شماره روزنامه ۶۱۶۳
|

دنیای اقتصاد خبر می‌دهد؛

دنیای اقتصاد: هیات دولت در مصوبه امروز خود، واردات خودروی کارکرده از سوی اشخاص حقیقی را مجاز اعلام کرد؛ آن هم در…

دنیای اقتصاد خبر می‌دهد؛

دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با طرح این پرسش که آیا همگی حاضران در همایش پولی و بانکی، فیلترشکن دارند،…

    چهارشنبه، ۰۷ آذر ۱۴۰۳
  • بایدن مدعی شد:

    اسرائیل و لبنان با آتش بس موافقت کردند/ اعلام ساعت اجرای توافق

    جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا از موافقت لبنان و رژیم صهیونیستی با توافق آتش‌بس خبر داد.
  • تلاش‌های بی‌نتیجه آمریکا برای مهندسی سیاسی در خاورمیانه/ آزمون دشوار ترامپ

    تلاش‌های آمریکا برای مهندسی سیاسی خاورمیانه بی‌نتیجه بوده است. نسخه‌های واشنگتن بارها و بارها نتیجه معکوس داده‌اند و هزینه‌های سیاسی، انسانی و اقتصادی هنگفتی را تحمیل کرده است.
  • واشنگتن در مرکز تصاعد بحران‌ها در خاورمیانه

    ریسپانسیبل استیت‌کرفت نوشت: از همان روزهای نخست جنگ در غزه -و اکنون لبنان- مشخص بود که اسرائیل در صندلی راننده و در کنار ایالات متحده قرار دارد. استراتژی منطقه‌ای واشنگتن ماهیت واکنشی داشته و اغلب با هشدارهای ملایم و تهدیدهای توخالی به تحولات تعریف‌شده و در عین حال با ارسال تسلیحات، کمک‌های نظامی و پوشش دیپلماتیک به اسرائیل همراه شده است.
  • خودزنی آمریکا در خاورمیانه/ رونمایی از پلن ساکن جدید کاخ سفید

    ریسپانسیبل استیت‌کرفت در یادداشتی مدعی شد: فوری‌ترین مسئله در خاورمیانه، دخالت عمیق آمریکا در جنگ‌های اسرائیل در غزه و لبنان و ادامه تشدید تنش بین اسرائیل و ایران است.
  • هت‌تریک ارمنستان در کسب اسکار گردشگری/ «بال‌های تاتف» بهترین تله کابین جهان شد

    مسافرانی که گذرشان در این سال‌ها به ارمنستان افتاده است حتما سری هم به تله‌کابین «بال‌های تاتف» زده‌اند، جاذبه گردشگری مهمی که توانست برای سومین بار در مراسم معتبر World Travel Awards ۲۰۲۴ (اسکار گردشگری)‌ عنوان بهترین تله‌کابین جهان را از آن خود کند.
  • ترامپ قمار بایدن را تکرار می‌کند؟

    به ادعای ناظران، ترامپ باید به حمایت بی‌پرده واشنگتن از دستور کار بنیامین نتانیاهو پایان دهد و زمینه را برای کاهش تنش‌ها هموار کند.
  • حضور پزشکیان در تالار وحدت تهران

    رئیس جمهور با حضور در تالار وحدت تهران به تماشای کنسرت «منظومه سیمرغ» به رهبری فرهاد فخرالدینی و آرش امینی نشست.
  • سخنگوی دولت از مذاکره با اروپایی‏‏‌ها بر اساس عزت، حکمت و مصلحت خبر داد

    میز چهارضلعی ژنو

    ژنو روز جمعه در حالی میزبان هیات‌های ایرانی و اروپایی است که چهار موضوع روی میز گفت‌وگوها قرار دارد. روابط دوجانبه، مذاکرات هسته‌ای و دو جنگ اوکراین و غزه؛ چهار متغیری که نقش مهمی در افزایش تنش در روابط ایران و اروپا در طول بیش از دو دهه گذشته داشته است. در شرایطی که مذاکره‌کنندگان ایران، فرانسه، انگلیس و آلمان در حال آماده شدن برای حضور در هتل اینترکنتیننتال هستند، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران از تایید مذاکرات با تروئیکای اروپایی بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت خبر داد. فاطمه مهاجرانی تاکید کرد که این اصول نقشه راه دولت چهاردهم است و هر پیشنهادی را که در راستای منافع ملت ایران باشد، بررسی می‌کنیم. این مذاکرات ادامه گفت‌وگوهای نیویورک در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل است و اهمیت آن پس از صدور قطعنامه شورای حکام و پیش از استقرار ترامپ در کاخ سفید، دوچندان است.
    سه‌شنبه، ۰۶ آذر ۱۴۰۳
  • خداحافظی با خاموشی‌های فصل سرما

    مازوت‌سوزی بهینه در راه است

    دنیای اقتصاد: بررسی گزارش کمیسیون انرژی در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تامین سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور روز گذشته وزرای نیرو و نفت را به صحن مجلس کشاند‌. عباس علی‌آبادی و محسن پاک‌نژاد دیروز در حالی در مجلس حضور یافتند که طی ۱۶روز گذشته دولت با خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده به دلیل کمبود سوخت نیروگاه‌ها تلاش داشت تا بحران ناترازی انرژی در کشور در فصل سرما را مدیریت کند. با این حال روز دوشنبه یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس در خبری اعلام کرد که برق منازل مسکونی دیگر قطع نمی‌شود. خبری که روز گذشته وزیر نیرو نیز با حضور در مجلس طی سخنانش بر آن صحه گذاشت و با اشاره به اقدامات صورت گرفته در وزارتخانه تحت امرش اعلام کرد که در حال حاضر در تامین و تولید برق هیچ محدودیتی وجود ندارد و با تولید سوخت کافی دیگر خاموشی در هیچ نقطه‌ای از کشور اعمال نمی‌شود. وزیر نفت هم در سخنانی تاکید کرد: وزارتخانه‌های نیرو و نفت تمام تلاش خود را می‌کنند تا ماه‌های پیش‌رو را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم.
  • آلوده به نرخ بهره منفی

    در ایران نرخ بهره واقعی (Real interest rate) غالبا منفی و رانتی بوده است. آلوده‌ترین دستگاه به نرخ بهره منفی، دولت است؛ ولی ای کاش فقط دولت به این مرض آلوده شده بود. فعالان اقتصادی و بسیاری از شهروندان به ناچار به این آلودگی آغشته شده‌اند. فرمولی که اقتصاددانان برای محاسبه نرخ بهره واقعی در نظر دارند تفاضل نرخ بهره اسمی و نرخ تورم است. در ۵۰سال گذشته اکثرا نرخ بهره‌ اسمی بسیار پایین‌تر از نرخ تورم بوده و عده‌ای به‌طور مداوم از منفی بودن نرخ بهره واقعی و در نتیجه وام‌های ارزان، بهره‌مند شده و به طرز ناسالمی مال‌اندوزی کرده‌اند.
  • سخنگوی کمیسیون تلفیق به «دنیای‌اقتصاد» پاسخ داد

    افزایش حداقل ۱۸۰همتی سقف بودجه۱۴۰۴

    روز گذشته دومین نشست سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه۱۴۰۴ در حاشیه صحن علنی مجلس برگزار شد. در ابتدای این نشست رحیم زارع ابتدا به تشریح مصوبات کمیسیون تلفیق پرداخت و پس از آن به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
  • تاریخ شفاهی-علینقی عالیخانی(۱۶۴)

    با وزیر شدن، دوباره کارمند شدم

  • دکه - ۱۴۰۳/۰۹/۰۷

    روزنامه جمهوری اسلامی دیروز در سرمقاله صفحه یک خود با عنوان «استقبال عمومی از مذاکره» نوشت: «انتشار خبر مذاکرات آتی ایران با سه کشور اروپایی درباره مسائل لبنان، فلسطین و هسته‌ای، موجی از امید را در کشورمان به‌وجود آورد. اولین نشانه استقبال افکار عمومی از این خبر و تاثیر مثبت آن در جامعه، پایین آمدن قیمت ارز و بالا رفتن شاخص بورس در اولین لحظات بعد از انتشار خبر مذاکرات بود. قطعا کاسبان تحریم و افراد و جریان‌هایی که منافع خود را در جنگ، منازعات و تحریم‌ها جست‌وجو می‌کنند از خبر تصمیم ایران برای مذاکره با سه کشور اروپایی خشمگین خواهند شد.»
  • «دنیای‌اقتصاد» اهمیت «رزمایش مشترک ارس» در مرزهای شمالی ایران را تشریح کرد

    عبور تهران-باکو از دالان تنش

    رزمایش مشترک ۴روزه میان نیروهای نظامی ویژه ایران و آذربایجان در شرایطی در مرزهای شمالی کشور با عنوان رزمایش مشترک ارس در حال برگزاری است که این رویداد نقش مهمی در روابط دوجانبه تهران و باکو و فراتر از آن در حوزه ژئوپلیتیک قفقاز جنوبی دارد.
  • عکس یادگاری عراقچی در لیسبون

