مجمع عمومی عادی و فوق‌العاده بانک کارآفرین سه‌شنبه گذشته، بیست و سوم خردادماه، با حضور بیش از 94 درصد صاحبان سهام در سالن‌ همایش‌های رازی برگزار شد.

در مجمع عمومی فوق‌العاده این بانک که با دستور جلسه افزایش سرمایه تشکیل شده بود، اکثریت سهامداران با افزایش سرمایه بانک کارآفرین از مبلغ ۴۵۰۰ میلیارد ریال به ۷۵۰۰ میلیارد ریال موافقت کردند که براساس آن ۲ هزار میلیارد ریال از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها و یکهزار میلیارد ریال از محل سود سالانه تامین خواهد شد. بانک کارآفرین نخستین بانکی است که با استفاده از مجوز قانونی جزء «ب» بند ۷۸ قانون بودجه سال ۱۳۹۰ از امکان تجدید ارزیابی دارایی‌های ثابت برای افزایش میزان سرمایه خود بهره می‌برد.


مجمع عمومی فوق‌العاده اختیار افزایش سرمایه را به هیات مدیره تفویض کرد تا در مدت سه ماه هیات مدیره اقدام به این امر نماید. در مجمع عمومی عادی سالانه بانک کارآفرین، پس از ارائه گزارش عملکرد توسط دکتر ولی‌الله سیف، مدیرعامل بانک، صورت‌های مالی عملکرد سال ۹۰ به تصویب سهامداران رسید و سود هر سهم بانک برای عملکرد سال یاد شده ۱۵۰ ریال در نظر گرفته شد. همچنین در این مجمع تعیین بازرس قانونی و علی‌البدل برای سال ۹۱، حق‌الزحمه بازرس برای سال مالی ۹۰، پاداش اعضاء هیات مدیره برای عملکرد سال مالی ۱۳۹۰، حق حضور اعضاء غیرموظف هیات مدیره برای سال مالی ۱۳۹۱، انتخاب روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی‌های شرکت به تصویب رسید.
انتخابات هیات مدیره
در مجمع عمومی عادی سالانه بانک، ترکیب جدید هیات مدیره بانک نیز مشخص شد و براساس آرای سهامداران، شرکت کار و اندیشه جنوب (با مسوولیت محدود) شرکت تدبیر تهویه هوشمند (با مسوولیت محدود)، مهندس عطاالله آیت‌الهی، شرکت سرمایه‌گذاری تدبیر (سهامی‌خاص)، شرکت بیمه کارآفرین (سهامی عام)، شرکت سرمایه‌گستر دوراندیش (سهامی خاص) و شرکت توسعه اقتصاد فردا (سهامی خاص) به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره بانک و شرکت‌های صبا تامین و سرمایه‌گذاری بانک کارآفرین به عنوان اعضای علی‌البدل انتخاب شدند.




پیام مدیرعامل به سهامداران
خدا را سپاس می‌گویم که بار دیگر به منظور ارائه گزارش عملکرد و فعالیت‌های مثبت بانک کارآفرین فرصتی دست داد. آنچه مسلم است موفقیت‌های بزرگ به دست آمده نمی‌توانست حاصل شود مگر با کوشش خالصانه کارکنان متعهد و متخصص و یاری مشتریان و سهامداران محترم بانک که همواره با حضور فعال و گرم خودشان ما را در مسیر موفقیت بانک حمایت و پشتیبانی کرده‌اند. از این رو وظیفه خود می‌دانم سپاس و قدردانی خالصانه خود را از همه این عزیزان اعلام دارم.
سعی گردیده است گزارش حاضر تصویری شفاف از عملکرد بانک را طی سال مالی ۱۳۹۰ ارائه دهد. مدیریت اجرایی بانک طی سال مالی مذکور به رغم تمامی مشکلاتی که وجود داشت، توانست با استعانت از درگاه ایزد منان و بهره‌گیری از کادر متخصص و مجرب خود بر تمامی موانع و مشکلات فائق آمده و در چارچوب قوانین و مقررات حاکم بر صنعت بانکداری کشور در مسیر ارتقاء بانک گام‌های موثری بردارد.
توسعه و تنوع سبد محصولات، عرضه خدمات نوین و مدرن بانکداری الکترونیکی با سطوح امنیتی بسیار بالا، ارائه سرویس و خدمات مطلوب به کلیه مشتریان بانک از جمله اموری است که در راستای خلق ارزش‌های نوین و حرکت در مسیر رشد و تعالی، بر محور مشتری‌مداری در بانک کارآفرین بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
در سالی که گذشت، بانک کارآفرین در مسیر رشد و ارتقای سطوح کمی و کیفی خود توانست به افتخاراتی نظیر دریافت تندیس سومین جشنواره ملی بهره‌وری، دریافت جایزه بانک برتر در همایش سیاست‌های پولی و ارزی، دریافت جایزه بانک پیشرو در مدیریت سلامت اداری، اخذ رتبه دوم در رتبه‌بندی بنکر از نظر استحکام مالی در بین بانک‌های ایرانی، دست یابد، بی‌گمان تمامی این دستاوردها و موفقیت‌های بانک، ناشی از اعتماد و حمایت شما یاوران همیشه همراه بانک (سهامداران و مشتریان گرانقدر) می‌باشد. امید است که در پرتو الطاف پروردگار یکتا با حضور فعالانه شما عزیزان بیش از گذشته در تعالی نام بانک کارآفرین و تحقق اهداف والای آن که به افق‌های روشن‌تر چشم دوخته است، دست یافته و بتوانیم رضایت بیشتر مشتریان گرامی و سهامداران ارجمند را حاصل نمائیم.





