کارخانجات داروپخش1150 ریال سود داد
داروپخش به روایت مدیرعامل
دکتر ناصر نقدی، مدیرعامل شرکت کارخانجات داروپخش در این جلسه عنوان کرد: تولید محصولات دارویی بر اساس مقدار همگن شده در سال ۱۳۸۶ معادل ۸/۹میلیارد عدد قرص بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳/۵درصد رشد داشته است.

وی در خصوص وضعیت فروش این شرکت در سال 86 گفت: فروش انواع محصولات دارویی بیش از 787میلیارد ریال بود که نسبت به سال قبل معادل 5/8درصد افزایش داشته است، از کل مبلغ فروش مبلغ 8/19میلیارد ریال فروش صادراتی است.
وی تاکید کرد: شرکت در آمارنامه یازده ماهه سال ۸۶ رتبه اول فروش را در بین شرکت‌های تولیدکننده داخل کسب کرده است. دکتر نقدی در ادامه جلسه به رشد ۷/۲درصدی سود خالص سال مالی ۸۶ اشاره کرد و گفت: سود خالص سال مالی مورد گزارش ۴/۱۳۰میلیارد ریال بود. همچنین سود ناخالص شرکت در سال ۸۶ نسبت به سال قبل ۷/۸درصد افزایش نشان می‌دهد.
دکتر نقدی سایر اقدامات و فعالیت‌های مهم انجام شده در سال 1386 را شامل تولید انبوه 19 قلم محصول جدید و ساخت آزمایشی 6 قلم محصول دیگر، استمرار عملیات انعقاد قرارداد با شرکت‌های تحقیقاتی و علمی به منظور گسترش فعالیت‌های توسعه محصول و تهیه فرمولاسیون محصولات جدید، شناسایی نیازها و اقدام به خرید ماشین‌آلات و تجهیزات تولیدی و پشتیبانی تولید از قبیل دستگاه Double Ro، دستگاه uv، پالت تراک برقی و لیفتراک، وسایل و تجهیزات برقی پست برق، پانچ و ماتریس‌های دستگاه‌های مختلف پرس قرص، فیدر دستگاه بلیسترینگ CAM و انواع وسایل و تجهیزات آزمایشگاهی به منظور ارتقای توان تولیدی، اقدامات مهم و زیربنایی در بخش‌های مختلف تولیدی از قبیل بازسازی بخش کپسول‌سازی، بازسازی نسبی بخش ساخت جامدات، بازسازی بخش فارماکولوژی قدیم همچنین به رغم وجود مشکلات و موانع تهیه مواد اولیه مورد نیاز از طریق گشایش اعتبارات اسنادی به دلیل محدودیت‌های ناشی از مراودات بین‌المللی بین بانکی، شرکت توانسته است بخش قابل توجهی از مواد مورد نیاز خود را از طریق تامین ارز و حواله نقدی در وجه فروشندگان خارجی تهیه کند، دریافت مبلغ 1017میلیارد ریال انواع تسهیلات ریالی و ارزی با توجه به افزایش حجم عملیات شرکت و به منظور بازپرداخت تعهدات جاری، کاهش ضایعات در زمینه مواد اولیه و بسته‌بندی و محصول و استفاده بهینه از ظرفیت تولیدی از طریق ارتقای سطح کیفی حرکت مواد و پرسنل تولید و گسترش فعالیت‌های صادراتی به منظور ایجاد بازارهای جدید و افزایش سهم بازارهای فعلی عنوان کرد.
تاریخچه
شرکت کارخانجات داروپخش (سهامی عام) در تاریخ 24/1/1377 تحت شماره 139281 اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری تهران، با سرمایه پانصد میلیون ریال به مدت نامحدود توسط شرکت داروپخش (سهامی عام) تاسیس گردید. سرمایه شرکت در تاریخ 30/8/78 به مبلغ چهل میلیارد ریال و در تاریخ 11/11/79 به مبلغ یکصد میلیارد ریال افزایش یافته است. همچنین در تاریخ 27/6/79 شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل و متعاقبا در تاریخ 17/7/81 در بورس اوراق بهادار تهران نیز پذیرفته شده است.
موضوع فعالیت شرکت
تولید، تهیه و واردات داروهای انسانی، دامی، شیرخشک، غذای کودک، مواد غذایی، لوازم درمانی، آرایشی، بهداشتی، آزمایشگاهی و توزیع و فروش آنها در سراسر کشور و صدور آن به خارج از کشور، همچنین خرید و فروش مواد اولیه و بسته‌بندی، ماشین‌آلات، قطعات و سایر ملزومات، تاسیس، ایجاد و بهره‌برداری از کارخانه‌های تولیدی و صنعتی و فروش آنها و مشارکت، سرمایه‌گذاری، خرید و فروش سهام شرکت‌ها و اقدام به فعالیت‌های تحقیقاتی علمی و عملی مربوط به تبادل اطلاعات، دانش فنی و تکنولوژی از طریق تهیه و تدارک آنها از شرکت‌های داخلی یا خارجی و هرگونه عملیات تجاری و غیرتجاری مجاز که مرتبط با موارد فوق به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم باشد. همچنین پروانه بهره‌برداری به شماره 60668/425506 صادره از وزارت صنایع طی مجوز شماره 60668/4212228 اداره کل صنایع غذایی و دارویی به نام شرکت کارخانجات داروپخش(سهامی عام) انتقال یافته است.
