در نشست خبری جشنواره مشارکت ملی گردشگری مطرح شد
حمایت از آژانسهای معرفیکننده مقاصد جدید
گروه گردشگری، پرستو فخاریان: معاون گردشگری کشور از برگزاری اولین جشنواره مشارکت ملی گردشگری در مهرماه سال جاری خبر داد. به گزارش «دنیای اقتصاد» مرتضی رحمانی موحد، در نشست خبری صبح دیروز در محل معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: جشنواره مشارکت ملی گردشگری پس از مشورت با صاحبنظران و دستاندرکاران بخش خصوصی و پس از تایید ریاست سازمان میراث فرهنگی، با رویکرد اقتصاد و فرهنگ جهت بزرگداشت روز جهانی جهانگردی یعنی پنج مهرماه، برنامهریزی شد. وی هدف از برگزاری این جشنواره را ایجاد همدلی و همافزایی میان خانواده بزرگ گردشگری عنوان و اضافه کرد: این نشست و برنامهریزی برای جشنواره باید از پیشتر انجام میشد، اما برخی مشغولیتهای ما مانع آن شد.
گروه گردشگری، پرستو فخاریان: معاون گردشگری کشور از برگزاری اولین جشنواره مشارکت ملی گردشگری در مهرماه سال جاری خبر داد. به گزارش «دنیای اقتصاد» مرتضی رحمانی موحد، در نشست خبری صبح دیروز در محل معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: جشنواره مشارکت ملی گردشگری پس از مشورت با صاحبنظران و دستاندرکاران بخش خصوصی و پس از تایید ریاست سازمان میراث فرهنگی، با رویکرد اقتصاد و فرهنگ جهت بزرگداشت روز جهانی جهانگردی یعنی پنج مهرماه، برنامهریزی شد. وی هدف از برگزاری این جشنواره را ایجاد همدلی و همافزایی میان خانواده بزرگ گردشگری عنوان و اضافه کرد: این نشست و برنامهریزی برای جشنواره باید از پیشتر انجام میشد، اما برخی مشغولیتهای ما مانع آن شد. رحمانی موحد با اعلام راهاندازی دبیرخانه و پرتال رسمی جشنواره مشارکت ملی گردشگری خاطر نشان کرد: این یک مرحله از کار ما است و در مرحله بعدی روی وقایعی که برای روز پنج مهر برنامهریزی خواهند شد، متمرکز میشویم.
معاون گردشگری کشور، گردشگری وجوامع محلی، گردشگری واقتصاد، گردشگری و محیطزیست، گردشگری وامنیت، گردشگری و مدیریت جهادی، گردشگری و توسعه، گردشگری واشتغال، گردشگری ورسانه، گردشگری و صنعت، گردشگری وفضای مجازی و... را از محورهای جشنواره عنوان کرد و افزود: حوزههای پذیرش آثار و طرحها، طراحی لوگو و لوگوتایپ که معرف گردشگری کشور باشد، ایدههای نو که درجذب و ساماندهی گردشگران خارجی و داخلی و همچنین ارتقای کیفیت خدمات گردشگری موثر باشد، اینفوگرافی، عکس، کلیپ، فیلم کوتاه مستند ۷ تا ۱۰ دقیقهای مرتبط با گردشگری و وبلاگنویسی خواهد بود.
مرتضی رحمانی موحد در پاسخ به سوال خبرنگار «دنیایاقتصاد» که «آیا تقلیل دادن گرامیداشت روز جهانی جهانگردی به تنها یک روز، مانعی بر سر فراگیر شدن این موضوع نخواهد بود؟» گفت: پیش از این برای گرامیداشت روز جهانی جهانگردی، جشنها و همایشهایی در طول یک هفته برگزار میشد اما ما آسیبشناسی کردیم و متوجه شدیم که این امر موجب خستگی مخاطبان میشد و بعضا برخی استانها نه بهخاطر داشتههای استانی خود و میراث استانی که باید معرفی شود، بلکه به واسطه برخی آیینهایی که محلی نیستند، مراسمهایی را برگزار میکردند و گاه هم دچار همپوشانی با دیگر استانها میشدند. از این رو برآن شدیم تا ۶۲ رویداد را برای ۳۱ استان کشور تعریف و آنها را در طول سال توزیع کنیم.
