با خروج حزب حاکم از پارلمان کرهجنوبی رخ داد
استیضاح ناتمام
برای اینکه رئیسجمهور کرهجنوبی استیضاح شود، نیاز به دوسوم رای نمایندگان دارد. با توجه به اینکه رایگیری در روز شنبه شکست خورد، تاریخ بعدی که نمایندگان میتوانند رایگیری بهعمل آورند، چهارشنبه ۱۱دسامبر است.
عذرخواهی پیش از رایگیری
رئیسجمهور کرهجنوبی، ساعاتی پیش از آغاز جلسه استیضاح او در پارلمان، در نطقی تلویزیونی بابت صدور فرمان حکومت نظامی از مردم این کشور عذرخواهی کرد. به گزارش رویترز، یون سوک یول در سخنان تلویزیونی خود در صبح شنبه گفت که دستور او به اجرای حکومت نظامی ناشی از «ناامیدی» بود و او اکنون به دنبال فرار از مسوولیت حقوقی و سیاسی در قبال آن تصمیم نیست. او در این سخنرانی تلویزیونی که اولین حضور علنیاش از شامگاه سهشنبه بود، تصریح کرد که بسیار متاسف است و میخواهد «صمیمانه از افرادی که شوکه شدند»، عذرخواهی کند. رئیسجمهور کره جنوبی اواخر شامگاه سهشنبه، در اقدامی غافلگیرکننده، حکومت نظامی در این کشور اعلام کرد؛ اما دستور او ۶ساعت بعد با مصوبه پارلمان لغو شد. سخنان تازه رئیسجمهور کرهجنوبی ساعاتی پیش از شروع جلسه استیضاح او در پارلمان این کشور بیان شد. هان دونگ-هون، رهبر حزب حاکم «قدرت خلق»، پس از سخنرانی یون گفت رئیسجمهور دیگر در شرایطی نیست که بتواند وظایف عمومی را انجام دهد و «استعفای او اجتنابناپذیر است». رهبر حزب حاکم یک روز پیشتر نیز از یون سوکیول بهعنوان «یک خطر برای کشور» نام برده و گفته بود او باید از قدرت کنار گذاشته شود. لایحه استیضاح رئیسجمهور کرهجنوبی از سوی حزب دموکرات ارائه شد؛ اما حزب قدرت خلق که یون سوکیول عضو آن است، گفته بود مخالف استیضاح است. برخی اعضای «حزب قدرت خلق» از یون خواستهاند تا قبل از استیضاح از مقام خود استعفا دهد و به گفته آنها، ماجرای «پارک گون هه» را تکرار نکند. پارک گون هه، رئیسجمهور سابق کرهجنوبی که به «فساد مالی و سوءاستفاده از قدرت» متهم بود، با وجود تظاهرات معترضان علیه او حاضر به کنارهگیری از قدرت نبود و سرانجام در دسامبر۲۰۱۶ پارلمان این کشور او را از مقامش برکنار کرد.
سئول ملتهب
درحالیکه رایگیری در پارلمان جریان داشت، بیرون پارلمان نیز مخالفان رئیسجمهور کرهجنوبی تجمع کرده بودند. به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، اعتراضاتی در سئول و دیگر مناطق کرهجنوبی از زمانی که یون سوکیول، رئیسجمهور این کشور حکومت نظامی را وضع کرد و این کشور را آسیایی را به بحران سیاسی انداخت، شکل گرفته است. راهپیمایی روز شنبه در مقابل مجمع ملی کرهجنوبی یکی از بزرگترین راهپیماییها و تجمعات بود و بسیاری از والدین نیز فرزندان خود را همراهشان آورده بودند.
سیستمهای صوتی و تلویزیونهای بزرگ در سراسر خیابان منتهی به مجمع ملی قرار داشت و مجریان با به دست گرفتن بلندگوها شعار دادند و شعرهایی با مضامین استیضاح رئیسجمهور خواندند. ازدحام جمعیت آنقدر زیاد شد که اپراتور متروی سئول سه ایستگاه مجاور را بست و مردم به حرکت خود ادامه دادند و راهپیمایان در منطقهای که پلیس ترافیک را متوقف کرده بود، حرکت کردند. مردم پتوهایی را حمل کردند تا خود را در برابر سرما محافظت کنند. آواز و موسیقی از چند جهت خیابان به گوش میرسید. یکی از شرکتکنندگان در این راهپیمایی که بیشتر شبیه به فستیوال بود، به همراه پسر ۲سالهاش گفت: «نمیخواهم فرزندم در کشوری زندگی کند که بار دیگر شاهد حکومت نظامی باشد.»