«سیمان خاش»؛ موفق و سربلند
«سیمان خاش» ۱۲۰۰ ریال سود تقسیم کرد
شرکت سیمان خاش در تاریخ ۲۴/۳/۱۳۶۵ به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شده و طی شماره ۶۰۳۷۴ مورخ ۲۴/۳/۱۳۶۵ در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده است. شرکت در تاریخ ۱۳/۲/۱۳۷۷ به شرکت سهامی عام تبدیل شده است. با توجه به پذیرش سهام شرکت در تاریخ ۲۶/۱۲/۱۳۸۱ در سازمان بورس اوراق بهادار تهران، اولین معامله نقلوانتقال سهام در تاریخ ۴/۵/۱۳۸۲ صورت پذیرفت. لازم به ذکر است که مرکز اصلی شرکت در تهران و کارخانه در ۱۸ کیلومتری شهرستان خاش (استان سیستان و بلوچستان) واقع است.
پیام هیاتمدیره
در سال ۱۳۸۸ تولید ۷۲۵ هزار و ۵۸۴ تن کلینکر و در تولید سیمان با تولید ۸۷۰ هزار و ۴ تن رشد ۷/۲ درصدی را شاهد بودیم. در طول دوره مذکور شرکت توانست با فروش ۴۹/۸۵۱,۰۹۹ تن سیمان مقدار فروش خود را نسبت به سال قبل به میزان ۵/۱ درصد بهبود بخشد. طی این مدت با فروش ریالی معادل ۴۴۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال رشدی معادل ۱۹/۱۶ درصد و با سود خالص ۱۶۵ میلیارد و ۴۱۹ میلیون ریال رشدی معادل ۳۱/۲۱ درصد سود خالص را نسبت به سال قبل داشتهایم.
سرمایه شرکت طی مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام مورخ 24/6/1388 و براساس مجوز شماره 80496/121 مورخ 21/5/1388 سازمان بورس و اوراق بهادار از مبلغ 75 میلیارد ریال به 125 میلیارد ریال تصویب گردید که مراحل پذیرهنویسی به اتمام رسیده و تعداد 994 هزار و 588 سهم از حق تقدمهای استفاده نشده در سال 89 از طریق بورس اوراق بهادار به فروش رسیده است و در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده است.
امید است در سالجاری با استعانت از ایزد یکتا و به پشتوانه حمایتهای مستمر صاحبان محترم سهام و همچنین همت والای مدیران و دستاندرکاران بتوانیم ذرهای هر چند کوچک در جهت پویایی مجموعه شرکت سیمان خاش گام برداریم.
گزارش عملکرد اجتماعی سیمان خاش
تعهدات انجام شده در زمینه صرفهجویی انرژی:
1 - افزایش تولید ساعتی دپارتمانها بالاخص دپارتمان پخت از طریق اصلاح مواد اولیه.2 - رعایت پیک سایی در آسیابهای سیمان و آسیاب مواد تا حدی که باعث کاهش بار کوره نگردد. 3- نصب چهار عدد دستگاه Soft starter با کیلوواتهای 132 و 90 بر روی الکتروموتورهای بلورهای آسیاب سیمان و الواتور و نوار تغذیه آسیاب مواد.4 - نصب یک دستگاه FC110kw بر روی فن بگ فیلتر دو قلو خطI ا5- نصب و راهاندازی سه دستگاه کمپرسور هموژن. 6- خرید و نصب دو دستگاه کمپرسور هموژن. 7- خرید و نصب دو دستگاه فن بگ فیلتر بالای سیلوهای سیمان.8 - تعویض زرههای بدنه اتاقچه I و زره های دیافراگم سیمان خط. 9 - ساخت پرههای سپراتورها و تعویض پرههای هر دو خط و رفع ایراد گیربکسهای سپراتور خط I و II سیمان. 10 - پیگیری خرید سطحسنج آسیاب مواد و نصب آن.11- پیگیری جهت خرید FC 110kw برای بگ فیلتر دوقلو خطIIا. 12- پیگیری جهت بررسی و در صورت نیاز تعویض بانکهای خازنی الکتروموتورهای MV و همچنین اصلاح بانک خازنی 6.3kw پست اصلی.13- پیگیری و انجام به موقع PM.ا 14- پیگیری جهت خرید به موقع قطعات یدکی مورد نیاز. 15- پیگیری جهت خرید FC برای فنهای گریت و حذف سروموتورها.
