پیشبینی موسسه IDC از صنعت اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۱
سرمایه گذاری ۱۳۵ میلیارد دلاری در صنعت IoT
بر اساس تازهترین آمارها، کرهجنوبی در صدر فهرست پیشرفتهترین کشورهای جهان از لحاظ اتصال و پیشروی به سمت اینترنت اشیا قرار گرفته است. اینترنت اشیا و شهر هوشمند دو واژهای است که این روزها بیشتر به گوش میخورد، چراکه امروزه شرکتهای فعال در زمینه علم و تکنولوژی با همکاری اپراتورهای مخابراتی با همکاریهای خود میخواهند رویای شهر هوشمندی را که تمامی اشیا و وسایل آن به اینترنت مجهزند و کارها با سرعت بسیاری قابل انجام خواهد بود، محقق کنند. کرهجنوبی با قرار گرفتن در صدر فهرست پیشرفتهترین و پیشگامترین کشورهای جهان که در راستای توسعه اینترنت اشیا (IoT) و شهرهای هوشمند تلاش و فعالیتهای گسترده و قابل ملاحظه را انجام دادهاند، از ایالات متحده آمریکا و چین نیز جلو زده و گوی رقابت را از آنها ربوده است. طبق تازهترین فهرست منتشره از کشورهای پیشگام در حوزه اینترنت اشیا از سوی وبسایت Statista، کرهجنوبی در جایگاه نخست و دانمارک و سوئیس به ترتیب در رتبههای دوم و سوم این جدول جای گرفتهاند.
آمارهای سال ۲۰۱۶ میلادی همچنین نشان میدهد ۱۸ میلیون دستگاه الکترونیکی متصل به اینترنت اشیا در کرهجنوبی وجود دارد و بالغ بر ۵۸ درصد از شهروندان این کشور شرق آسیایی، از دست کم سه دستگاه الکترونیکی و گجت متصل به اینترنت استفاده میکنند. ایالات متحده آمریکا، هلند، آلمان، سوئد، اسپانیا، فرانسه، پرتغال، بلژیک و انگلستان به ترتیب در رتبههای چهارم تا دوازدهم این فهرست جای گرفتهاند. دولت کرهجنوبی بهمنظور توسعه و گسترش فناوریهای نوین بهویژه اینترنت اشیا و شهرهای هوشمند ۳۵۰ میلیون دلار سرمایهگذاری کرده است تا ۳۰۰ شرکت فعال در حوزه تکنولوژی بتوانند با هم به رقابت پرداخته و زیرساختهای لازم برای توسعه و فراگیر شدن اینترنت اشیا در این کشور را فراهم بیاورند. شرکت مخابراتی اسکی تلهکام (SK Telecom) و سامسونگ الکترونیکس نیز همکاریهای گستردهای در زمینه گسترش بسترهای لازم برای اینترنت اشیا با دولت کرهجنوبی انجام دادهاند و پروژههایی در زمینه توسعه اینترنت اشیا برای انرژیهای تجدیدپذیر، خدمات بهداشتی، درمانی و همچنین خودروهای هوشمند به انجام رسانیدهاند.
اس کی تلهکام قبلا اعلام کرده بود که قصد دارد با سرمایهگذاری ۷۶ میلیون دلاری تا پایان سال ۲۰۱۶ میلادی یک شبکه بزرگ متصل به اینترنت اشیا در این کشور را تست و اجرا کند. سامسونگ نیز بهعنوان یکی از بزرگترین غولهای تکنولوژی در جهان و کرهجنوبی، همواره به طراحی، تولید و توسعه ابزار و گجتهای هوشمندی که میتوانند به شبکه اینترنت اشیا متصل شوند، پرداخته و خواهد پرداخت. از دیگر کشورهای آسیایی که در عرصه پیشروی به سمت و سوی اینترنت اشیا و شهرهای هوشمند حرکت کردهاند، میتوان به هند و چین اشاره کرد. بهعنوان مثال، هند در سند چشمانداز خود اعلام کرده است که قصد دارد ۱۰۰ شهر خود را به شهرهای هوشمندی تبدیل کند که در آن شهروندان تنها با استفاده از گجتهای هوشمند خود میتوانند از خدمات شهری و روزمره خود بهرهمند شوند. دولت چین نیز اعلام کرده میخواهد بالغ بر ۲۰۰ شهر از این کشور را بهطور آزمایشی هوشمند کند که شهرهای پکن، شانگهای، گوانگجو و هانگجو در صدر این شهرها قرار گرفتند. در واقع میتوان گفت بیش از ۹۰ درصد شهرها و استانهای چین در فهرست توسعه اینترنت هوشمند قرار گرفتهاند.
ارسال نظر