    ایسنا: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران روز سه‌‌شنبه و در دهمین اجلاس مجمع جهانی ائتلاف تمدن‌‌های ملل متحد در لیسبون پرتغال شرکت کرد. پیش از این وزرای امور خارجه و روسای هیات‌‌های شرکت‌کننده در اجلاس مجمع جهانی ائتلاف تمدن‌‌های ملل متحد در لیسبون پرتغال، عکس یادگاری گرفتند.وزیر خارجه ایران در بخش عالی‌‌رتبه این نشست، دیدگاه‌‌های جمهوری اسلامی ایران راجع به صلح و امنیت بین‌المللی و مباحث روز از جمله تحولات منطقه را تبیین کرده و دیدار با دبیرکل سازمان ملل متحد و همتایان خود از تعدادی از کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس از دیگر برنامه‌‌های عراقچی در این سفر بود.
  • فارن پالیسی پیچیدگی‌های خاورمیانه در دوره دوم ترامپ را بررسی کرد

    ریاض قصدی برای ائتلاف‌سازی علیه ایران ندارد

    هنوز برای پیش‌بینی‌‌‌های قاطع درباره آنچه که دولت دوم ترامپ برای سیاست ایالات‌متحده در منطقه پیچیده‌‌‌ای مانند خاورمیانه به ارمغان خواهد داشت، زود است. با این حال، بخشی از این منطقه پر از نزاع در نظر ترامپ امیدبخش‌‌‌تر از بقیه ظاهر شده و از هم‌‌‌اکنون توجه رئیس‌‌‌جمهور منتخب را به خود جلب کرده است.آرون دیوید میلر، پژوهشگر ارشد بنیاد کارنگی و لورن مورگان‌‌‌بسر، پژوهشگر بنیاد، در نشریه فارن پالیسی نوشتند: منطقه خلیج‌فارس آن نقطه‌‌‌توجه مدنظر است. برای رئیس‌‌‌جمهوری که سیاست‌‌‌ها و رویکردش به امور بین‌الملل فرصت‌‌‌طلبانه، موردی و معامله‌گرانه بوده است، خلیج‌فارس پیشنهادهای زیادی دارد: پادشاهان، ولیعهد‌‌‌ها و امیرانی که تحسین، پول، منابع هیدروکربنی، فرصت‌‌‌های تجاری آینده و شاید حتی یک جایزه صلح نوبل را به ارمغان بیاورند.
  • کابینه امنیتی اسرائیل برای تصویب آتش‌بس در لبنان دیشب تشکیل شد

    آتش بس اسرائیل و لبنان؟

    رسانه‌ها گزارش دادند که کابینه امنیتی اسرائیل برای بررسی آتش‌بس با لبنان با تاخیرهای چندباره تشکیل جلسه داد. برآیند گزارش‌ها این بود که آتش‌بس از امروز چهارشنبه وارد فاز اجرایی می‌شود. بر این اساس، قرار است یک توقف ۶۰روزه در خصومت‌ها روی دهد. بسیاری امیدوارند که این آتش‌بس مبنایی برای یک صلح پایدارتر و به تبع آن کاتالیزوری برای توقف جنگ در غزه باشد. اسرائیل ماه سپتامبر (شهریور) حملات گسترده به لبنان را آغاز کرد.
  • مارش جنگ تجاری ترامپ

    دونالد جی.ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا روز دوشنبه گفت که در اولین روز ریاست‌جمهوری خود بر تمام محصولاتی که از کانادا، مکزیک و چین وارد ایالات متحده می‌شوند، تعرفه وضع خواهد کرد؛ اقدامی که زنجیره تامین جهانی را به هم می‌زند و هزینه‌های سنگینی را بر شرکت‌ها تحمیل می‌کند.
  • تخاصم دو کشور کره از مرزهای رایج فراتر رفت

    جنگ در زمین اوکراین

    دنیای‌اقتصاد: جنگ دو کره از لحاظ جغرافیایی تغییر کرده است. این جنگ مانند جنگ دو کره در دهه پنجاه میلادی گرم نبوده و شکل دیگری از جنگ بین این دو کشور متخاصم شکل گرفته است: «جنگ تسلیحاتی در اوکراین». از مدت‌ها پیش شایعه شده است که کره‌جنوبی به اوکراین به‌شکل غیر مستقیم کمک تسلیحاتی می‌کند و خمپاره‌های این کشور توسط کی‌یف علیه روس‌ها به کار گرفته می‌شود. همچنین کره‌جنوبی تحت فشار غربی‌ها کمک مالی نیز به اوکراین کرده است. سال گذشته یونهاپ، خبرگزاری کره‌جنوبی خبر داد که بودجه ۵۹۰میلیارد وونی را که برای کمک به اوکراین که معادل ۳۹۳میلیون دلار بوده، امضا کرده است.
  • توقف پرونده ترامپ در وزارت دادگستری

