شماره روزنامه ۶۱۶۲
|

ویژه نامه خراسان

  • از توسعه اشتغال تا افزایش آلودگی

    دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- استخراج از معادن به عنوان یکی از مهم‌ترین مولفه‌های رشد اقتصادی همچون هر مولفه دیگری دارای مزایا، آسیب‌ها و مضراتی است که سنجش برتری هر یک از این مزایا و آسیب‌ها می‌تواند در میزان اثرگذاری معادن در اقتصاد منطقه خود، موثر باشد. کشف معدن مزایای زیادی از جمله ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و تربیت نیروی متخصص از بین روستاییان، ایجاد و تکمیل زیرساختها نظیر حمل‌ونقل، توسعه شبکه‌های انتفال انرژی، آب و اضافه شدن بخش مولد معدن در کنار بخش کشاورزی و دامداری به عنوان مولفه‌های اصلی اقتصاد مناطق غیرشهری را به دنبال دارد.
  • بهبود مستمر محیط کسب‏وکار، کلید توسعه پایدار

    علی کبیر* آیا توسعه پایدار اقتصادی یک آرزوی دست‏یافتنی برای ماست؟ بی‏شک جبران عقب‏ماندگی و دستیابی به توسعه پایدار در کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما، نیازمند سرمایه‏ گذاری برای بهره‏ بردن از مزیت‏های نسبی و توانایی‏های بالقوه اقتصادی و به طریق اولی خلق مزیت‏های جدید است؛ اما باید توجه داشت که رفتار اقتصادی انسان، عقلایی و بر مبنای کسب حداکثر درآمد - سود است و انسان‌ها در پی مکانی امن و شفاف برای سرمایه‏گذاری هستند و در محیط نامساعد، حاضر به سرمایه‏گذاری مولد نخواهند بود. گرچه هستند سرمایه‏گذاران ریسک‏پذیری که در شرایط نامناسب نیز سرمایه‏گذاری می‏کنند و به امید تحقق بازدهی بالا، ریسک بالا را متحمل می‏شوند؛ اما تجربه کشورها نشان داده، که شرط لازم برای توسعه پایدار و بلندمدت اقتصادی، در کنار اندیشه‏ها وشیوه‏های تفکر، باورهای فرهنگی، روش‏های رفتاری، ذخایر علمی و فنی، ابزارها و وسایل سرمایه‏ای و نظام‏های سیاست‏گذاری و تصمیم‏گیری، ارتقای مستمر فضای روانی سرمایه‏گذاری در کنار بهبود محیط کسب‏وکار از طریق اصلاح قوانین و ایجاد حمایت‏های لازم مالی، قانونی و ساختاری است.
  • رقابت؛ عامل مشارکت مردم در انتخابات است

    دنیای اقتصاد- عضو شاخص مجمع روحانیون مبارز در گفت و گو با ایسنا خراسان رضوی گفت: اینهایی که در شورای شهرها هستند از جمله کلان‌شهرهایی مانند تهران و مشهد آیا با رای اکثریت آمده اند؟ از جمعیت مشهد که حداقل یک میلیون رای دهنده دارد چند نفر رای آورده‌اند که عضو شورای شهر مشهد شدند؟ آیا واقعا فردی با ۴۰ یا۵۰هزار رای می‌تواند به عنوان عضو شورای شهری که یک میلیون و یا بیشتر واجد شرایط رای دادن دارد، از سوی مردم نمایندگی ‌کند؟
    سید عبدالواحد موسوی لاری ادامه داد: این است که ما می‌گوییم رای مردم با یک مشکلی روبه‌رو شده؛ اما نرفته‌ایم، ببینیم که این مشکل چیست.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه – ۱۰

    هادی پژوهش محمدمیرزا پسر عباس‌میرزا نایب السلطنه و نوه فتحعلی شاه قاجار پس از آنکه به جای پدر به عنوان ولیعهد ایران انتخاب گردید برادر خود قهرمان‌میرزا را سرپرست استانداری خراسان نمود و عازم تبریز شد. (۱) در این هنگام شرایط عمومی خراسان تحت تاثیر اوضاع و شرایط هرات و دخالت و رقابت روس‌ها وانگلیس‌ها در بخش شرقی و شمال‌شرق ایران بود و عوامل موثر از جمله خوانین و روسای ایلات و عشایر متوجه شرایط حاکم بر منطقه و استان بوده ودر تاریخ گزارشی که دال بر هم‌سویی آن‌ها با عوامل خارجی باشد در دست نیست.
    در سال ۱۲۵۰ ه.
  • هزینه‌های تحمیلی دولت بر کسب و کارها

