه نباید شرکت‌ها و گروه‌ها همدیگر را تخریب کنند، افزود: «باید تلاش کنیم تا سهم واردکننده در کشور حفظ شود. تاخیرهایی در زمینه تامین ارز توسط بانک مرکزی صورت گرفته است که در همین خصوص خبرهای خوبی در آینده خواهید شنید.»
  • موبایل قلب تپنده اقتصاد دیجیتال ایران است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک اعلام کرد که ایران دارای ظرفیت‌های خاموش و استفاده‌نشده‌ای است که با فعال‌سازی آنها می‌توانیم به سرعت به پیشرفت‌های بیشتری در این حوزه دست یابیم.
  • ضرر اپل از زمان تحویل کوتاه‌تر آی‌فون ۱۶

    ایسنا: در روز دوشنبه سهام اپل پس از اینکه تحلیلگران گفتند زمان تحویل مدل‌های جدید آی‌فون ۱۶ پرو نشان از تقاضای ضعیف‌تر از حد انتظار برای آنها دارد، حدود سه درصد سقوط کرد.
  • جریمه سنگین متا در اروپا

    مهر: گزارش‌های جدید حاکی از آن است که اتحادیه اروپا قصد دارد به دلیل عملکرد غیررقابتی متا جریمه‌ای سنگین برای این شرکت آمریکایی وضع کند. به گفته منابع آگاه، شرکت متا پلتفرمز به دلیل تلاش برای سلطه بر بازار آگهی‌های دسته‌بندی شده با جریمه سنگین در اتحادیه اروپا روبه‌رو است. رگولاتورهای اتحادیه اروپا مدعی شده‌اند شرکت مادر فیس‌بوک سرویس رایگان مارکت پلیس (Marketplace) خود را با شبکه اجتماعی پیوند داده تا رقبایش را از میدان به‌در کند. تصمیم اتحادیه اروپا درباره متا احتمالا تا ماه آینده مشخص می‌شود.
  • واقعیت‌های تلخ اقتصاد دیجیتال اروپا

    محمدحسين اعلمي / پژوهشگر ارشد اقتصاد ديجيتال
    به گواه بررسی‌های انجام شده‌، قاره سبز چندان نتوانسته با جریان انقلاب دیجیتال همراه شود؛ موضوعی که با رشد سریع اقتصاد دیجیتال به دغدغه مهمی برای اتحادیه اروپا تبدیل شده است. در همین راستا، هفته گذشته گزارشی درباره وضعیت اتحادیه اروپا در جهان رقابتی اقتصاد، مشخصا در مقایسه با ایالات‌متحده آمریکا و چین منتشر شد که تحت نظر ماریو دراگی، رئیس سابق بانک مرکزی اتحادیه اروپا، تهیه شده بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر