با حضور بیسابقه ۷۸ درصد سهامداران در مجمع عمومی عادی و فوقالعاده شرکت تصویب شد
تقسیم ۳۵ تومان از سود ۷۶ تومانی و موافقت با افزایش ۱۰۰ درصدی سرمایه بورس کالای ایران
بر اساس این گزارش، با وجود سودآوری قابل توجه بورس کالا در سال ۸۹ که ۷۶۲ ریال به ازای هر سهم اعلام شد، با پیشنهاد هیاتمدیره و تصویب مجمع عمومی این شرکت مقرر شد ۳۵۰ ریال سود به طور نقدی میان سهامداران توزیع و مابقی جهت افزایش سرمایه شرکت به میزان ۱۰۰ درصد تخصیص پیدا کند.
تصمیمات مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام برای سال مالی منتهی به 29/12/1389
الف- زمان و محل برگزاری مجمع عمومی: مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام شرکت، راس ساعت ۹ صبح روز سه شنبه مورخ ۲۰/۰۲/۱۳۹۰ در محل تالار وزارت کشور، به نشانی: تهران، میدان فاطمی، اول خیابان شهید گمنام تالار بزرگ کشور برگزار شد.
ب- دستور جلسه: 1- استماع گزارش عملکرد هیاتمدیره و حسابرس و بازرس قانونی 2- بررسی و تصمیمگیری درخصوص صورتهای مالی سال منتهی به 29/12/1389
۳- تصمیم گیری در مورد تقسیم سود ۴- تعیین بازرس قانونی اصلی و علیالبدل و تعیین حقالزحمه آنها ۵- تعیین روزنامههای کثیرالانتشار ۶- انتخاب اعضای هیاتمدیره ۷- سایر مواردی که در صلاحیت مجمع عمومی عادی سالانه میباشد.
ج - حاضرین در جلسه مجمع عمومی:
د- اعضای هیاترییسه: براساس رایگیری بهعملآمده در جلسه مجمع عمومی، اعضای هیاترییسه بهشرح ذیل انتخاب گردیدند: آقای علیرضا عسگری مارانی بهعنوان رییس مجمع، آقای حمید آذرخش بهعنوان ناظر مجمع، آقای ابوالفضل متین بهعنوان ناظر مجمع، آقای عباس یعقوبی بهعنوان منشی مجمع
و- تصمیمات مجمع عمومی عادی سالانه:
1- صورتهای مالی شرکت برای سال منتهی به 29/12/1389 و گزارش فعالیت هیاتمدیره به شرح جداول ذیل مورد بررسی و تصویب مجمع قرارگرفت.
۲- میزان سود قابل تخصیص مبلغ ۳۵۰ ریال به ازای هر سهم تعیین شد.
۳- با توجه به مصوبات مجمع، حقوق صاحبان سهام شرکت در تاریخ ترازنامه به شرح ذیل میباشد:
4- موسسه حسابرسی هشیار بهمند بازرس قانونی و حسابرس شرکت و آقای عباس هشی بهعنوان بازرس علیالبدل برای سال مالی منتهی به 29/12/1390 انتخاب شدند.
۵- روزنامههای اطلاعات و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه کثیرالانتشار جهت درج آگهیهای شرکت تعیین شد.
6- بر اساس تصمیمات مجمع اعضای هیاتمدیره جدید بهشرح زیر به مدت 2 سال انتخاب شدند.
تصمیمات مجمع عمومی فوقالعاده شرکت بورس کالای ایران
دستور جلسه: 1- تصمیمگیری در خصوص افزایش سرمایه 2- اصلاح برخی از مفاد اساسنامه 3- سایر موارد
اعضای هیات رییسه:
براساس رایگیری بهعملآمده در جلسه مجمع عمومی، اعضای هیاترییسه بهشرح ذیل انتخاب شدند: آقای محمد رضا شهیدی تبار بهعنوان رییس مجمع، آقای حمید آذرخش بهعنوان ناظر مجمع، آقای ابوالفضل متین بهعنوان ناظر مجمع، آقای عباس یعقوبی بهعنوان منشی مجمع.
تصمیمات متخذه در رابطه با دستور جلسه:
۱- مجمع با افزایش سرمایه (به شرح جدول ذیل) موافقت نمود:
2- موضوع پیشنهاد اصلاح برخی از مفاد اساسنامه در جلسه مجمع مطرح و مورد تصویب اکثریت قرار گرفت، ضمنا پس از اعمال اصلاحات مصوب، اساسنامه شرکت به 73 ماده و 31 تبصره تغییر یافت.
اهم برنامهها و اهداف اجرا شده در سال1389
۱- بررسی سیاستها و ابزارهای مدیریت ریسک در بورسهای منتخب ۲- بررسی انواع ابزارهای جدید قابلمعامله در بورسهای منتخب دنیا ۳- امکان سنجی انجام معاملات دام زنده در بورس کالای ایران ۴- بررسی پذیرش کالای نفت کوره، وکیوم باتوم و لوب کات از گروه فرآوردههای نفتی ۵- تدوین استاندارد کنسانتره مولیبدن ۶- بررسی استانداردهای ملی کالای موجود در فهرست کالای پذیرفته شده در بورس ۷- اقدام در جهت ورود محصولات خرید تضمینی و توافقی در بورس کالا ۸- پیشبینی ابزارهای تشویقی جهت حضور فعالان بازار در بورس کالا ۹- استقرار سیستم تسویه معاملات چند بانکی ۱۰- راهاندازی سیستم پیوسته (continuous) برای حداقل ۳۰ درصد کالاها ۱۱- سیستماتیک نمودن کنترل ثبت سفارش در تالار ۱۲- تغییر الگوریتم سیستم معاملات برای رقابت بین چند فروشنده و چند خریدار ۱۳- بررسی و تصویب پیش نویس آییننامههای صلح سلف، معاملات قبض انبار، دستورالعمل معاملات، قراردادهای اختیار، نظارت ناظران ۱۴- بررسی و تصویب پیش نویس آییننامه سلف موازی مختص معاملات نفت ۱۵- تعیین ویژگیهای روانشناختی و شایستگیهای گروههای شغلی ۱۶- طراحی سیستم مدیریت عملکرد و تعیین نحوه پرداخت پاداش
بهرهوری کارکنان ۱۷- ایجاد سامانه اولیه برای انجام امور تسویه کارگزاران ۱۸- تولید سمپاک ۲ بر اساس نیازهای جدید سازمان بورس ۱۹- فاز سوم موبایل تریدینگ ۲۰- تغییر ساختار ارتباطی سرور چند بانکی ۲۱- فعال کردن بانکهای آماده ورود به فرآیند تسویه ۲۲- تکمیل و توسعه سامانه تجارت سیار جهت نمایش تابلو و اطلاعات معاملات آتی ۲۳- سامانه مدیریت امنیت و اشتراک سرویسهای تحت وب ۲۴- تکمیل سامانه اضافه واریزی و اشتباه واریزی ۲۵- ارتقای سیستم اتوماسیون اداری با خرید و استقرار سیستم جدید ۲۶- به روز رسانی مفروضات شاخصهای قیمت بورس کالای ایران ۲۷- پیگیری استفاده از بیمه نامه در فرآیند معاملات جهت کاهش ریسک معاملات ۲۸- پیگیری تدوین برنامه استراتژیک بورس کالا ۲۹- انجام اقدامات لازم برای اخذ مجوز، افزایش سرمایه شرکت از سازمان بورس و اوراق بهادار ۳۰- تدوین آییننامه معاملات.
گزارش بازار
اطلاعات و آمار معاملات انجام شده در سال1389 نشان میدهد که همچون سال گذشته محصولات فلزی و صنعتی بیشترین سهم از میزان و ارزش معاملات بورس را به خود اختصاص داده اند؛ به طوری که حدود 51 درصد از مقدار معاملات و حدود 60 درصد از ارزش معاملات متعلق به این گروه از کالاها بوده است. سهم محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پاییندستی نفت از کل معاملات انجام شده در مدت زمان مورد اشاره از نظر حجم 39 درصد و از نظر ارزش 34 درصد بوده است.گروه محصولات کشاورزی با یک رشد شتابان نسبت به سال قبل حدود 10 درصد مقدار معاملات بورس کالای ایران را به خود اختصاص دادهاست. گروه محصولات فلزی و صنعتی 17 درصد از نظر مقدار و40 درصد از نظر ارزش رشد کرده و محصولات پتروشیمی نیز رشد 17 درصدی از نظر مقدار و 30 درصدی از نظر ارزش را تجربه کرده است.
پیام هیاتمدیره و مدیرعامل
با عنایت خداوند متعال سال ۱۳۸۹ سال گذر از رکود در اقتصاد جهانی همراه با ثبات و رونق در اقتصاد ایران و نتیجتا سالی موفق برای شرکت بورس کالای ایران در انجام هر چه بهتر پذیرش و معاملات کالا بوده است.
معاملات کالا در شرکت از نظر مبلغ 36 درصد و از نظر حجم 16 درصد رشد داشته است. از نظر ارزش در گروه فلزات پایه و مواد معدنی 40 درصد، کشاورزی 669 درصد، پتروشیمی و نفت 14 درصد، طلا 53 درصد و معاملات آتی 246 درصد رشد داشته است. با تلاش بیشائبه کارکنان و مدیران شرکت، ضمن تحقق بودجه پیش بینی شده سود پس از کسر مالیات (EPS) شرکت در سال 1389 نسبت به سال قبل معادل 6/26 درصد رشد داشته است.