    دکتر علی چشمی* تجربه نشان داده است که بسیاری از موضوعات اقتصادی مانند «بهبود محیط کسب و کار» در جامعه ما در دوره‌های خاصی اهمیت پیدا می‌کند و به صورت فرمایشی با آن برخورد می‌شود و سپس بدون این که به نتیجه ملموسی برای مردم منجر شود با گذشت زمان فروکش می‌کند. دوباره محافل سیاست‌گذاری، دانشگاهی، رسانه‌ای و حتی خود فعالیت‌های اقتصادی دنبال موضوع جدیدی برای بازی با کلمات در سخنرانی‌ها، قانون‌نویسی‌ها، همایش‌ها، مقالات و مطالب خود خواهند بود؛. . . اما به‌نظر می‌رسد که جنس موضوع «بهبود محیط کسب و کار» تفاوت عمده‌ای با سایر موضوعات دارد؛ زیرا تاکنون با این که هم برایش قانون نوشته شده (قانون بهبود محیط کسب و کار مصوب ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی)، هم همایش‌های متعدد برگزار شده و هم مقالات و پایان نامه‌های بسیاری در این مورد نوشته شده به قفسه‌های کتابخانه‌ها سپرده شده است؛ ولی موضوعی است که خطابه‌های آن هنوز ادامه دارد.
  • نگرانی تولیدکنندگان سیمان خراسان برای تامین سوخت

    دنیای اقتصاد، گروه صنعت- استاندار خراسان رضوی مهم‌ترین مشکل موجود تولیدکنندگان سیمان را تامین سوخت در فصل سرما بیان کرد و گفت: استانداری در این زمینه پیگیری‌های لازم را انجام داده است. به گزارش ایسنا، علیرضا رشیدیان در حاشیه بازدید از کارخانه سیمان شرق در جمع خبرنگاران، عنوان کرد: مهم‌ترین مساله مطرح شده از سوی تولیدکنندگان سیمان، نگرانی تامین سوخت واحدهای تولیدی با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما است. با توجه به اینکه سال گذشته نیز این تولیدکنندگان با مشکل تامین سوخت مواجه شدند، در سال جاری پیگیری‌های لازم توسط استانداری خراسان رضوی انجام شده و امیدواریم وزارت نفت عنایت لازم را به تولیدکنندگان استان داشته باشد.
  • قدمت اسناد تاریخی آستان قدس رضوی به قرن ششم رسید

    دنیای اقتصاد - با افزوده شدن اسناد دیوانی دوره‌ی سلجوقی به مرکز اسناد آستان قدس رضوی، قدمت اسناد تاریخی این مرکز به قرن ششم هجری قمری رسید. به گزارش دنیای اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی، مدیر امور اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با بیان این مطلب گفت: با پیدا شدن ۱۰ برگ سند ارزشمند تاریخی از لابلای کتب خطی، سابقه‌ اسناد تاریخی موجود در مرکز اسناد آستان قدس رضوی به ابتدای قرن ششم قمری (سال ۵۱۴ قمری) رسید.
    دکتر ابوالفضل حسن‌آبادی عنوان کرد: پس از بررسی و مطالعه‌ بخشی از این اسناد، مشخص شد که این اسناد از نظر موضوعی مربوط به وصول خراج دیوانی در دوران حکومت سلجوقیان هستند.
  • بدهی شهرداری به سرمایه‌گذار« الیت» پرداخت شد

    ایسنا- شهردار مشهد از پرداخت بدهی شهرداری به شرکت الیت که متصدی پارک حاشیه‌ای در شهر بود، خبر داد. سید صولت مرتضوی با اعلام این مطلب در خصوص انتخاب سرمایه‌گذار جدید اظهار کرد: سرمایه‌گذار جدیدی برای الیت مشخص نشده است و در حال حاضر بحث پارک حاشیه‌ای در مشهد زیر نظر معاونت حمل و نقل با قوت و قدرت ادامه می‌یابد. شرکت الیت از مرداد ماه ۸۹ به عنوان متصدی پارک حاشیه‌ای در مشهد فعالیت خود را آغاز کرده بود.
    محسن انتظاری هروی، رئیس شورای شهر مشهد در مهر ماه سال جاری اعلام کرد تکلیف شرکت الیت که در پی شکایات مردم مبنی بر گران فروشی، بیش از دو سال در شورای اسلامی شهر مشهد در دست بررسی بود، با فسخ قرارداد آن با شهرداری، مشخص و شهرداری موظف شد مبلغی را بابت هزینه‌های انجام شده توسط الیت به این شرکت پرداخت کند.
  • صدای بخش کشاورزی باید به گوش دولت برسد

