قمار عربستان و امارات در شام/ پشت پرده نقشه ریاض و ابوظبی برای سوریه

به گزارش اقتصادنیوز، این امر به ویژه در مورد شورای همکاری خلیج فارس و ترکیه که مواضع آن‌ها در مورد سوریه که با یکدیگر تفاوت‌هایی دارد، صادق است. درست است که سوریه در سال ۲۰۱۱ جنگ داخلی هولناکی را تجربه کرد، اما رویارویی آن بازه زمانی در شام، نوعی مبارزه ژئوپلیتیکی بین ترکیه و شورای همکاری خلیج فارس از یک سو و ایران از سوی دیگر قلمداد می‌شد و اختلاف بین آنکارا و برخی از کشورهای خلیج فارس، سوریه را به موضوعی برای جنگ قدرت منطقه‌ای تبدیل کرد. این تنش‌ها با محاصره قطر به رهبری عربستان و امارات در سال ۲۰۱۷ تشدید شد.

این یادداشت در ادامه آورد، شدت جنگ در سوریه در مارس ۲۰۲۰ به دنبال روند آستانه میان ترکیه، روسیه و ایران کاهش یافت. توافق میان سه بازیگر، درگیری‌ها در سوریه را متوقف کرد و موجب شد تا شورشی‌های تحت حمایت ترکیه کنترل ارضی بر استان ادلب را در اختیار بگیرند. از آن زمان، تلاش‌ها برای نزدیک شدن آنکارا، امارات متحده عربی و عربستان سعودی، به ویژه با پایان بحران خلیج فارس در سال ۲۰۲۱ شتاب بیشتری گرفت.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «آزمون بزرگ کشورهای خلیج فارس؛ تلاش عربستان و امارات برای عبور از بحران سوریه/ برگ برنده ترکیه و قطر در شام چیست؟‌» بخوانید.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.