* شرکت بورس کالا با پذیرش ۷۴ شرکت عرضهکننده و ۱۰کالای جدید در سال ۱۳۸۹ توانسته است سبد کالاهای معاملاتی خود را هرچه بیشتر متنوع و ریسک پذیری معاملات را با عرضه کالاها در ۱۱ گروه اصلی و ۵۱ زیر گروه اصلی و ۱۷۷ زیر گروه فرعی به نحو مطلوبی کاهش دهد.
* تعداد 69 کارگزاری با 243 مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار و بورس کالا، معاملات سال 1389 را به نحو چشمگیری افزایش داده و توانستهاند در بازار نقدی و معاملات فیزیکی، اکثریت تجار و تولیدکنندگان بازار اول را به خود جذب نمایند و با انعقاد 68287 قرارداد معاملات کالا در شرکت بورس کالا را گسترش دهند.
* در بازار معاملات مشتقه با توسعه معاملات آتی سکه طلا و گسترش آن در سال ۱۳۸۹ زمینه راهاندازی معاملات OPTION بهعنوان یک ابزار جدید مالی در شرکت بورس کالا فراهم شده است که در این خصوص اقدامات اساسی و مطالعاتی، مذاکرات و همایشهای گستردهای برگزار شده و هماکنون کمیتهای در شرکت مسوولیت پیگیری آن را عهده دار میباشد و آییننامه معاملات مربوطه نیز تنظیم و جهت تایید برای سازمان بورس اوراق بهادار ارسال شده است که انشاءا... پس از تائید سازمان امید آن داریم در سال ۱۳۹۰ شاهد راهاندازی و گسترش معاملات OPTION در شرکت بورس کالای ایران باشیم.
* سیستمهای معاملات الکترونیکی شرکت بورس کالا در حال ارتقا و گسترش میباشند و معاملات چند بانکی و چند کالایی با اتصال بانک کشاورزی و اخیرا بانک تجارت به سیستم تسویه الکترونیکی اتاق پایاپای شرکت بورس کالا موجب گسترش معاملات و ایجاد تسهیلات مناسب جهت انجام تسویه معاملات برای معاملهگران شده است.
* گزارش افزایش سرمایه شرکت با نظر مثبت بازرس قانونی و تایید سازمان بورس و اوراق بهادار جهت تصویب به مجمع عمومی فوقالعاده شرکت پیشنهاد شده است در صورت موافقت سهامداران محترم منابع مالی لازم جهت گسترش و بروز نمودن سیستمهای الکترونیکی برای تسویه معاملات از جمله ابزارهای مالی و معاملاتی جدید (option) فراهم خواهد شد و همچنین با توجه به کمبود فضای معاملات و به جهت ایجاد فضای مناسب برای کارگزاران محترم و معاملهگران فعال در بورس کالا اقدام به خرید ساختمان جدید در مجاورت شرکت نمودهایم که انشاءا... پس از انجام افزایش سرمایه و تزریق منابع مالی جدید به شکل شایستهای آن را گسترش خواهیم داد.
* با عنایت به موفقیتهای اساسی شرکت بورس کالا در پذیرش و عرضه کالاهای جدید بالاخص پس از افتتاح تالار بینالمللی معاملات نفت و محصولات پتروشیمی در منطقه آزاد کیش و با توجه به موافقت ریاست محترم جمهوری و تاکید ایشان به وزارتخانههای نفت و امور اقتصادی و دارایی مبنی بر راهاندازی فاز دوم بورس نفت از طریق شرکت بورس کالا و تعیین مهلت زمانی برای پذیرش نفت کوره امیدواریم که انشاءا... در اولین فرصت ضمن انجام معامله نفت کوره در جهت گسترش معاملات نفت خام و سایر فرآوردههای نفتی اقدام نماییم. لازم به ذکر است که با توجه به گسترش معاملات فرآوردههای نفتی انجام معاملات آن در بورس کالا میتواند تاثیر بسیار مثبت در بینالمللی کردن شرکت بورس کالا و گسترش معاملات کالا و نهایتا افزایش سودآوری برای سهامداران محترم باشد.
* مدیریت شرکت از سهامداران محترم و همه کسانی که شرکت بورس کالا را در رسیدن به اهداف خود یاری نمودهاند کمال تشکر و قدردانی را داشته و امید آن دارد که همچنان ما را در رسیدن به اهداف عالیه شرکت در تبدیل شدن به یک بورس معتبر و تمام عیار بینالمللی یاری فرمایند.
ارسال نظر