واگذاری‌های متعدد وصندوق در سال آتی
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی تقسیم ۲۶۰ ریال سود به ازای هر سهم را برای سال مالی منتهی به ۳۱ شهریورماه ۹۰ تصویب کرد.

به گزارش خبرنگار ما در این مجمع که با حضور اکثر سهامداران برگزار شد صورت‌های سود و زیان و ترازنامه شرکت به تصویب رسید.


در این جلسه آقای مرادی، مدیرعامل سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی ضمن ارائه گزارش هیات مدیره به سوالات سهامداران پاسخ داد. واگذاری چندین شرکت از زیرمجموعه‌های «وصندوق» از مهم‌ترین خبرهایی بود که وی در این جلسه اعلام کرد. مجمع عمومی عادی سالانه «وصندوق» به ریاست دکتر محمد اسکندری، عضو هیات مدیره صندوق بازنشستگی کشوری، نظارت آقایان افشین کیانی، رییس هیات مدیره سرمایه‌گذاری آتیه صبا و علیرضا سارنج، نماینده شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین و دبیری آقای سیدحسن میرمحمد، مدیر امور شرکت‌های «وصندوق» برگزار شد.
در این جلسه سازمان حسابرسی به عنوان بازرس قانونی و روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه کثیرالانتشار انتخاب شد.





اهم اقدامات انجام شده توسط مدیریت جدید از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری
اصلاح چارت سازمانی و ساماندهی منابع انسانی
با توجه به نیاز شرکت به نیروهای تخصصی و کیفی و ایجاد ساختار منسجم جهت اجرای منظم و کارآمد فعالیت‌ها، مدیریت فعلی در بدو امر نسبت به اصلاح چارت سازمانی و جذب نیروهای لازم متناسب با آن اقدام نمود. در این راستا معاونت سرمایه‌گذاریها (شرکت فاقد این قسمت بوده است) با زیر مجموعه‌های مدیریت برنامه‌ریزی و مطالعات استراتژیک، سرمایه‌گذاری‌ها و امور شرکت‌ها تشکیل و نیروهای مرتبط جذب شد. عملکرد این حوزه در مدت کوتاه تشکیل منجر به تدوین برنامه استراتژیک و بررسی وضعیت شرکت‌ها و تهیه بیش از 70 گزارش توسط واحد مطالعات استرتژیک، حضور موثر در مجامع شرکت‌ها و تصمیم‌گیری‌های لازم با در نظر گرفتن منافع شرکت سرمایه‌گذاری توسط مدیریت امور شرکت‌ها و دستیابی به سود حاصل از فروش سهام به مبلغ 131 میلیارد ریال در مدت 3 ماه گردیده است.


تدوین استراتژی‌های سرمایه‌گذاری
در راستای ایجاد ارزش برای سهامداران و افزایش ثروت آنان، شرکت، سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی، ورود در طرح‌های با بازدهی بالا و کسب حداکثری سود همراه با ریسک مطلوب را در دستور کار قرار داده است. در این راستا موارد زیر به عنوان بخشی از راهبرد شرکت در نظر گرفته شده است:
-افزایش سرمایه‌گذاری در شرکت‌های بورسی به دلیل وجود شفافیت در این بخش و استفاده از تسهیلات تعیین شده؛ با تمرکز بر بورسی نمودن شرکت‌های غیربورسی و کاهش سرمایه‌گذاری در شرکت‌های غیربورسی (اقدامات نهایی و تعامل با سهامدار عمده در خصوص ورود شرکت‌های نفت پاسارگاد و بیمه ملت به بورس در حال انجام است. همچنین شرایط شرکت نفت ایرانول نیز در دست بررسی است).


-انتخاب ترکیب بهینه سرمایه‌گذاری‌ها با پایش مداوم فرصت‌های ملی و بین‌المللی
* در راستای اجرای برنامه‌های تدوین شده، در هر صنعت شرکت‌های ورودی و خروجی شناسایی شده است و گزارش مربوط به هر کدام نیز تهیه شده است که در آینده ای نزدیک برای سهامدار عمده جهت تصویب ارائه خواهد شد. تاکنون 31 گزارش تحلیلی از شرکت‌های زیرمجموعه، در واحد برنامه‌ریزی و مطالعات استراتژیک تهیه شده تا در وقت مقتضی تصمیمات نهایی جهت ورود و خروج به صنعت و شرکت‌های تعیین شده اتخاذ گردد.
* گزارش توجیهی افزایش سرمایه و طرحهای توسعه‌ای شرکت‌های زیرمجموعه (در حدود ۴۰ مورد) در واحد برنامه‌ریزی و مطالعات استراتژیک مورد بررسی دقیق قرار گرفته است و نظر نهایی جهت اجرا ارائه شده است.
* سود حاصل از خریدو فروش سهام طی دوره مورد گزارش(که عمدتا از ابتدای خردادماه سال جاری صورت پذیرفته است) به میزان 451درصد نسبت به عملکرد سال قبل افزایش داشته است. لازم به ذکر است جدول فروش سهام به شرح یادداشت 2-33 صورتهای مالی افشا شده است.