گزارش عملکرد
دکتر ولی‌الله سیف، مدیرعامل بانک کارآفرین در این مجمع گزارش کامل عملکرد این بانک در سال 1390 را ارائه کرد. در این گزارش با مروری بر وضعیت مالی بانک کارآفرین به مقایسه اقلام عمده ترازنامه در سه سال گذشته پرداخته شده است.
منابع و مصارف
مانده تسهیلات اعطایی بانک کارآفرین در پایان سال 90 به رقم 40 هزار و 593 میلیارد ریال رسیده که رشدی معادل 50 درصد نسبت به سال قبل از آن را نشان می‌دهد. مانده سپرده‌های این بانک هم در دوره مالی یادشده معادل 44 هزار و 81 میلیارد ریال بوده که رشدی معادل 37 درصد را نسبت به سال 89 به ثبت رسانده است. رشد مانده تسهیلات این بانک در پایان سال 89 نسبت به سال 88 معادل 21 درصد و رشد مانده سپرده‌ها در این دوره مالی معادل 8 درصد گزاش شده است.
جمع درآمدهای بانک کارآفرین در پایان سال ۹۰ معادل ۸ هزار و ۵۴۶ میلیارد ریال اعلام شده که رشدی معادل ۳۳ درصد را نسبت به سال قبل از آن نشان می‌دهد. رشد جمع درآمدهای این بانک در پایان سال ۸۹ نسبت به سال ۸۸ معادل ۲ درصد بوده است. سود قبل از کسر مالیات بانک کارآفرین در سال ۹۰ معادل دو هزار و ۷۲۹ میلیارد ریال بوده که ۳۴ درصد رشد را نسبت به سال ۸۹ نشان می‌دهد.
سود قبل از کسر مالیات این بانک در سال 89 معادل 2 هزار و 33 میلیارد ریال اعلام شده که نسبت به سال قبل از آن رشدی معادل 7 درصد را به ثبت رسانده است.
سود پس از کسر مالیات این بانک در سال ۹۰، ۲ هزار و ۳۴۱ میلیارد ریال گزارش شده که رشدی معادل ۲۹ درصد را نسبت به سال قبل از آن نشان می‌دهد.
جمع دارایی‌ها و بدهی‌ها
جدول مقایسه اقلام عمده ترازنامه بانک کارآفرین در سال‌های ۸۸، ۸۹ و ۹۰ حاکی است: در پایان سال گذشته جمع دارایی‌های این بانک به ۶۰ هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال رسیده که ۴۱ درصد رشد نسبت به سال قبل از آن داشته است.
جمع بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام این بانک هم در پایان سال 90 معادل 60 هزار و 210 میلیارد ریال بوده است.
نسبت کفایت سرمایه که حاصل تقسیم سرمایه پایه بانک به دارایی‌های موزون شده بر حسب ریسک می‌باشد در بانک کارآفرین در پایان سال ۹۰ معادل ۲۰ درصد و این نسبت در پایان سال ۸۹ معادل ۷/۱۶ درصد گزارش شده است.


بانک کار‌آفرین در بورس
بانک کارآفرین در تاریخ 7/11/1381 در بورس اوراق بهادار تهران در گروه صنعت بانک‌ها و موسسات اعتباری با نماد «وکار» درج شده و سهام آن برای اولین بار در تاریخ 14/4/1382 مورد معامله قرار گرفت.
در پایان سال ۱۳۹۰ تعداد سهام معامله شده این بانک یک میلیارد و ۳۳۴ میلیون و ۲۲۸ هزار و ۴۲۳ سهم به ارزش ۳ هزار و ۶۷۶ میلیارد و ۷۱۰ میلیون و ۲۱۰ هزار و ۷۲۷ ریال گزارش شده است. تعداد روزهای باز بودن نماد این بانک در تاریخ یادشده ۲۳۲ روز و ارزش بازار سهام این بانک ۱۰ هزار و ۹۰۸ میلیارد ریال بوده است.
هر سهم بانک کارآفرین در پایان سال 90 با سرمایه 4 هزار و 500 میلیارد ریال، 2 هزار و 424 ریال معامله شده است. نسبت حجم معاملات به میانگین موزون سرمایه در بانک کارآفرین در پایان سال 90 معادل 6/112 درصد گزارش شده است. این نسبت در پایان سال 89 معادل 4/107 درصد بوده است.




ترکیب سهامداران
سهامداران بانک کارآفرین از اشخاص مختلفی تشکیل گردیده که ترکیب سهامداران حقیقی و حقوقی بالای یک‌درصد بانک در پایان سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۰ به شرح زیر بوده است.