جمع آوری اطلاعات ۲ هزار و ۶۱۳ روستای لرستان در طرح سرشماری کشاورزی

سید حسین نورالدینی اظهار کرد: باتوجه به ارزیابی های صورت گرفته ستاد سرشماری کشور، در حال حاضر استان لرستان رتبه سوم کشور را در خصوص پیشرفت کار به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به گردآوری اطلاعات ۱۱۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی استان بیان کرد: براساس ماده هفت قانون مرکز آمار ایران، مردم این اطمینان را داشته باشند ، اطلاعات جمع‌آوری شده در اختیار هیچ مرجعی بجز مرکز آمار ایران قرار نخواهد گرفت.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با اشاره به سرشماری ۸۲ درصد بهره برداران استان ادامه داد: در برخی از بهره برداران احساس ترس نسبت به مالیات، قطع یارانه یا مستمری نهادهای حمایتی وجود دارد که از سرشماران خواسته شده است کشاورزان را نسبت به این قضیه توجیه نمایند.

نورالدینی در خصوص بهره برداران مناطق صعب العبور استان افزود: کار سرشماری بهره برداران روستاهای مناطق صعب العبور استان از همان روزهای ابتدایی طرح آغاز و اکنون به اتمام رسیده است مگر بهره بردارانی که هنگام مراجعه حضور نداشته اند که اطلاعات آن ها نیز در حال دریافت است.

وی با بیان اینکه اطلاعاتی که جمع آوری می‌شود، مبنای تصمیم گیری و سیاست‌گذاری های بخش کشاورزی خواهد بود، عنوان کرد: نام و نام خانوادگی، نام پدر ، شماره ملی ، کد پستی، شماره پلاک، تلفن ثابت، تلفن همراه، میزان سواد ، مقدار زمین آبی، مقدار زمین دیم و چه محصولی کشت می شود و سطح زیر کشت ، کشاورز چه مقدار باغ دارد و نام درختان و تعداد آنها و همچنین مساحت باغ، تعداد دام هایی همچون گاو و گوسفند و بز و بزغاله، مساحت گلخانه ها و محصولات کشت شده در آنها، اطلاعات مزارع پرورش ماهی، تعداد کندوهای زنبورعسل فعال و تعداد مرغ و خروس و غاز و بوقلمون ها مهمترین اطلاعاتی است که ماموران در مراجعات خود از کشاورزان جمع آوری می کنند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با بیان اینکه آمار زیربنای برنامه ‌ریزی دقیق است، ادامه داد: اطلاعاتی که از کشاورزان جمع آوری می شود، برای تمامی آحاد جامعه از اهمیت بسیاری برخوردار است، چرا که در تامین امنیت غذایی کشور ضروری است، بنابراین کشاورزان بدون هیچ واهمه ای باید اطلاعات مربوطه را در اختیار ماموران قرار دهند.

نورالدینی با اشاره به اینکه اجرای طرح تا ۲۶ آذرماه ادامه خواهد داشت بیان کرد: از مشمولان، انتظار می رود همانند دیگر بهره‌ برداران، نهایت همکاری را با ماموران آمارگیر داشته باشند.

بیش از ۱۴۵ هزار بهره بردار کشاورزی در لرستان وجود دارد که حدود ۸۸ درصد آنان در مناطق روستایی قرار دارند و طرح سرشماری عمومی کشاورزی در سه هزار و ۳۰۰ روستای استان اجرا می شود.

بیش از ۲۳ درصد شاغلان استان مربوط به بخش کشاورزی هستند و حدود ۱۸.۵ درصد GDP (تولید ناخالص داخلی) استان (بیش از ۲ برابر متوسط کشوری) مربوط به این حوزه می باشد بنابراین اجرای دقیق طرح نسبت به سایر استان ها ضروری تر است.