عملکرد زیست محیطی شرکت سیمان خاش تا پایان سال ۸۸:
با توجه به استقرار سیستم مدیریت زیست محیطی (ISO 14001:2004) در شرکت، تاثیرات زیستمحیطی فعالیتهای شرکت شناسایی و در راستای کنترل آنها برنامههایی نیز اجرا شده است.
طرحها و پروژههای در دست اقدام
الف) پروژههای مصوب:
پروژه افزایش ظرفیت (درصد پیشرفت فیزیکی ۹۸%)
پروژه مسقف نمودن انبار خاک (درصد پیشرفت فیزیکی 40%)
مخازن سوخت (درصد پیشرفت فیزیکی ۱۰۰%)
پروژه اجرای الکتروفیلتر (درصد پیشرفت فیزیکی 100%)
تصفیهخانه فاضلاب (درصد پیشرفت فیزیکی ۱۰۰%)
خرید و نصب FC و ساخت استارتر (درصد پیشرفت فیزیکی 30%)
ساختمان مرکزی شرکت خیابان سهروردی: (درصد پیشرفت فیزیکی ۲۳%)
ساختمان دفتر مرکزی زاهدان: (درصد پیشرفت فیزیکی 70%)
تعمیرات اساسی رینگ کوره و گلویی آسیاب مواد (درصد پیشرفت فیزیکی ۸۰%)
ب) پروژههای در دست مطالعه:
۱ - افزایش تعداد سیلوهای سیمان
2 - افزایش توان تحویلدهی پاکتی (روتاری پکر)
۳ - بهینهسازی سنگشکن
4 - نوسازی تجهیزات کارگاه ساخت
برنامههای آینده شرکت
الف) از آنجا که در سال 88 شرکت سیمان زابل وارد عرصه تولید و عرضه محصول گردیده طبعا تاثیر مستقیم بر بازار داخلی استان داشته و در سال 89 نیز خواهد داشت. ضمن آنکه حضور سیمان ممتازان کرمان در منطقه شمالی استان س و ب در سال 89 قطعا افزایش خواهد یافت.لذا براساس پیشبینی به عمل آمده توسعه بازار به سمت بازارهای صادراتی به ویژه کشورهای حاشیه خلیجفارس و دریای عمان در دستور کار سال 89 قرار خواهد گرفت.بازار آفریقا با درخواست سالانه سیمیلیون تن یکی از بازارهای بزرگ نزدیک بوده که باید در مراحل آتی مورد برنامهریزی قرار گیرد.
ب) این شرکت در حال حاضر قادر به تولید انواع سیمانهای تیپ I و II و سیمانهای پوزولانی میباشد. همچنین تولید سیمانهای بلین بالا و پودر پوزولان نیز تاکنون صورت گرفته است. در برنامههای آتی تنوع تولید محصول در سال ۸۹ مقرر گردیده که برداشت نمونه از معدن کائولن انجام شود و پس از بازاریابی و انعقاد قرارداد این محصول نیز به سبد تولیدات کارخانه اضافه شود.
ج) از آنجا که توسعه بازار در کشورهای حاشیه دریای عمان مستلزم حضور و رقابت با تولیدکنندگان پاکستانی، هندی و عربی است موضوع مشارکت و احداث تاسیسات انبارداری در کشورهای عمان و یمن مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت لزوم سرمایهگذاری جهت تامین انبار مورد نیاز برای توزیع کالا و صادرات مجدد در سال 89 به انجام خواهد رسید.
د) در صورت نیاز به سرمایهگذاری در کشورهای عربی یا آفریقا تامین از طریق منابع بانکی آن کشورها و سرمایهگذاران محلی انجام خواهد شد.
مجمع عمومی عادی سالانه سیمان خاش تقسیم یکهزار و ۲۰۰ ریال سود نقدی برای هر سهم را تصویب کرد.