معرفی شرکت‌های زیر مجموعه «وصندوق»
پتروشیمی جم
پتروشیمی جم بزرگترین واحد تولید کننده الفین جهان است. و تولیدی معادل ۱.۳۲۵.۹۰۴ تن (یک میلیون وسیصدو بیست و پنج هزارو نهصدو چهار تن )در نه ماهه اول سال داشته است که ۷۱۲.۷۴۱ تن از آن (هفتصدو دوازده هزارو هفتصدوچهل و یک تن) فروش داخلی به ارزش ۶.۹۹۸ میلیارد ریال (شش هزارو نهصدونودوهشت میلیارد ریال ) و ۴۳۸.۴۲۱ تن از آن (چهارصدو سی و هشت هزارو چهارصدو بیست و یک تن ) فروش صادراتی به ارزش۵.۹۵۶ میلیارد ریال ( پنج هزار و نهصدو پنجاه و شش میلیارد ریال) بوده است.
مهمترین وجه تمایز این شرکت با سایر رقبا این است که با 45 درصد ظرفیت اسمی به نقطه سر به سر تولید رسیده و امکان استفاده از خوراک مایع و گاز در شرایط مختلف (بهره مندی از 4 کوره مصرف کننده خوراک مایع،3 کوره گازی و 3 کوره دو گانه سوز) را داراست.


پروژه‌های SBS و ABS نیز در این شرکت در حال اجراست که با افتتاح پروژه بوتن1 در ایام الله دهه فجر با سرعت بیشتری به انجام خواهد رسید.
لازم به ذکر است با توجه به علاقه سهامداران محترم شرکت در خصوص دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرکت پتروشیمی جم ، طبق وعده داده شده در مجمع شرکت سرمایه گذاری، برنامه ای با حضور مسئولان پتروشیمی جم در اینخصوص برگزار خواهد شد که سهامدارن محترم که تمایل به حضور در جلسه مذکور را دارند با مدیریت امور شرکت‌ها شرکت سرمایه گذاری ارتباط برقرا نموده ضمن آنکه، اطلاعات جلسه مذکور متعاقبا از طریق سایت شرکت سرمایه‌گذاری، اعلام می‌شود.



صبا فولاد خلیج فارس
شرکت صبا فولاد خلیج فارس تحت شماره ثبت 235853 مورخ 14/9/1383 در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده و فعالیت خود آغاز نموده است. شرکت تمام فعالیت خود را برای احداث یک واحد فولاد‌سازی به‌ظرفیت نهایی 5/4 میلیون تن بیلت و اسلب در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در 20 کیلومتری غرب بندرعباس واقع در استان هرمزگان متمرکز نموده است. شرکت در نظر دارد در فاز اول پروژه خود یک واحد فولاد سازی به ظرفیت 5/1 میلیون تن در سال شامل یک واحد تولید آهن اسفنجی 5/1میلیون تن در سال و نیز یک واحد ذوب ریخته‌گری (تولید بیلت) بظرفیت 5/1 میلیون تن در سال را طی دو مرحله و با هزینه برآوردی 7,651,400 میلیون ریال اجراء نماید. در شهریور ماه سال 1388 قرارداد واحد احیا به ظرفیت 5/1 میلیون تن در سال آهن اسفنجی قالبی (بریکت) (HBI) با شرکت ایریتک بصورت EPC منعقد گردید و سایر امور مربوطه به فعالیت‌های فاز اول نیز در حال اجراست.


خالص ارزش فعلی طرح(NPV) برمبنای نرخ تنزیل 18درصد و برای انتهای سال 90، مبلغ 6,878,980 میلیون ریال و نرخ بازده داخلی کل طرح(IRR) 29.08درصد می باشد.
مزایای این طرح به شرح زیر است:
1. پیشرفت قابل قبول برنامه‌های اجرایی طی ماههای اخیر
۲. پتانسیل تبدیل شدن به بزرگترین تولید کننده فولاد کشور
3. واقع شدن در منطقه ویژه اقتصادی و بهره‌مندی از مزایای آن
۴. نزدیکی به معادن گل گهر
5. نزدیکی به مرزهای آبی کشور جهت صادرات و وارادات
۶. واقع شدن در نزدیکی خطوط مواصلاتی ریلی
7. واقع شدن نیروگاه برق در مجاورت کارخانه
۸. دسترسی آسان به منابع انرژی جنوب و منابع آب
9. دسترسی به بازار‌های صادراتی
۱۰. امکان بهره برداری از «به روزترین» سیستم‌های تولیدی به دلیل جدید بودن طرح
ضمن آنکه پروژه مذکور دارای 2 ویژگی منحصر به فرد شامل تکنولوژی Hot Bricitو Hot Charging را دارا میباشد.
از زمان ورود مدیریت جدید با تمهیدات اندیشیده شده، پروژه طی ۷ ماه، ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. ضمن آنکه پیشرفت مذکور عمدتا بایت ورود تجهیزات خارجی خریداری شده بوده که طی مراسمی با حضور مقامات استانی عملیات نصب آنها در اواخر مهرماه جاری آغاز شد. همچنین بخش عمده‌ دیگری از تجهیزات کارخانه ساخته و آماده حمل از کشورهای مبدا(ایتالیا، آلمان، بلژیک) می‌باشد که اقدامات لازم از سوی سهامداران و مدیریت شرکت جهت حمل و بارگیری آن به داخل کشور در حال انجام است. لازم به ذکر است که این تجهیزات تا کنون مشمول تحریم‌های بین الملی نبوده است. همچنین شرکت سرمایه گذاری جهت واگذاری بخشی از سهام این شرکت از طریق فرابورس ، مذاکراتی را با مجموعه‌های مختلف انجام داده که در آینده ای نزدیک فرآیند آن صورت خواهد پذیرفت.


