گزارشی از بزرگترین کارخانه ذوبآهن بخش خصوصی کشور
فاز اول کارخانه ذوبآهن اردبیل با تولید روزانه ۴۰۰هزار تن میلگرد، نبشی، ریل و سقه، در فروردین سال ۱۳۸۴ به بهرهبرداری رسید. مجموعه ذوبآهن اردبیل برای ۵فاز برنامهریزی شده است که فاز دوم آن شامل تولید روزانه ۵۰۰هزار تن شمش است که به زودی به مرحله بهرهبرداری خواهد رسید، در اشاره به فازهای بعدی باید خاطرنشان کرد که، فاز سوم این مجموعه با طرح تولیدی ۳۰۰هزار تن شمش فولادخام و فاز چهارم برای تولید ۵۰۰هزار تن تیرآهن و در نهایت فاز پنجم نیز برای ۴۵۰هزار تن ورق برنامهریزی شده است که در مجموع، سرمایهگذاری ۲هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی حدود ۲هزار و پانصد نفر به صورت مستقیم را در بر خواهد داشت، سطح زیربنایی این کارخانه در زمینی به مساحت ۲۵هکتار در شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل با سرمایهگذاری خصوصی اجرا شده که با توجه به طرح توسعهای این پروژه قرار است ۲۵هکتار زمین دیگر در شهرک صنعتی مذکور به آن اضافه شود.
ذوبآهن اردبیل، علاوه بر اشتغالزایی مستقیم به صورت غیرمستقیم نیز ۸۰هزار نیروی فعال جامعه را جذب خواهد کرد. بدیهی است که اجرای کامل این طرح علاوه بر شکوفایی اقتصاد اردبیل و مهار بیکاری تا حد زیادی در منطقه، به اقتصاد استان نیز ۱۷میلیارد تومان کمک خواهد کرد.
تکنولوژی و ماشینآلات به کار رفته در این کارخانه، نو و ساخت کارخانه زیمنس آلمان است که البته تمام تجهیزات آن با کمک کارشناسان ایرانی نصب و راهاندازی شده است.
یکی از عمدهترین مشکلاتی که تولید نورد ذوبآهن اردبیل از آن رنج میبرد، عدم سهولت دسترسی به شمش (مواد اولیه) بود که به زودی فاز دو کارخانه ذوبآهن اردبیل مواد اولیه موردنیاز فاز یک را تولید خواهد کرد.
ذوبآهن از جمله صنایعی است که در صورت احداث و فعالیت مستمر باعث ایجاد مراکز و واحدهای تولید مرتبط زیادی میشود.
هرم مدیریتی مجموعه ذوبآهن اردبیل تحت یک سیستم کلی و سه واحد نیم منفک اداره میشود، بخش اصلی آن محل احداث کارخانه است که بخشهای مرتبط مکمل آن در حال فعالیت است، ولی هنوز به دلیل تکمیل نشدن، از ساختمان اداری (که در دست احداث است) بیبهره است. واحد دوم مدیریتی این مجموعه بخش اداری آن در مرکز شهرستان اردبیل است که شامل واحدهای متنوعی از جمله واحد MIS و تحقیقات، بازرگانی، مالی، اداری، روابط عمومی، دفتر فنی و... است که عموم کارهای کلان در همین واحد اداره میشود.
سومین واحد مدیریتی که ضلع سوم این هرم را تشکیل میدهد، بخش اداری تهران است که در آنجا بیشتر کارهای بانکی، وزارتخانهای، تهیه مواداولیه واردات و صادرات و... انجام میشود.
ارسال نظر