به گزارش خبرنگار ما در مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت که با حضور اکثر سهامداران برگزار شد، صورتهای سود و زیان و ترازنامه شرکت به تصویب رسید. در این جلسه «نصرتاله توکل» بهعنوان رییس به نمایندگی از شرکت سیمان فارس و خوزستان ریاست جلسه را عهدهدار بود. همچنین «احمدعلی محصصی» به نمایندگی از سرمایهگذاری امید «مجید طیاری» به نمایندگی از صندوقهای بازنشستگی نفت بهعنوان ناظران و در نهایت «حمید اقبالیان» بهعنوان دبیر جلسه، در ترکیب هیاترییسه مجمع حضور داشتند.در این جلسه اقبالیان، مدیرعامل شرکت ضمن ارائه گزارش عملکرد هیاتمدیره به سوالات سهامداران پاسخ داد.وی گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته در حوزه صادرات آینده درخشانی برای سهامداران شرکت متصور است.وی با اشاره به اینکه شرکت در سال 88 در تولید و فروش با رشد همراه بوده افزود: برنامههای جدی را در زمینه صادرات در نظر گرفتهایم.مدیرعامل سیمان خاش به مصوبه جدید دولت برای ارائه تسهیلات به صادرات سیمان از طریق دریا اشاره کرد و گفت: در این راستا و برای بهرهمندی از این تسهیلات، قراردادی را با شرکت کشتیرانی والفجر برای صادرات به کشورهای حاشیه خلیجفارس (عمان و
عراق) منعقد کردهایم.وی در عین حال گفت: ما بررسیهای ویژهای را برای بازارهای هدف منطقه آغاز کردهایم تا بتوانیم با افزایش سقف صادرات، سودآوری مناسبی را نصیب سهامداران شرکت کنیم.به نظر میرسد برنامههای مدون شرکت برای شناخت بازارهای صادراتی از یک سو و انعقاد قراردادهای جدید برای استفاده از مصوبه تازه دولت از سوی دیگر، حاکی از برنامههای مدون و حسابشده هیاتمدیره برای دستیابی به بازارهای جدید صادراتی است. امری که میتواند سهم بازار شرکت را در بازارهای فرامرزی با افزایش روبهرو کند.
رشد ۲۰ درصدی سودآوری
همچنین با نگاهی به عملکرد شرکت طی سال مالی منتهی به اسفندماه 88 مشخص میشود که سود خالص شرکت در این سال مالی در مقایسه با سال مالی 87، رشد بیش از 21 درصد را تجربه کرده است؛ به طوری که این رقم از 136 میلیارد ریال در سال 87 به 165 میلیارد ریال در سال 88 رسیده است.
چشمانداز سیمان خاش برای فتح قلههای صادراتی
صادرات به پاکستان به دلیل اینکه عوارض ورودی سنگینی روی سیمان از سوی آن کشور اعمال میگردد امکانپذیر نخواهد بود، لذا توسعه بازار صادراتی به سوی کشورهای خلیجفارس و دریایعمان الزامی و برای این شرکت حیاتی خواهد بود. اقدامات انجام شده این شرکت در عمان به منظور عرضه سیمان صادراتی فله و توزیع در سطح تولیدکنندگان بتن آماده، تاکنون طبق پیشبینیهای انجام شده، پیش رفته است که میتواند بستر مناسبی را جهت صادرات به آفریقا ایجاد نماید، چرا که در حال حاضر با توجه به رقابت فشردهای که در بازار فوق وجود دارد و بعد مسافت امکان ورود به بازارها را بسیار سخت و بعضا ناممکن نموده است. در خصوص بازار یمن نیز به دلیل حضور و عرضه سیمان توسط تولیدکنندگان پاکستانی و اماراتی صادرات از طریق عرضه سیمان پاکتی به دو بندر آن کشور ادامه خواهد داشت. عرضه سیمان صادراتی به عراق نیز با ارسال اولین کشتی در خردادماه سالجاری آغاز گردیده است که امیدواری به ادامه روند آن منوط به شرایط سیاسی دو کشور و همچنین فعالیتهای شرکت لافارژ در منطقه خواهد گردید.
اجرای سیاستهای فروش صادراتی و جستوجوی پایگاههای ثابت صادراتی در کشورهای همجوار از اهمیت بسزایی برخوردار میباشد. با فرض ثبات اقتصادی و سیاسی در افغانستان، میتوان امکان صادرات ماهانه پانزده هزار تن از این مرز را متصور شد؛ ضمن آنکه از بقیه بازارچههای مرزی نیز امکان صادرات طولانی مدت با مقادیر چشمگیر وجود نخواهد داشت. قطعا با توجه به ظرفیت اندک صادرات سیمان به افغانستان از تمامی مرزها (سالانه در حدود ۴۰۰ هزار تن برآورد میگردد) و حضور ۸ کارخانه همجوار با افغانستان با رقابت قیمتی در چشمانداز حتی یکساله روبهرو خواهیم گشت؛ همانگونه که این شرکت در آغاز صادرات به افغانستان هر تن سیمان EXW را ۶۳ دلار و در حال حاضر در حدود ۳۸ دلار به فروش میرساند.
ارسال نظر