    دنیای اقتصاد-رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی مشهد تاکید کرد: با توجه به مظلوم واقع شدن بخش کشاورزی در چند سال گذشته، لازم است با کمک رسانه ها و اتاق‌های بازرگانی صدای این بخش را به گوش دولت برسانیم. به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، علی شریعتی‌مقدم در کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی که به منظور بررسی اثرات و چالش‌های ناشی از کم آبی بر بخش دامداری استان، راهکارهای ایجاد صدای بخش‌های کشاورزی و طرح مسائل جاری در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، گفت: بخش کشاورزی به دلیل خلأیی که در سطح کلان در حمایت از این بخش وجود داشته به اتاق بازرگانی اضافه شد و اتاق با تکالیف قانونی نظیر ایجاد دفتر کشاورزی با راهبرد آب و امنیت غذا و ارائه گزارش‌هایی در این حوزه‌ها توانسته درچند سال گذشته تاثیر گذار باشد.
  • قطارهای مسافربری مسیر مشهد ۳۰ درصد افزایش یافت

    دنیای اقتصاد-مدیر کل راه آهن خراسان رضوی از افزایش ۳۰ درصدی قطارهای مسافربری مسیر مشهد الرضا(ع) در ایام پایانی ماه صفر نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد. به گزارش ایرنا، محمد هادی ضیایی‌مهر افزود: با توجه به افزایش تعداد زائران وهیات های مذهبی ورودی به مشهد از سراسر کشور، راه آهن جمهوری اسلامی با بسیج امکانات و ظرفیت های خود برای جابه جایی آنان برنامه ریزی هایی را انجام داده است. در این راستا ۶۰ رام قطار فوق العاده به صورت رفت و برگشت با ظرفیت حدود ۳۷ هزار و ۵۰۰ مسافر علاوه بر ظرفیت های تعریف شده در برنامه، برای ایام پایانی ماه صفر در مسیر های منتهی به مشهد الرضا (ع) ایجاد شده است.
  • همایش ملی توسعه پایدار چهارشنبه در اتاق مشهد

    دنیای اقتصاد- دومین همایش ملی توسعه پایدار با رویکرد بهبود محیط کسب و کار به همت اتاق بازرگانی مشهد، در روزهای ۲۶ و ۲۷ آذر ماه برگزار می‌شود و دکتر مومنی، دکتر میدری و استاد رضاقلی از جمله مهمانان ویژه این همایش محسوب می‌شوند. اقتصاد سیاسی تامین مالی و هزینه‌های آن، نقش دولت به عنوان یک عامل بسیار مهم و تاثیرگذار در فضای کسب و کار و تاثیر آن بر تامین مالی و نیز ارتباط بین بهبود محیط کسب و کار و مولفه‌های اجتماعی- سیاسی از جمله محورهای این همایش است.

    .
  • زمینه افزایش صادرات خراسان رضوی فراهم می‌شود

    فارس- استاندار خراسان رضوی گفت: زمینه افزایش صادرات محصولات تولیدی خراسان رضوی فراهم می‌شود. علیرضا رشیدیان در بازدید از مجموعه کارخانه‌های تولید سیمان شرق در مشهد اظهار کرد: تلاش بر افزایش زمینه صادرات تولیدات کشور از جمله سیمان به افغانستان و آسیای میانه متمرکز است؛ لذا با توجه به تولید مازاد سیمان در خراسان رضوی به دنبال افزایش صادرات آن هستیم. وی تاکید کرد: هزینه‌های حمل و نقل سیمان به حوزه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در آسیای میانه و افغانستان باید به نفع صادرکننده کاهش یابد و در این میان صدور سیمان به عراق و عربستان به خاطر بعد مسافت مقرون به صرفه نیست.
  • قدرت باید مهارکننده و جهت‌دهنده ثروت باشد