تولید
تولید همگن شده انواع محصولات شرکت در سال مالی مورد گزارش برمبنای قرص متیل دوپا بالغ‌بر 8/9‌میلیارد عدد قرص گردید که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل معادل 3/5 درصد رشد داشته است، در این راستا انواع سرم، آمپول‌های حجیم، شربت و قطره چشمی از موارد قابل توجه در افزایش تولید گروه‌های دارویی می‌باشند.
در سال مورد گزارش علاوه بر افزایش ظرفیت تولید محصولات موجود از طریق اصلاح و بازنگری خطوط تولید، افزایش شیفت‌های کاری و استفاده بهینه از ماشین‌آلات و نیروی انسانی، تعداد ۱۹ قلم محصول جدید نیز به تولید انبوه رسید. ضمن اینکه فعالیت‌های مستمر در خصوص تهیه و تنظیم، ارایه DMF و اخذ پروانه محصولات نیز با دقت و سرعت بیشتری انجام یافت برهمین اساس تعداد ۴۸ پرونده درمراحل مختلف فرمولاسیون تا صدور پروانه قرار دارند.
مدیریت شرکت بر تولید محصولات با کیفیت بالا، مطابق با استانداردهای جهانی و قابل رقابت با نمونه‌های خارجی تاکید دارد، لذا در سال مورد گزارش نسبت به اصلاح و به روزآوری فرمولاسیون برخی داروها اقدام و همچنین با گسترش و الحاق خطوط تولید پیشرفته از جنبه‌های کیفی و کمی و بالانس نمودن ظرفیت‌ها، درنظر دارد سهم تولیدات خود را در آینده افزایش داده و جایگاه خود را در بازار به نحو چشمگیری ارتقا بخشد.
شرکت با تولید اشکال مختلف دارویی (حدود ۱۹۰ قلم) از نظر تعداد و تنوع تولید مقام اول را در بین تولید‌کنندگان داخلی داراست. هیات‌مدیره در راستای حفظ موقعیت برجسته شرکت قصد دارد در رشد و توسعه کمی و کیفی محصولات گام‌های موثری بردارد.
فروش
باتوجه به رقابتی شدن بازار دارو در کشور، مدیریت شرکت تلاش دارد که با افزایش فروش به قیمت عادلانه، رضایت مشتریان را با ارائه محصولات با کیفیت بالا جلب کند. لذا باتوجه به تنوع تولیدات دارویی درصدد حفظ موقعیت خود در بازار و بالا بردن سهم قابل توجهی از فروش در بازارهای داخلی و خارجی است. در این ارتباط کل فروش شرکت در سال مالی ۱۳۸۶ بالغ بر ۴/۷۸۷ میلیارد ریال گردید که نسبت به سال قبل ۵/۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.
فروش شرکت در داخل توسط شرکت‌های توزیع داروپخش و پخش هجرت و در خارج نیز به کشورهای افغانستان، اردن، سودان، عراق، سوریه، یمن، آذربایجان، مالی، ازبکستان، تاجیکستان، سومالی، مالزی، اوگاندا و امارات صورت پذیرفته است و امید است درآینده سهم بیشتری از فروش محصولات را در بازارهای جهانی کسب کنیم. در راستای اهداف فوق شرکت نسبت به تهیه بروشورهای علمی، تجاری و تبلیغاتی و همایش‌ها و سمینارهای آموزشی و پژوهشی و نیز حضور در نمایشگاه‌های متعدد و اعزام کارشناسان به کشورهای موردنظر و انتخاب نماینده محلی اقدام کرده است.(جدول شماره1)
نرخ‌های فروش داخلی توسط وزارت بهداشت و درمان و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و نرخ‌های صادراتی توسط مدیریت و باتوافق خریدار تعیین می‌گردد.طی سال مالی مورد گزارش من اخذ افزایش قیمت برای تعداد ۷۹ قلم از انواع محصولات تولیدی شرکت، برای ۲۸ قلم محصول تولیدی نیز، قیمت جدید اخذ شده است.
سودآوری
از اهداف مهم هر واحد اقتصادی و تجاری کسب سود است. در این راستا سود و زیان محصولات تولید شده از اهمیت خاصی برخوردار است و تجزیه و تحلیل آن به عنوان یکی از ابزارهای مهم مدیریتی در جهت کاهش بهای تمام شده محصولات و کنترل هزینه‌ها ضرورت دارد.
سود ناخالص سال 1386 به مبلغ 9/281میلیارد ریال بود که نسبت به سال قبل 7/8درصد افزایش داشته و سود خالص به مبلغ 4/130میلیارد ریال بود که نسبت به سال قبل 7/2درصد رشد داشته است.شرکت قصد دارد در سال آینده با عرضه محصولات جدید و افزایش کیفیت و کاهش هزینه‌ها و استفاده بهینه از ظرفیت بالقوه، سودآوری بیشتری کسب کند.
