یک نماینده مجلس:
هرگونه افزایش نرخ اینترنت باید با مجوز مجلس باشد
محمد وحیدی در گفتوگو با خانه ملت با اشاره به افزایش نرخ تعرفه اینترنت در کشور، اظهار کرد: استفاده از اینترنت در کشور شامل بخشهای مهم و تاثیرگذاری همچون کسبوکار و آموزش میشود؛ بنابراین افزایش قیمت در این حوزه باید با در نظر گرفتن فشار بر کسبوکار و مسائلی از این دست باشد.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی دولت این اجازه را میدهد که دستگاههای خدماترسان این افزایش قیمت را اعمال کنند، عملا خلاف برنامه هفتم توسعه عمل کردهاند؛ چرا که در برنامه هفتم توسعه رویکرد نمایندگان عدم افزایش قیمت هرگونه کالا و خدمات بوده است.
وحیدی افزود: استفاده از فیلترشکن در کشور هزینه دیگری را بر مردم تحمیل کرده است و طی ماههای گذشته نیز شاهد افت کیفیت اینترنت بودهایم. سوال این است، چطور برای ارائه خدمتی که طی ماه گذشته با افت همراه بوده، افزایش قیمت اعمال شده است. وحیدی افزود: نهادهای نظارتی باید محکم در برابر این اقدام ایستادگی کنند و با توجه به اینکه مجلس در حال پیگیری این موضوع است، از وزارت ارتباطات حتما توضیح خواهیم خواست.
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با بیان اینکه انتظار داریم اینترنت برای حوزه آموزش رایگان باشد، گفت: متاسفانه نه تنها چنین اتفاقی نیفتاده بلکه شاهد افزایش قیمت اینترنت نیز بودهایم. وی تاکید کرد: قطعا این موضوع را پیگیری میکنیم، اگر قرار است افزایش قیمتی در حوزه اینترنت رخ دهد حتما باید با قانون مجلس و در بودجه ۱۴۰۳ قید شود.
وحیدی یادآور شد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، افزایش قیمت اینترنت در اپراتورهای همراه اول و ایرانسل بیشتر از ۳۴ درصد بوده است، بنابراین قطعا باید با این افزایش قیمت خودسرانه برخورد شود. نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس افزود: حتی قرار بود، حجم اینترنت مصرفی در پیامرسانهای داخلی، ارزانتر از پیامرسانهای خارجی باشد که این اتفاق نیز رخ نداده است و اگر یک فایل در پیامرسان داخلی و خارجی دانلود شود، حجم مصرفی در پیامرسان داخلی بیشتر از پیامرسان خارجی هم میشود.
همزمان با این اظهارات، یکی دیگر از نمایندگان مجلس نیز در اظهاراتی خواستار جلوگیری از تحمیل هزینههای اضافه به مردم شد. حجتالله فیروزی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتوگو با «خانهملت» گفت: هرچند اپراتورها به صورت شرکتهای خصوصی اداره میشوند، اما باید به این نکته توجه کرد که اینترنت یکی از ضرورتهای امروز زندگی مردم است و دولت باید زمینه برخورداری از این خدمت را فراهم کند تا مردم ناچار نباشند هزینه بیشتری برای اینترنت پرداخت کنند.
وی درباره افزایش قیمت اینترنت گفت: هر چند اینکه در حال حاضر زیرساختهای اینترنتی با مشکلاتی روبهرو است و تجهیزات و زیرساختهای اینترنت از سالها پیش نوسازی نشده، موجب شده ما نتوانیم همگام با جامعه جهانی اینترنت کارآمدی داشته باشیم، اما اینکه برای نوسازی تجهیزات اینترنت از جیب مردم هزینه شود نیز پذیرفته شده نیست. نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر مردم با وجود پرداخت هزینههای اینترنت، خدمات مناسبی دریافت نمیکنند؛ به این معنا که خدمات ارائه شده از سوی اپراتورها متناسب با وجوه دریافتی نیست.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه اپراتورها باید در ارائه خدمات بازنگری کرده و این خدمات را به شیوه مطلوب ارائه کنند، افزود: دولت باید از این حوزه حمایت کند تا زمینه بهسازی تجهیزات فراهم شود؛ این به معنای افزایش تعرفه و دریافت مبالغ بیشتر از مردم نیست؛ در واقع باید مانند خدماتی که دولت در حوزه درمان به مردم ارائه میدهد، در حوزه اینترنت عمل شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: هرچند اپراتورها به صورت شرکتهای خصوصی اداره میشوند، اما باید به این نکته توجه کرد که اینترنت یکی از ضرورتهای امروز زندگی مردم است و دولت باید زمینه برخورداری از این خدمت را فراهم کند تا مردم ناچار نباشند هزینه بیشتری برای اینترنت پرداخت کنند.