واکنشها به ثبت جهانی شهر بادگیرها
نقشه جدید برای یزد جهانی
دنیای اقتصاد: روز یکشنبه میراث فرهنگی و گردشگری ایران یکی از روزهای مهم خود را پشتسر گذاشت؛ روزی که شهر تاریخی یزد به ثبت جهانی یونسکو رسید. ثبت شهر یزد در اجلاس یونسکو واکنشهای مختلفی را به دنبال داشت. در یکی از این واکنشها دکتر محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس شورایاسلامی در یادداشت اینستاگرامی خود اعلام ثبت جهانی دارالعباده یزد را خبر مسرتبخشی دانست و آن را به مردم بزرگ ایران و دوستداران میراثفرهنگی و تمدن غرورآفرین ایرانی و اسلامی تبریک گفت. وی رخدادهای اینچنینی را برای ملت ایران حائز اهمیت و ثمربخش عنوان کرد و نوشت: «این امر از یکسو نشانگر عظمت تاریخی سرزمین پرافتخار ما و موجب ارتقای هرچه بیشتر جایگاه فرهنگی ایران در بین کشورهای منطقه و جهان بوده و از سوی دیگر زمینه توسعه هرچه بیشتر گردشگری را برای ما فراهم خواهد آورد.
دنیای اقتصاد: روز یکشنبه میراث فرهنگی و گردشگری ایران یکی از روزهای مهم خود را پشتسر گذاشت؛ روزی که شهر تاریخی یزد به ثبت جهانی یونسکو رسید. ثبت شهر یزد در اجلاس یونسکو واکنشهای مختلفی را به دنبال داشت. در یکی از این واکنشها دکتر محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس شورایاسلامی در یادداشت اینستاگرامی خود اعلام ثبت جهانی دارالعباده یزد را خبر مسرتبخشی دانست و آن را به مردم بزرگ ایران و دوستداران میراثفرهنگی و تمدن غرورآفرین ایرانی و اسلامی تبریک گفت. وی رخدادهای اینچنینی را برای ملت ایران حائز اهمیت و ثمربخش عنوان کرد و نوشت: «این امر از یکسو نشانگر عظمت تاریخی سرزمین پرافتخار ما و موجب ارتقای هرچه بیشتر جایگاه فرهنگی ایران در بین کشورهای منطقه و جهان بوده و از سوی دیگر زمینه توسعه هرچه بیشتر گردشگری را برای ما فراهم خواهد آورد. در دنیای معاصر موضوع گردشگری یکی از اولویتهای حیاتی در توسعه کشورها محسوب میشود.» عارف در یادداشت خود افزود: «گسترش صنعت گردشگری هم چارهای مناسب برای کاهش وابستگی کشور به درآمدهای ناپایدار نفتی است و هم مستقیما بر ارائه تصویری درست از ملت و کشور ما به جهانیان تاثیر خواهد گذاشت.» به باور این نماینده یزدی مردم تهران، رویدادهای مبارکی از این دست اگر با برنامهریزی صحیح و هوشمندانه مسوولان ذیربط همراه شود، آینده درخشان را برای ارتقای کمی و کیفی گردشگری کشور به همراه خواهد داشت. عارف در نهایت از تمام کسانی که برای تحقق این رویداد شیرین و امیدبخش تلاش کردند، قدردانی کرد.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورایاسلامی نیز خطاب به مسوولان و مدیران شهر یزد، ثبت جهانی این شهر را آغاز یک راه خطیر ذکر کرد و به «ایسنا» گفت: «ثبت جهانی شهر یزد یعنی ارزشهای جهانیِ این شهر از سوی دنیا احراز شده و از این به بعد، حفاظت و مدیریت این شهر باید مطابق استانداردهای یونسکو در اندازههای یک شهر جهانی باشد.» محمدرضا تابش افزود: «بافت تاریخی شهر یزد با دربرداشتن ارزشهای فرهیخته مدنیت، معماری و حفظ آداب و رسوم و فرهنگ عامه خود، بهعنوان اولین نمونه از بافتهای تاریخی زنده و مسکونی در جهان، در فهرست میراث جهانی و بشری یونسکو قرار گرفت؛ بافت هزارسالهای که گنجینهای از شاخصترین فرمهای معماری، سرشار از سنتهای آیینی و شفاهی و در نهایت یک نمونهای ملموس و قابل استناد به تلاش برای زندگی بهتر در قلب کویر مرکزی ایران است.» به باور وی، بادگیرها، زنجیره پیچیده مسیر قناتها و استفاده از خشت و گل در معماری اصیل این بافت تاریخی از جمله شاخصها و نقاط برجسته این بافت فرهنگی است.این نماینده مجلس ضمن تبریک این موفقیت، ابراز امیدواری کرد که با جهانیشدن بافت تاریخی یزد هرچه بیشتر چهره انسانی، شریف و صلحطلب مردم ایران و استان و این شهر تاریخی به جهانیان معرفی شود و با تحکیم پیوندهای فرهنگی میان جوامع بشری در مسیر آیندهای عاری از جنگ گام برداریم.