صنایع شیر ایران
شرکت صنایع شیر ایران به عنوان بزرگترین شرکت تولید کننده شیر و محصولات لبنی کشور بوده و با بهره‌گیری از فن‌آوری روز یکی از مجهزترین واحد‌های صنعتی فرآورده‌های شیری در ایران و خاورمیانه محسوب می‌شود. این شرکت با ۱۷شرکت تابعه حدود ۴۰ درصد نیاز مصرف کشور را در انواع فرآورد‌های لبنی پاستوریزه و استرلیزه تامین می‌نماید.
همچنین میزان فروش شرکت به شرح زیر بوده است:




نفت پاسارگاد
شرکت نفت پاسارگاد مالکیت اموال منقول و غیر منقول تاسیسات مربوط به کارخانه‌های قیرسازی شرکتهای پالایش نفت شیراز، بندر عباس، اصفهان، تبریز، تهران، آبادان و شازند اراک را با ظرفیت مجموع ۳.۰۹۸.۷۱۰ تن در سال در اختیار داشته که به عنوان بزرگترین تولید کننده قیر در خاورمیانه به تولید انواع قیر صنعتی مشغول می باشد.
با توجه به تعامل مثبت صورت گرفته توسط دیگر سهامدار شرکت، مجموعه شستا اقدامات اولیه جهت فرآیند ورود این شرکت به بازار سرمایه شروع گردید که طی جلسات برگزار شده با مسئولین شرکت و بورس برنامه زمانبندی لازم تهیه و در راستای آن عملیات ارزش گذاری شرکت به اتمام رسیده که در صورت انجام سایر موارد لازم ، به زودی شاهد ورود این شرکت به بورس خواهیم بود.





نفت ایرانول
این شرکت مالکیت اموال منقول و غیر منقــول دو کارخانه روغن سازی پالایشگاه تهران و آبــادان را دارا می‌باشد و نیز بزرگترین تولید کننده روغن‌های روان کننده می باشد .
تولیدات شرکت و حجم آن به تفکیک جدول شماره یک میباشد:
شرکت طی سنوات اخیر موفق به تولید محصولات جدید به شرح جدول شماره2 شده است:
همچنین در راستای افزایش کیفیت محصولات موفق به اخذ تاییدیه‌هایی به شرح جدول شماره۳ گردیده است:
تمدید تاییدیه‌های اخذ شده شرکت نفت ایرانول از شرکت‌های معتبر خارجی به شرح همین جدول است.

۰




وصول مطالبات
علی‌رغم وجود مشکلات نقدینگی به دلیل آثار ناشی از تحریم‌های بین المللی و عدم توان پرداخت به موقع سهم سود توسط شرکت‌های سرمایه پذیر ، با پیگیریهای مستمر بیش از ۶۲ درصد از مطالبات سهم سود سنوات قبل و ۴۰ درصد مطالبات سهم سود سال جاری شرکت را وصول گردیده ضمن آنکه جهت باقیمانده آن با توجه به توان پرداخت نقدی و طرح‌های افزایش سرمایه شرکت‌ها اقدامات لازم، در حال بررسی و انجام می‌باشد.
همچنین علی‌رغم عدم اتمام مهلت قانونی شرکت‌ها جهت سهم سود سال‌جاری آنها، با تلاش‌های صورت پذیرفته سهم سود برخی از شرکت‌ها با راهکارهای مناسب زودتر از موعد مقرر وصول و جهت تزریق به پروژه‌ها از آن استفاده شده است.
افزایش سرمایه
به منظور اصلاح ساختار سرمایه از بابت بدهی 6.567 میلیارد ریالی به سهامدار عمده و سرمایه‌گذاری مورد نیاز جهت تکمیل پروژه‌های در دست اجرا، برنامه افزایش سرمایه شرکت از مبلغ 7.200 میلیارد ریال به 14.400 میلیارد ریال (معادل صد درصد) در دست اقدام بوده که گزارش توجیهی آن تهیه و در اختیار بازرس جهت اظهار نظر قرار گرفته تا پس از اخذ جواب قبولی ، به منظور هماهنگی برای سهامدار عمده ارسال و نسبت به انجام آن اقدام گردد.

«وصندوق» 260 ریال سود به هر سهم می‌دهد