آسیبشناسی آژانسهای گردشگری
رضا مافی: امروزه اغلب آژانسهای مسافرتی از یک فرمول قدیمی، بدون هیچ کم و کاستی، استفاده میکنند؛ فرمولی که سالها است به یک شکل استفاده میشود و هیچ تغییری به جز اضافه شدن اینترنت به آن، نداشته است. با این اوصاف بسیار ضروری است که کسبوکار را بار دیگر و از نو برای فضای گردشگری تعریف کرد. کسبوکارهای امروز شرایط جدیدی را تجربه میکنند و موقعیت کسبوکار تغییر کرده است. مشاغل دارای طرح توجیهی، طرح تجاری، طرح مالی، سند چشمانداز، ماموریت و شرح فعالیت شدهاند. سرمایهگذاران برای ایجاد یک کسبوکار جدید بسیاری از موارد را مدنظر قرار میدهند.
رضا مافی: امروزه اغلب آژانسهای مسافرتی از یک فرمول قدیمی، بدون هیچ کم و کاستی، استفاده میکنند؛ فرمولی که سالها است به یک شکل استفاده میشود و هیچ تغییری به جز اضافه شدن اینترنت به آن، نداشته است. با این اوصاف بسیار ضروری است که کسبوکار را بار دیگر و از نو برای فضای گردشگری تعریف کرد. کسبوکارهای امروز شرایط جدیدی را تجربه میکنند و موقعیت کسبوکار تغییر کرده است. مشاغل دارای طرح توجیهی، طرح تجاری، طرح مالی، سند چشمانداز، ماموریت و شرح فعالیت شدهاند. سرمایهگذاران برای ایجاد یک کسبوکار جدید بسیاری از موارد را مدنظر قرار میدهند. در این میان اما کسبوکارهای گردشگری با ظرفیت اجرایی بالا، تنها تغییراتی کوچک و انگشتشمار را، آن هم توسط برخی موسسات تجربه میکند؛ از این رو باید در تمام بخشهای خود بازبینی و شرایط را دوبارهسازی کند. این در حالی است که حتی وقتی به چهار شاخص عمده آمیخته بازاریابی (۴P) آژانسهای ایران مینگریم، مشکلات عمدهای وجود دارد.
محصول: پروازهای داخلی و خارجی، هتلها، تورها و حداکثر بلیت قطار و با نگاه خوشبینانه بلیت اتوبوس تنها محصولات آژانس هستند. گاهی ویزا، پذیرش دانشگاهی و خدمات اضافی روی تورها نیز به این محصولات اضافه میشود. قیمت: قیمتگذاری هرچند که در خصوص بخشی از کالاها (مانند پروازهای سیستمی) ثابت است اما معمولا در خصوص دیگر کالاها هیچ سیاست درست و از پیشتعیینشدهای را دنبال نمیکند. تبلیغ: تبلیغات در حوزه گردشگری بسیار سطحی و پیش پا افتاده دنبال میشود. البته در این مورد تاکید بر اغلب شرکتها است و آن معدود موسساتی که منشأ محصولات متفاوت و تبلیغات متفاوت هستند را در نظر نمیگیریم. کارمندان موسسات در اغلب ساعات روز در حال گفتوگو با کارمندان سایر موسسات هستند تا محصولات دست چندم خود را بفروشند، پوسترها و بروشورهای تکراری چاپ میشود و پیامکهای خستهکننده برای مشتریان بانکهای اطلاعاتی ارسال میشود. توزیع: پیک سفر، تورها گرانتر و بیشتر میشود و این رقابتی است بین تولیدکنندگان و طراحان کالا و خدمات اما واسطهها هم بینصیب نیستند و در واقع از آب گلآلود ماهی میگیرند. توزیع نامناسب و مثل بسیاری از کسبوکارها سوءاستفاده در آن زیاد است.
به این ترتیب مشاهده میکنیم که بحث آمیخته بازاریابی که یکی از اصلیترین مسائل برای کسبوکارهای گردشگری به حساب میآید، همچنان با چالشهای عمده روبهرو است و شیوههای به روز در این عرصه مورد استفاده قرار نمیگیرند؛ امری که باید بیش از پیش مورد توجه آژانسداران و مسوولان امر قرار گیرد.
ارسال نظر