شماره روزنامه ۶۱۸۱
|
    دوشنبه، ۰۵ آذر ۱۴۰۳
  • عضو کمیسیون بهداشت و درمان عنوان کرد

    روندها در حوزه بهداشت و درمان در بودجه ۱۴۰۴ تغییر می‌کند

    لایحه بودجه ۱۴۰۴ مسیر و افق دولت چهاردهم در سال آینده را در حوزه‌‌‌های مختلف مشخص می‌کند. لایحه‌‌‌ای که این روزها در کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در حال بررسی است. در این بین، اقتصاد سلامت یکی از ابعاد مورد توجه بودجه است که آثار آن در حوزه بهداشت و درمان در سال آینده با زندگی مردم گره خواهد خورد. روح‌‌‌الله لک‌علی‌‌‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از رویکرد متفاوت دولت در حوزه بهداشت و درمان و به‌ویژه بیمارستان‌‌‌های دولتی در بودجه ۱۴۰۴ می‌‌‌گوید. در شرایطی که بسیاری از آنها درگیر فرسودگی و کمبود تجهیزات هستند و در صورت عدم‌توجه می‌توانند نظام بهداشت و درمان را با چالش‌‌‌هایی اساسی مواجه کنند.
  • بحران‌های حرفه پرستاری بررسی می‌شود

    نظام سلامت زیر تیغ کمبود پرستار

    دنیای‌اقتصاد: چالش‌‌‌های جدی در سیستم سلامت کشور همچنان ادامه دارد و یکی از بزرگ‌ترین مشکلات آن، کمبود شدید پرستار است. طبق گزارش‌‌‌ها، استاندارد ملی برای تعداد پرستار به تخت بیمارستانی حداقل ۲.۵ پرستار به ازای هر تخت است، در حالی که در واقعیت، این رقم در ایران به کمتر از یک پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی کاهش یافته است. این کمبود نیروی انسانی باعث شده تا پرستاران با بار کاری سنگین و ساعات اضافه‌‌‌کاری بالا روبه‌‌‌رو شوند که تاثیرات زیادی بر سلامت جسمی و روانی آنها گذاشته است. در عین حال، کمبود نیروی پرستاری و فشارهای کاری روزافزون، نگرانی‌های زیادی را در میان فعالان بخش سلامت ایجاد کرده است.
  • حال «دارو» خوب نیست؛

    با پول دارو حقوق پرسنل را می‌دهند

    حال بازار دارویی ایران از ابتدا تا انتهای زنجیره خوب نیست، دلیل عمده‌‌‌اش این است که متاسفانه در کشور علت را برطرف نمی‌‌‌کنیم، فقط به دنبال این هستیم که مقطعی کار کنیم و معلول را گذرا حل می‌‌‌کنیم، به همین دلیل چالش‌‌‌های صنعت به راحتی قابلیت حل شدن ندارد. سیدابراهیم هاشمی، رئیس هیات‌مدیره انجمن پخش دارو و مکمل ایران با بیان این مطلب به تشریح اوضاع نامناسب زنجیره تامین دارو در کشور پرداخت.
۱