افزایش گردشگران ورودی و مشکلات آن
مرتضی رحمانی موحد در خصوص افزایش بیسابقه حضور گردشگران خارجی در ایران تصریح کرد: فصل ورودی گردشگران یک فصل مشخص است و این باعث میشود که با هجوم گردشگران مواجه شویم. تا نیمه خرداد آماری که از این گردشگران داشتیم، رشد بیش از ۲۰۰درصد را نسبت به زمان مشابه خود در سال گذشته نشان میداد. وی خاطرنشان کرد: اینگونه نیست که توریستهای خارجی به یک باره تصمیم به سفر به کشورمان بگیرند. این رشد از اواخر سال ۲۰۱۳ به مرور و با ثبتنام تورها آغاز شد. موج بعدی حضور پرتعداد گردشگران خارجی در کشور، از اواخر شهریور ماه جاری تا آذرماه خواهد بود که باید برنامهریزی ما بهصورتی باشد که بتوانیم مقاصد جدید را نیز معرفی کنیم.
معاون گردشگری کشور همچنین در خصوص مشکلات پیرامونی افزایش گردشگر خاطرنشان کرد: اوج سفر به ایران چهار ماه است و این باعث تاسف ما است که اغلب این موضوع با برگزاری همایشهای مختلف و سفرهای داخلی به قطبهای اصلی گردشگرپذیر کشور همزمان میشود. وی از مکاتباتی که با دولت در خصوص برگزاری مراسمها و همایشهای مختلف در دیگر شهرها و دیگر ایام سال و دستور معاون اول رئیس جمهور در این خصوص یاد کرد و گفت: کشور ما کشوری است با اقلیمهای متعدد که میتواند مقاصد جدیدی برای گردشگران داخلی و خارجی باشد.
رحمانی موحد همچنین از اقدامات تشویقی و تخصیص تسهیلات به آژانسهایی که در راستای معرفی مقاصد جدید و بازاریابی برای آنها قدم برمیدارند، خبر داد و اظهار کرد: هر نگاه تشویقی و رتبهبندی و تسهیلاتی سازمان به تورها، بر اساس موفقیت آنها در اجرایی کردن طرحها و ایدههای مقاصد جدید خواهد بود. آنها باید با معرفی مسیرها و پکیجهای جدید به سمتی حرکت کنند که بتوانیم مقاصد دیگر را نیز در کشور به گردشگران خارجی عرضه کنیم.وی محاسبه درآمد حاصل از ورود گردشگران خارجی را مستلزم راهاندازی سیستم آماری حسابهای اقماری گردشگری دانست و افزود: اکنون تنها میتوان در هر صنف و حوزه به صورت کلی گفت که درآمدهایی از این راه حاصل شده است اما تا آن نظام آماری ایجاد نشود نمیتوان دقیق در این مورد صحبت کرد.
توزیع و برنامهریزی سفر در تابستان
معاون گردشگری کشور همچنین در این نشست در خصوص برنامههای سازمان برای سفرهای تابستانی تصریح کرد: از آنجا که ماه رمضان موجب کاهش سفرها شده است، ما برنامهریزی و نظارت خود را بیشتر بر ایام پس از این ماه موکول کردهایم. باید توجه داشت که ساماندهی گردشگری داخلی از اولویتهای ما است، اما این مدیریت با یک روز و یک ماه و یکسال عملی نخواهد شد. رحمانی موحد ضمن اشاره به تلاش استانهای مختلف برای اطلاعرسانی و جذب گردشگر از مردم خواست که برای همکاری با ستاد هماهنگی خدمات سفر، سفرهای تابستانی خود را به هفتههای پایانی این فصل موکول نکنند و در دیگر ایام تابستان نیز سفرهای خود را انجام دهند.
این مقام مسوول از طراحی کارت شتاب برای گردشگران خارجی توسط شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت به گونهای این کار صورت خواهد گرفت که این کارت در فرودگاهها در اختیار توریستها قرار گیرد. به گزارش «دنیایاقتصاد» ۳۱ مردادماه آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره است و متقاضیان شرکت در این جشنواره میتوانند با مراجعه به سایت www. Irantourismfestival.com
آثار خود را ارسال نمایند.
ارسال نظر