    متاسفانه آنچه که تا امروز ادامه دارد نگاه سکولار به مدیریت و اقتصاد شهری بوده است آقای مرتضوی را باید از روی بازخوردها قضاوت کرد. ایشان تا حالا کار شهری نکرده‌اند؛ اما در مدیریت‌های کلان به‌خصوص در استان خراسان جنوبی سابقه خوبی دارند عمده‌ترین چالش‌های پیش روی ایشان این است که با معیارهای دینی شهر را مدیریت کنند که غالبا عده‌ای که منافعشان به خطر می‌افتد و معمولا قشر مرفه هستند، مقابله می‌کنند دنیای اقتصاد، مهرداد امیرکلالی- نگاه دینی و ارزشی به حوزه مدیریت و اقتصاد شهری، یکی از شعارهایی بود که در انتخابات دوره چهارم شورای شهر مشهد مطرح شد و بر همین اساس عده‌ای از کاندیداها بر پایه این شعار وارد شورای شهر مشهد شدند.
  • مشکلات دارو در شهر مشهد برطرف نشده است

    تسنیم- معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نیازمند ۱۵۰ میلیون تومان اعتبار برای دارو هستیم تا بتوانیم مشکلات موجود در این زمینه را برطرف کنیم. سید مرتضی احتشام فر اظهار کرد: کمیته بهداشت و درمان درباره خدمت‌رسانی به زائران پیاده دهه آخر صفر سه جلسه برگزار و مشکلات حوزه درمان زائران را بررسی کرده است. تمامی بیمارستان‌های سطح شهر مشهد در ایام دهه آخر صفر به حالت آماده باش درآمده‌اند و آمادگی کامل برای ارائه خدمات را دارند.
    احتشام‌فر به پذیرش رایگان کلیه بیماران در ایام دهه آخر صفر در قالب کاروان‌های پیاده اشاره کرد و افزود: بالگردهای امداد و ۹۴ پایگاه ویژه اورژانس در سطح شهر مشهد آماده ارائه خدمات هستند، همچنین در سطح شهر برنامه‌ای ویژه برای حمایت از بیماران کاروان‌های پیاده وجود دارد.
  • گلایه بیمارستان‌های خصوصی از عدم تعهد بیمه‌های تجاری و تکمیلی

    دنیای اقتصاد- گروه بیمارستان‌های خصوصی مشهد از عملکرد بیمه‌های تجاری و تکمیلی در خصوص یکپارچه‌سازی هزینه‌های درمانی و جلوگیری از دریافت وجه خارج از ضوابط قانونی کشور گلایه کردند. گروه بیمارستان‌های خصوصی مشهد در بیانیه‌ای که یک نسخه آن به دفتر روزنامه دنیای اقتصاد ارسال شده، اعلام کرده است: در راستای اجرای طرح تحول سلامت توسط وزیر بهداشت، تعرفه‌های اعمال جراحی و کدهای تالیف شده توسط وزارتخانه، به منظور یکپارچه‌سازی هزینه‌های درمانی و جلوگیری از دریافت وجه خارج از ضوابط قانونی کشور به بیمارستان‌ها ابلاغ و کلیه سازمان‌های بیمه‌گر مکلف به اجرای آن از تاریخ یکم مهرماه سال جاری شدند.
  • گسترش همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری مشهد با ویتنام

    دنیای اقتصاد- معاون اقتصادی شهردار مشهد با اشاره به برنامه توسعه سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی با کشورهای جهان، گفت: همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری مشهد در حوزه های اقتصادی، شهری و نمایشگاهی با شهرهای شاخص کشور ویتنام در دستور کار قرار خواهد گرفت. به گزارش دنیای اقتصاد، به نقل از روابط عمومی معاونت اقتصادی شهرداری مشهد، محمدرضا مزجی در دیدار با سفیر ویتنام در نمایشگاه بین المللی مشهد با اشاره به اینکه مشهد سالانه شاهد حضور جمعیتی جهانی است، گفت: با وجود فرصت های بین المللی در کلان شهر مشهد، سرمایه گذاران از کشورهای جهان می توانند با حضور و ارائه خدمات اقتصادی، اجتماعی و بین المللی خود، سهم مشترکی را از مهمترین مرکز جمعیتی ایران در منطقه آسیا داشته باشند.