خدمت متقابل یزد و گردشگری
در همین حال معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز ضمن تبریک به مناسبت این رویداد، گفت: «با ثبت جهانی شهر یزد، پنجره بازتری بهروی گردشگری آن نیز بازمیشود که شایسته است در این فرصت مغتنم، علاوهبر مسوولیت حفظ و نگهداری، معرفی، ترویج و جذب گردشگر با نگاه فرهنگی و تاریخی را نیز در دستور کار قرار دهیم.» به اعتقاد مرتضی رحمانیموحد، برای استفاده از امتیاز ثبتجهانی یزد، باید با تعریف رویدادها و برنامههای بینالمللی در این شهر، به افزایش قدرت تصمیمگیری گردشگران فرهنگی جهانی برای انتخاب مقصد ایران و یزد کمک کرد.وی که با «ایرنا» گفتوگو میکرد، ضمن برشماری مزیت این ثبتجهانی، تصریح کرد: «اماکن و بناهای تاریخی فرهنگی کشور که در استانداردهای جهانی ثبت و مطرح میشوند، مورد حمایت موسسات بینالمللی تخصصی مثل سازمان جهانی گردشگری قرار میگیرند که این یک امتیاز، موفقیت و دستاورد برای کشور ما میشود.» معاون گردشگری کشور تاکید کرد: «مدیریت عالی استان باید نظارت و مراقبتها را برای بافت تاریخی یزد دوچندان کند و از نظر بودجه و مدیریت ساختاری توجه ویژهای داشته باشد تا با این نگاه و اعتبار بینالمللی بتوانیم جایگاه یزد را بیش از گذشته نزد جهانیان معرفی کنیم و رضایتمندی جامعه محلی را با اجرای گردشگری مسوولانه فراهم کنیم.»
اهمیت جهانی شدن یزد برای کل ایران
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران نیز ثبت یزد را خبر خوبی برای جامعه فرهنگی-تاریخی و سیاسی ایران عنوان کرد و گفت: «این رویداد فرصتهایی را در مسیر توسعه پایدار ایران فراهم خواهد کرد.»سید علیاصغر ظریفکارفرد در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران افزود: «باید برای بهره گرفتن از این فرصت پیشآمده، سیاستگذاری مناسبی انجام شود. این شهر و شهرهای اطراف آن به خدمات و زیرساخت مناسب نیاز دارد. در این صورت سراسر ایران از آثار حضور توریست بهره خواهند برد.» وی این اتفاق را در جذب گردشگر موثر دانست و تصریح کرد: «توریستهای جهانی به مساله ثبت شدن جهانی یک اثر اهمیت بسیاری میدهند. از طرف دیگر، توریستهایی که به ایران میآیند، توریستهای فرهنگی هستند و از کشورهای پیشرفته بهقصد تامل و تحقیق درباره آثار فرهنگی ایران میآیند و دغدغه متفاوتتری از توریسم تفریحی دارند. از اینرو، این اتفاق تاثیر مثبتی در بازدید آنها از ایران خواهد داشت.»به گفته عضو هیات نمایندگان اتاق شیراز، این موضوع مزیتهایی برای کل ایران خواهد داشت؛ توریست یزد و مزیت آن، به شهرهای دیگر ایران سرازیر خواهد شد.
ارسال نظر