    راشاتودی: یک دادگاه منطقه‌ای ایالات متحده درخواست بازرس ویژه برای رد پرونده فدرال علیه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا را پذیرفت و عملا به تحقیقات درباره رفتار او پس از انتخابات ریاست‌جمهوری۲۰۲۰ پایان داد. به‌دلیل سیاست دیرینه وزارت دادگستری ایالات متحده مبنی بر اینکه رئیس‌جمهور منتخب را نمی‌توان به لحاظ کیفری تحت تعقیب قرار داد، مقامات طی هفته‌های گذشته در حال بررسی بسته شدن پرونده شورش در کنگره و مدیریت اسناد محرمانه به دست «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بوده‌اند. حکم قاضی به‌گونه‌ای است که اتهامات ممکن است پس از پایان دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ دوباره مطرح شود.
  • دو دستگی در اجلاس وزرای گروه۷

    اسپوتنیک: «آنتونیو تایانی» وزیر امور خارجه ایتالیا در اظهاراتی بعد از میزبانی کشورش از اولین نشست کاری از اجلاس ۲روزه وزیران امور خارجه گروه هفت، خواستار موضع متحد اعضای این گروه در قبال حکم بازداشت صادرشده از سوی دیوان بین‌المللی کیفری برای «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت» نخست‌وزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شد. تایانی که دولت ائتلافی تحت امرش خود در ایتالیا دچار دودستگی در واکنش به حکم بازداشت دیوان بین‌المللی کیفری شده گفت او خواهان آن است که گروه هفت با یک صدای واحد حرف بزند.
  • دولت بایدن «موفق‌ترین در تاریخ»

    فاکس نیوز: چند هفته پس از شکست معاون رئیس‌جمهور آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری پنجم نوامبر، کاخ سفید در یادداشتی دولت کنونی آمریکا (بایدن-هریس) را به‌عنوان «موفق‌ترین دولت در تاریخ» خواند. در یادداشت کاخ سفید آمده است: «تحت ریاست‌ بایدن و معاونش هریس، ۱۶میلیون شغل ایجاد شده است و زنان و رنگین‌پوستان را با نرخ‌های بی‌سابقه‌ای به کار بازگردانده‌ایم. همچنین رکورد ۲۰میلیون درخواست تجاری جدید ثبت شده و تورم نزدیک به سطح قبل از همه‌گیری کووید-۱۹ کاهش یافته است.» این یادداشت درحالی منتشر شده است که نظرسنجی‌های پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری نشان می‌داد که آمریکا از اقتصادی ضعیف رنج می‌برد و تورم در این کشور به‌طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است.
  • درگیری پلیس با هواداران «خان»

    آسوشیتدپرس: طرفداران «عمران‌خان» نخست‌وزیر سابق و زندانی شده پاکستان در تلاش برای تظاهرات برای مطالبه آزادی او از سد کانتینرهایی بزرگی که توسط پلیس با هدف مسدود کردن راه آنها در مسیرهای ورودی به پایتخت کار گذاشته شده بود، عبور کردند و با نیروهای پلیس درگیر شدند و حتی تهدید دولت اسلام‌آباد برای پاسخ به آنها با گلوله جنگی را نادیده گرفتند. نیروهای پلیس پاکستان با شلیک گاز اشک‌آور تلاش کردند جمعیت تظاهرات‌کنندگان را متفرق کنند و دست‌کم یک نفر در درگیری‌ها جان خود را از دست داد. این ناآرامی‌ها همچنین ده‌ها زخمی شامل خبرنگارانی که مورد حمله طرفداران عمران خان قرار گرفتند، بر جای گذاشت. «محسن نقوی» وزیر کشور پاکستان با گذشت نیمه‌شب معترضان را تهدید کرد در صورتی که با سلاح گرم به نیروهای پلیس شلیک کنند، پلیس نیز پاسخ آنها را با گلوله‌های جنگی خواهد داد.
  • پاس گل روسیه به طالبان

    رویترز: «سرگئی شویگو» دبیر شورای امنیت روسیه، در دیدار با عبدالغنی برادر، معاون نخست وزیر افغانستان در امور اقتصادی تاکید کرد که این جنبش در آینده نزدیک از فهرست سازمان‌های تروریستی فدرال روسیه حذف خواهد شد. وزارت خارجه روسیه ماه گذشته اعلام کرد که تصمیمی برای حذف طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی گرفته شده است؛ اما باید مراحل قانونی در نظر گرفته شود. این مقام روس تاکید کرد: «ما سعی کرده‌ایم شرایط را برای رشد صادرات کالاهای افغانی و رشد سرمایه‌گذاری خارجی فراهم کنیم. آمریکا و کشورهای غربی پس از آنکه طالبان بار دیگر در ۲۰۲۱ کنترل افغانستان را به دست گرفت، فشارها بر ما را افزایش دادند. ما منتظر کمک فدراسیون روسیه هستیم تا این فشارها را برطرف کند.»