بودجه و پیش‌بینی وضعیت آتی
به منظور کنترل و تجزیه و تحلیل عوامل موثر در هر واحد اقتصادی، بودجه به عنوان یک ابزار اساسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر بودجه عبارت است از مقایسه بین نتایج واقعی و پیش‌بینی که علل انحراف و اختلاف ایجاد شده، قابل بحث و تجزیه و تحلیل است. خلاصه بودجه سال 1387 و مقایسه آن با عملکرد سال 1386 به شرح جدول (2)ذیل ارائه می‌شود.
اهداف و برنامه‌های پیش‌بینی شده برای سال ۱۳۸۷
- برنامه‌ریزی دقیق برای اجرای بودجه مصوب سال 1387 و دستیابی به تولید و فروش حدود 850 میلیارد ریال انواع محصولات تولیدی شرکت از طریق بررسی و انتخاب ترکیب بهینه تولید و فروش، با درنظر گرفتن نیاز واقعی بازار، منطقی نمودن میزان موجودی نزد شرکت‌های توزیع و انتخاب محصولات با حاشیه سود بالا.
- اصلاح ساختار مالی شرکت به دلیل مشکلات نقدینگی از طریق اجرای صد در صدی افزایش سرمایه پیشنهادی.
- پیگیری و انجام اقدامات لازم درخصوص 52 مورد از پروژه‌های محصولات جدید که DMF آنها به اداره دارو ارسال شده است در راستای دستیابی به تولید انبوه این محصولات و بررسی و تکمیل مطالعات مربوط به فرمولاسیون و ساخت پرونده محصولات باقیمانده از سال 1386.
- تولید انبوه حداقل ۲۰ محصول جدید و عرضه آن به بازار دارو.
- ادامه فعالیت‌های مربوط به ارتقای GMP در بخش‌های مختلف تولیدی.
- استفاده از ظرفیت کامل خطوط در بخش‌های مختلف تولیدی با برنامه‌ریزی دقیق تولید.
- پیگیری و اقدامات لازم برای تکمیل و اتمام پروژه بیوتکنولوژی با درنظر گرفتن محدودیت‌های مربوط به تامین باقیمانده تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز پروژه و اقدام به تغییر کاربری پروژه‌ مزبور در صورت عدم امکان تهیه ماشین‌آلات و تجهیزات اشاره شده با رعایت صرفه و صلاح شرکت.
- توسعه (GLP Good Laboratory Practice) در مجموعه آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت.
- حفظ و افزایش توان تولیدی شرکت از طریق خرید و نصب دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مورد نیاز تولیدی و پشتیبانی با توجه به قدمت و مستهلک شدن آنها.
- ادامه برنامه‌های تدوین شده جهت ارتقای بهره‌وری کارکنان از طریق برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی، متناسب‌سازی نیروی انسانی به لحاظ تخصص، میزان تحصیلات، متوسط سن و نوع ارتباط استخدامی با شرکت و تلاش در جهت بهینه‌سازی نسبت ترکیب نیروهای پشتیبانی به تولید.
محصولات جدید شرکت به 19 قلم رسید
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت کارخانجات داروپخش با حضور ۹۴درصد سهامداران در محل این شرکت برگزار شد. در جلسه یاد شده که ریاست آن بر عهده دکتر شیبانی بود، مدیرعامل شرکت گزارش هیات‌مدیره برای سال مالی منتهی به پایان اسفند ماه ۸۶ را به استماع سهامداران شرکت رساند. در این گزارش دکتر ناصر نقدی به افزایش ظرفیت تولید محصولات علاوه بر محصولات موجود از طریق اصلاح و بازنگری خطوط تولید، افزایش شیفت‌های کاری و استفاده بهینه از ماشین‌آلات و نیروی انسانی، رسیدن تعداد ۱۹ قلم محصول جدید نیز به تولید انبوه، اشاره کرد و گفت: فعالیت‌های مستمر در خصوص تهیه و تنظیم ارائه DMF و اخذ پروانه محصولات نیز با دقت و سرعت بیشتری در سال گذشته انجام یافت. بر همین اساس تعداد ۴۸ پرونده در مراحل مختلف فرمولاسیون تا صدور پروانه قرار دارند. آقایان خلیلی و افخمی بر جلسه مجمع کارخانه‌های داروپخش نظارت کردند. بعد از قرائت گزارش حسابرس، صورت‌های مالی و ترازنامه ۸۶ این شرکت، مبلغ یک هزار و ۱۵۰ ریال سود به ازای هر سهم کارخانجات داروپخش مورد تصویب اعضای جلسه قرار گرفت. از دیگر دستورات این جلسه انتخاب اعضای هیات‌مدیره بود که نمایندگان شرکت‌های داروپخش، دارویی تامین، توزیع داروپخش، بازرگانی داروپخش و «تماد» از اعضای این هیات‌مدیره اعلام شدند.